martinasudová | Komentáře u knih | Databáze knih

martinasudová martinasudová komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Jak může být život těžký žít a kolik náhod ho může ovlivnit...po dočtení zůstalo pár stránek mokrých...jak mě je Hany líto...
Doporučuji k přečtení !

19.06.2018 5 z 5

Tisíc kousků tebe Tisíc kousků tebe Claudia Gray (p)

Neurazilo, ale ani nenadchlo ...jako romantický příběh se špetkou sci-fi pro mládež to beru .

19.06.2018 3 z 5

Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

Jsem rozpolcená...děsí mě, co všechno se může stát dospívajícím dětem a nejen jim... V této knížce nakonec vše dopadá dobře, jestli se to vůbec dá takto říct.
Forma psaní se mi velmi líbila, připomněla jsem si kolik mladých a talentovaných lidí už mezi námi není...

07.06.2018 4 z 5

Kdysi Kdysi Morris Gleitzman

Výborná knížka !!! Přečetla jsem ji jedním dechem. Je neuvěřitelné jak pracuje dětská představivost, jak se snaží za vším hledat to krásné a neztrácet naději. A je krásné, že i toto všechno vydrží některým až do dospělosti. Doporučuji všem a rychle objednávám další díl

07.06.2018 5 z 5

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

Líbilo.... druhá půlka o trošku lepší...a už od začátku fandím Rhysovi

03.06.2018 4 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Přečteno na jedno nadechnutí...oči široce otevřené (kniha krásně ilustrovaná); pusa od ucha k uchu (P.S. na závěr vždy pobavily) a kručení mého břicha vše krásně doplňovalo (pasáže o jídle se nedaly vydržet) . Doporučuji

15.05.2018 4 z 5

Muffin a čaj Muffin a čaj Theo Addair (p)

Pro mě krásná knížka o přátelství i lásce... líbilo se mi přeskakovat z jedné hlavy do hlavy toho druhého. Jen trošku přeslazený konec. Mimo jiné jsem hned po dočtení dostala chuť na muffin

15.05.2018 4 z 5

Dívka v ledu Dívka v ledu Robert Bryndza

Pro mě velice "příjemná" knížka. Od půlky jsem se nemohla odtrhnout...konec pro mě zbytečně delší.

28.04.2018 4 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Po přečtení této knihy vím jedno, je neuvěřitelné,že někdo vydrží tolik alkoholu !!! A ještě k tomu cestovat. To já bych nepřežila.
Jinak ve zkratce,první půlka nenadchla, druhá rozhodně lepší... knížka jako celek skvělá, ilustrace mě nadchla .

28.04.2018 3 z 5

Skleněný pokoj Skleněný pokoj Simon Mawer

Tak tuto vilu vilu musim vidět !!! Knížka se četla jedním dechem, rozhodně to nebyla, jak se říká "nuda v Brně". Doporučuji

08.04.2018 5 z 5

Morová rána Morová rána Betty MacDonald

Nebylo to špatné...ale nijak mě to nenadchlo. Občas jsem se zasmála, ale pořád jsem čekala něco na víc...něco co by mě více zasáhlo.

06.04.2018 3 z 5

Spáčka a vřeteno Spáčka a vřeteno Neil Gaiman

Rozhodně jedna z nejkrásnějších knih na první pohled. A i na ten druhý stojí za přečtení.

27.03.2018 4 z 5

1984 1984 George Orwell (p)

Pro mě neuvěřitelná kniha....asi 5krát jsem si četla rok, v kterém byla napsána...neuvěřitelné, děsivé a tak reálné....ve skrytu duše doufám, že se tento "příběh" nikdy nestane skutečností, že 2+2 budou vždy čtyři !!!

23.03.2018 5 z 5

Losos v kaluži Losos v kaluži Markéta Lukášková

Mě knížka mile překvapila...krásná směsice humoru i smutku. Jen to nebe a peklo mi moc nesedělo :-)

15.03.2018 4 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Je neuvěřitelné, že je možné něco takového přežít a potom ještě dokázat žít.....Velice "silná" kniha.....

02.03.2018 5 z 5

Zápisky mladého lékaře Zápisky mladého lékaře Michail Bulgakov

Rozhodně zajímavé...potvrzuje to, že být lékařem nebylo a není jednoduché. Každá z krátkých povídek měla něco do sebe . Rozhodně si od tohoto autora ještě něco přečtu.

16.02.2018 4 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Šáhla jsem po ní úplně náhodou v knihovně. Stařec a moře, klasiku...to musím přečíst. Nelituji, ale nenadchlo mě to...stále jsem čekala a čekala na nějakou zápletku. Takže mě nejvíce bavila pasáž se žraloky :-)

16.02.2018 3 z 5

Osamělost prvočísel Osamělost prvočísel Paolo Giordano

Jak já jsem jim přála šťastný konec...jen trošku lásky a štěstí. Smutná knížka, která stoprocentně stojí za přečtení.

10.02.2018 4 z 5

Pekáč buchet Pekáč buchet Kateřina Petrusová

Nebylo to vůbec špatné... trošičku mi to připomínalo Bridget Jones a její trapasy. Konec knížky mi přišel hodně zkrácený, jako kdyby už docházel papír na psaní.

07.02.2018 3 z 5

Slepá mapa Slepá mapa Alena Mornštajnová

Osudové příběhy různých žen, různých povah v různých časových úsecích. Nemůžu napsat, že by mě knížka nebavila...naopak jsem ji zhltla "jak jednohubku". Jen mi tam chybělo něco hlubšího, něco co mě chytne za srdce a nepustí.

01.02.2018 4 z 5