mary2019 komentáře u knih
Knihu jsem po pár stránkách odložila a ani nemám v úmyslu ji dočítat. Absolutně nezáživné. Nic, na co bych se těšila. Navíc délka kapitol mě úplně vytáčela. Takže za mě palec dolů.
Za mě skvělá oddechovka. Rozhodně doporučuji všem, co mají smysl pro humor. Ty ostatní asi neosloví.
Od této knihy jsem asi čekala něco jiného. Tatér z Osvětimi se mi líbil mnohem víc. Knihu jsem ani nedečetla.
Na knihu jsem se opravdu těšila, protože předchozí tři byly naprosto skvělý. Nevím, co přimělo autorku k tomuto ději, ale jsem zklamaná. Příběh nebyl špatný, ale kdybych to nevěděla, od koho kniha je, vůbec bych neřekla, že to psala B. A. Paris.
Knihu mi poskytlo nakladatelství Knihy Dobrovský za účelem recenze.
Brala jsem to jako výzvu. Nevěděla jsem, co od knihy čekat.
Pokud mám být zcela upřímná, dala mi dost zabrat. Netvrdím ale, že je špatně napsaná nebo že se nečte dobře. Čte. Kniha je rozdělena na tři části - tři období ve kterých se setkáte s černým humorem, kterému jsem se sice smála, ale pak nad ním dlouho přemýšlela. Asi beru všechno moc vážně.
Autor vás seznámí se schizofrenií, s pokusy o sebevraždu, alkoholismem, bohatstvím, chudobou, ignorancí, zoufalstvím... A vy se budete smát a po vyprchání tohoto stavu budete koukat do blba a přemýšlet.
Asi neumím úplně vstřebávat tento smysl pro humor. Což je možná důvod, proč mi přečtení trvalo déle, než bych chtěla. Občas ve mně některá kapitola vyvolala pochybnosti. Jako vážně se to dělo???
Nebudu popisovat co dalšího v knize najdete, nechci psát spojlery nebo vyzrazovat víc, než je nutné. Ocenila jsem, že je v knize zmíněn název ČERVENÁ PLANETA, hned to dávalo smysl .
Knihu rozhodně mohu doporučit všem, co si libují v biografiích.
Hodnocení na počet hvězd je pro mě snad poprvé problém. Nevím... Dát tři, protože už jsem četla mnoho lepších knih? Jenže... Ještě žádnou takovou. Takže...dávám 4, abych byla fér.
Ještě jednou děkuji za možnosti si knížku přečíst, i když to byl (můj) boj.
Začnu poděkováním, které patří Tereze za to, že mě oslovila na instagramu a nabídla mi své dvě knihy k přečtení. Neváhala jsem a dobře tak!
Po přečtení prvního dílu (Schovávaná), jsem se okamžitě vrhla na ten druhý (Tichá pošta), který mě opět vtáhl do děje a já měla pocit, že jsem součástí celého příběhu.
Chvíli jsem byla Šárkou, kterou čekalo obtížné rozhodnutí, chvíli jsem byla Ivanem, který se tak nějak smiřuje s ubývajícím časem. Byla jsem i Terezou, Anetou...
Při čtení jsem měla pocit, že je všechno skutečné. Že se to opravdu děje a popsání prostředí Plas tomu přispělo o to víc, protože poblíž žiju a znám to tam.
Tereza umí perfektně popsat, co píše. Už jsem to zmiňovala i u předchozí knihy. Někomu to může přijít hloupé, mně perfektní.
Nebudu psát o ději jako takovém. Těchto recenzí je tu dost. Hodnotím především to, jak se kniha čte. A čte se skvěle. Rozhodně nedoporučuji. Budete se smát i plakat. Budete se divit i potvrzovat své domněnky.
Ještě jednou děkuji. Doufám, že bude třetí díl .
Moc děkuji autorce, že mě oslovila a nabídla mi její dvě knihy k přečtení.
Když mi tahle knížka dorazila domů, jako první mě uchvátila opravdu pěkná obálka. Měla jsem potřebu ji pořád ,, hladit " To je taková nemoc nás závisláků na knihách.
Do příběhu jsem se začetla okamžitě. Kapitoly jsou krátké a já měla nutkání pokračovat pořád dál a dál.
Musím říct, že jsem se dlouho u žádné knížky nesmála. Některé hlášky a situace byly pro mě fakt vtipné a tohle odlehčení po náročném dni vážně ocení každý. Také se mi líbí samotný styl psaní. To, jak autorka umí barvitě popisovat situace, pocity i myšlenky, se moc často nevidí. Když si někdo dává záležet, je to poznat.
Všechny postavy v tomto příběhu mi byly sympatický, až na prudérní Vilmu a naháče Maxe. Ale takový patří do každého příběhu i života.
Některé pasáže vás možná, tak jako mě, donutí se zastavit a přemýšlet. Což je fajn, protože si ze samotného čtení většinou něco odnesete. Rezonuje to ve vás a tak to má být. Objeví se zde i to, že něco starého musí odejít (smrt), aby něco nového (početí) mohlo přijít.
Moc se těším na druhý díl. Jak to se Šárkou a jejím životem bude dál. A jsem zvědavá, jestli se objeví i ostatní postavy.
Už teď ale vím, že mi oba příběhy budou po přečtení chybět.
Děkuji Knihy Dobrovský za knížku Život na míru, kterou mi poskytl k recenzi.
Když jsem ji obdržela, líbila se mi anotace i obálka. Začetla jsem se ihned a to, co ve mně příběh vyvolal, bylo neskutečné.
Nebyla kapitola, věta, odstavec nad kterým bych se nezamyslela, nepřemýšlela, neuvažovala.
Myšlenka této knihy (její námět) je neuvěřitelná. Troufám si říct, že je jediná tohoto druhu. A je skvělá.
Příběh čtete z pohledu osmi lidí. Krátkých/Dlouhých. Občas jsem si říkala, co bych vlastně dělala já. Jak bych žila. Co bych dělala. Co už bych nikdy nedělala. V knize se setkáváme se skutečnými místy a třeba i slavnými jmény, což působí opravdu skutečně a o to víc je to ,, děsivější ".
Není nic, co bych této knize vytkla. Za mě naprosto originální, čtivý. Doporučuji přečíst všem a všech věkových kategorií.
Dávám 5 hvězd a už teď vím, že tohle je pro mě kniha roku.
Ráda bych touto cestou poděkovala autorce za poskytnutí knihy k přečtení.
U knihy mě zaujala především anotace. Moc jsem se těšila na příběh a jeho zápletku. Mé očekávání bylo splněno tak z poloviny...
Příběh vás sice vtáhne do děje, popsán je celkem pěkně, avšak mi zde něco scházelo - hlavní postavy detektivů nepůsobily profesionálně.
Celkově se mi ale knížka líbila. Četla se mi dobře a s lehkostí. Na českou tvorbu je to slušný kousek, za který se rozhodne není třeba stydět. Mohu doporučit všem, co si nepotrpí na krváky - i když i zde se setkáme s krutým způsobem vraždy.
Do poslední chvíle jsem neměla tušení, kdo za vším stojí a i když už jsem ke konci tušila, závěr mě opravdu překvapil.
Děkuji za možnost si knížku přečíst a rozhodně si pořídím i další kousky.
Tuhle knížku jsem dostala díky akci #tajnyjezisek od @veru.eno_books, a tímto bych jí chtěla touto cestou moc a moc poděkovat.
Na čtení jsem se vrhla hned po Vánocích, ale abych byla naprosto upřímná, strašně mě ta knížka rozčilovala. Konkrétně tedy styl, jakým je napsaná. Chvílemi jsem si říkala, že ji nedokážu přečíst, že ji budu muset odložit, což jsem nechtěla .
Věty byly naflákaný jedna vedle druhý. Zprvu mi to přišlo chaotické, bez děje. Asi jako když si děláte výpisky z učiva do sešitu, kdy se snažíte napsat jen to nejdůležitější.
Nevzdala jsem to!
V knížce je popsaných 28 let života nejen Mall, ale i ostatních, což vlastně vysvětluje, proč je kniha napsaná zrovna takto.
Nakonec jsem se do vyprávění příběhu tak moc vžila, že jsem knížku, která má přes 400 stran, přečetla vážně rychle. Příběh vás upoutá, budete mít pocit, že je váš.
V závěru knihy jsem prolila mnoho slz.
Knížku rozhodně doporučuji a radím vám, abyste se stylem psaní nenechali odradit.
Velké díky patří především Knihy Dobrovský za zaslání tohoto recenzního výtisku. Tento ,, kouzelný " román byl mojí premiérou. Nikdy jsem podobný styl nečetla. A jsem za tento objev skutečně ráda, protože mi opravdu přirostl k srdci.
Zpočátku jsem byla trochu skeptická a bála jsem se, že mě nezaujme. To bylo ale úplně zbytečný. Knížku jsem hltala od první stránky do poslední.
Příběh se mi líbil. Je psaný s takovou lehkostí. Žádný přehnaný kouzla a čáry. Přišlo mi to přirozený.
Postavy Gwyn a Wellse mi byly sympatický. Fandila jsem jim a vše jsem prožívala s nimi.
Mohu toto čtení doporučit všem, co si chtějí vyčistit hlavu. Je to skutečně skvělá oddychovka co vás unese příjemně mimo realitu a u který máte prostor pro svojí fantazii.
Dávám 5/5 protože není nic, co bych mohla vytknout.
Tak tohle byla jízda! Kniha je rozdělena na tři části. Čte se úplně sama, nemůžete přestat. Byla jsem neustále v napětí a chtěla vědět, kde je pravda. Kdo za vším stojí. Kdo pro koho pracuje. Vše se dozvíte ve třetí části, tedy na samém konci knihy. Je to opravdu skvěle napsaný thriller, který milovníkům tohoto žánru vážně doporučuji.
Za mě 5/5. .
Tak z téhle knížky mám smíšené pocity. Dostala jsem se na stranu 17 a knížku odložila. Přišla mi divná. Začala jsem číst jinou, kterou jsem ale zapomněla v práci a tak jsem se k této vrátila. A tady nastal ten obrat. Od knížky jsem se nemohla odtrhnout. Netvrdím, že je perfektní, ale je to přesně ten děj, co vás nutí číst dál a dál, protože prostě chcete vědět, co za vším je. A to mám na knížkách ráda. Že mě drží v napětí a zvědavosti. Tady čtenář do posledních stran netuší. Dávám ale tři hvězdy, protože jsem samozřejmě četla mnoho lepších knih.
Nejprve bych chtěla poděkovat @knihydobrovsky, že jsem se mohla stát knižní ambasádorkou tohoto skvělého cestopisu. Je to má první spolupráce vůbec a jsem ráda, že to začalo tak skvělou věcí, kterou se nestydím doporučit naprosto všem, protože tohle čtení, to se musí líbit úplně každému.
Přiznám se, že jsem se zprvu trochu lekla, protože čtu jen krimi, thrillery a detektivky. Vůbec jsem nevěděla, do čeho jdu. Ale jakmile jsem se dostala na stranu 13, pochopila jsem, o co přesně jde a tady začala ta správná jízda. Tedy vlastně cesta. @nicolette.havlova jsem v podstatě doprovázela na každém kroku a prožívala s ní paralelně vše, co popisovala. Líbily se mi její vtipný pasáže i ty k zamyšlení, které jsem samozřejmě ihned sdílela, abych se podělila s ostatními a navnadila je tak ke koupi. .
První stránky mě totálně uchvátily. Těšila jsem se na myšlenku příběhu, její zápletky a rozuzlení. Nic z toho se ale nedělo. Do konce knížky jsem se nudila. Necítila jsem to správné napětí ani zvědavost a nutkání číst dál a dál. Kdyby to nebyla knižní štafeta, asi bych ji v polovině odložila, protože když mě knížka do poloviny nebaví, odkládám ji. Vydržela jsem až do konce, ale žádné wow se nekonalo. Za mě průměrný příběh. Neuchvátí, neurazí. Ale rozhodně jsem četla lepší knížky.
Kniha byla perfektně napsaná. Líbil se mi styl, v jakém byla podaná. Perfektně popsané myšlenky a pocity. Možná jsem postrádala víc detailů v příběhu jako takovém, ale i přesto se mi kniha líbila. Přečteno za tři dny.
Na knihu jsem se moc těšila. Přečetla jsem ji za dva dny. Jednoduše napsaná. Příběh byl zajímavý, ale je to ten typ knihy, kterou si dvakrát nepřečtete.
Knihu jsem nedočetla. Ztrácela jsem se v ději. I když jsem byla zvědavá, jak to vlastně dopadne, nebavilo mě ji číst.