MartinProtschke komentáře u knih
Mě to moc nezaujalo....Pokud jsou ostatní knihy autora podobné, tak už po nich nesahnu...
Mně se to četlo dobře, trochu mi zápletka připomněla Temnou hmotu od Blakea Crouche.
Možná mě to zaujalo víc než příběhy o Frostovi...
Pro mě takové shrnutí činností Zdeňka Svěráka, kterého obdivuju a líbí se mi jeho inteligentní humor a náhled na svět
Deaver opravdu umí a Tanečník je možná ještě lepší, než Sběratel kostí.
Jedná se sice většinou o výběr povídek, které se objevily v různých antologiich, ale rád jsem si je přečetl znovu. Ty, které navazují na Propast času mě aspoň navnadily, abych si to už konečně přečetl až seženu i první díl.
Čtu tyhle knížky jako oddechovky a i tahle mě bavila. Oba díly mě bavily.
Témata knížky zajímavá, ale zpracování se mi nelíbilo. Chvíli vyprávění, chvíli rozhovor. Když jsem myslel, že Štocek vypráví, objevila se tam otázka na již vypravenou věc a to několikrát. Štočkovo vyprávění je občas jak úřední záznam. Občas tam je: volal operační nebo vedoucí, to by si možná měl pamatovat. A dost často tam padá, to si nepamatuju. Nebo: našli tam nějakou stopu, možná nůž
Carolxc přesně to mi jediné na té knížce vadilo, občas by neškodilo vynechat happy end..
Taky mám pocit, že je knihu od knihy lepší. Ale Kridak se mi líbil i tak dost...
Dokument jsem neviděl, ale hodlám to napravit. Autor sám pochybuje o tom, že to co viděl nebylo částečně divadlo, ale to neumocňuje zážitek z toho, že se podíval tam, kam se to málokomu poštěstí. Knížka byla pro mě taková oddechová svým zpracováním, ale zároveň se člověk musí zamyslet nad tím, jak se má vlastně dobře oproti jiným lidem. Minimálně kvůli popisů té krajiny by mě lákalo zemi navštívit.
Ke knížce jsem přistupoval s nedůvěrou, protože ji někdo hrozně vychválil na jisté skupině na fb a jinde má zase hrozně nízké hodnocení.
Začátek pozvolný, ale druhá část skvělá a třetí pokračuje ve stejném duchu.
Ze začátku si člověk musel zvyknout na styl vyprávění ve vyprávění, ale musím říct, že se mi líbila a napínavá byla až do konce
Kromě jedné povídky, ze které vzešla tahle knížka, jsem od autora nic nečetl. Ale po tomhle se hned chystám na pokračování.
Ke trojici českých K mi přibyl další český oblíbený autor.
Je vidět, že Štěpán Kopřiva umí skvěle napsat cokoliv. Napětí od začátku do konce, skvěle a odborně popsaná práce hasičů, nešlo se od toho odtrhnout. A teď už jen zase čekat, až něco napíše....
Nic jsem od toho nečekal a byl jsem příjemně překvapený. Skvěle napsané, sympatické postavy a dobré tempo.
Líbily se mi všechny tři knížky autorky, ale tahle mi z nich přišla nejslabší. Ale i tak se četla dobře
Už série Hadrový panák, mnohými zatracovaná, se mi líbila. Imitátor mě přesvědčil, že to nebyla náhoda. Napínavá knížka s dobrým příběhem a hlavně s dobrým humorem mě moc bavila. A tohle trio vyšetřovatelů bych rád ještě potkal.
Na to, že kniha je podle skutečné události, mi přijde spousta věcí nereálných až skoro pohádkových. Vyprávěná je jednoduše a styl psaní autorky se mi nelíbí.