MartinProtschke komentáře u knih
Konečně jsem se po letech k téhle klasice dostal a jsem nadšený.
Tahle knížka byla od začátku trochu jiná, nemohl jsem se srovnat s trochu jiným stylem, ale pak mě to chytlo a musel jsem hltat každou stránku. Líbilo se mi, jak se zdánlivě nesouvisející osudy různých lidí, začaly propojovat. Těším se na poslední díl.
Všechny romány autorky se mi líbily a povídky jsou na stejné nebo ještě lepší úrovni.
Když začala vycházet tahle série s Kate a Bryndza odešel od Eriky, trochu mě tím nepotěšil. Ale dal jsem tomu šanci a dobře jsem udělal. Čtvrtý díl, jako všechny jeho knížky, odsýpal, krátké kapitoly se dobře čtou a děj je zajímavý. Nic na tom nevadí, že od půlky knížky už bylo celkem jasné, co se stalo.
Kolikrát přemýšlím, kde Carter bere ty nápady na vraždy. Až mu jednou rupne v bedně, máme se na co těšit
(SPOILER) Knížka se mi moc líbila, styl je taková kombinace mých oblíbených autorů Kariky, Kinga a C.J.Tudor.
Trošku jsem 2x nachytal editora, když Míla Kochánek byl Kocmánek, což byla místní hospoda- U Kocmánků.
Hvězdičku ubírám za happyend, minimálně když už se autorka nebála obětovat Káju, tak bych toho Petra vyvaznout nenechal.
Největší sympaťák byl Imbus, připomínal mi Ocha z Temné věže.
Na knihu mě nalákal King v Danse Macabre a tentokrát jsme se neshodli. Pár povídek v knize mi sedlo, ale dost mi stylem nesedlo. Přečíst se to dalo, ale nenadchlo.
Celá série mě neskutečně baví, akorát jsem vždycky napnuty, jak skončí soukrome osudy hlavních postav a on vždy konec. Doufám, že to autorka před svou smrtí odhalila
(SPOILER) Změna prostředí mi nevadila, knížka opět zajímavá. Akorát mě napadlo u konce, jak se dá žít bez rukou...Asi nic moc
Koupil jsem na doporučení Stephena Kinga v Danse Macabre a nelituji. Knížka se čte dobře, autor umí navodit atmosféru a roky od napsání na ní nejsou znát.
Podlehl jsem doporučení a nadšeným komentářům a nelituji. Skvěle napsané povídky se zajímavými a napaditymi závěry. Určitě to není poslední, co jsem od autora četl
Další knížka k zamyšlení. Je mi bližší i tím, že velká část se odehrává v mém městě a popisuje místa i lidi, které znám, viz bezdomovec Miroslav, který se jmenoval ve skutečnosti jinak a již nežije....
Baví mě pořad Nutné k přežití a tahle knížka se mi hodně líbila. Hlavně je o tom, z jakých poměrů Bear pochází a jak se k těm dobrodružstvím dostal.
Druhá knížka ze série a možná ještě lepší než první. Napětí až do konce a už chci číst další díl.
Ze začátku mi trvalo, než jsem si zvykl na styl, kterým je knížka psaná, je to taková klasická britská detektivka křížená s americkou. Ale chytlo mě to a konec byl strhující.
Dost dobře nechápu ta špatná hodnocení téhle knihy. Povídky se mi líbily (nejvíc asi Velký Sam byl můj kamarád) a myslím, že ne náhodou byl Ellison považovaný za výborného spisovatele. A jeho komentáře k povídkám? Nepřijde mi, že by byl až tak arogantní, jak se zde komentuje. Každý jsme nějaký a u rockových hvězd nám nějaké to hulvatstvi spíš imponuje. Navíc se u toho trefuje i do sebe a dělá si ze sebe legraci. O Ellisonovi píše King v Danse Macabre jako o člověku přímém, který kašle na konvence a názory na sebe. Věří své veci a práci a je zarputily. Mně se sbírka moc líbila.
Moc pěkná knížka a nutila mě i k zamyšlení. Další plus je, že se ve vyprávění objevuje i moje rodné město.
Za mě hodně dobře napsané, ale když už je ten Stephen tak plodný a píše tolik let, ocenil bych něco podobného až do současnosti.
Tak tohle byla zase jízda. Každá autorova knížka mě neskutečně baví. A téma bude podle mě v blízké budoucnosti rozhodně aktuální.