Matri Online Matri komentáře u knih

Dvůr vysoko v horách Dvůr vysoko v horách A. K. Mulford

(SPOILER) Už na základe prvých hodnotení je jasné, že kniha sa stretne s rôznorodý prijatím. Ja sama sa neviem zhodnúť sama so sebou ako ju ohodnotiť.
Treba sa však na dej knihy pozerať s tým, že sa jedná viac menej o samostatný príbeh, nakoľko v druhej časti je ústrednou postavou sestra hlavnej hrdinky. U fantasy nie častý spôsob písania série ale môže to byť fajn! Tým pádom sa dej môže zdať uponáhľaný, všetko až moc spriama nalinkované.
Takže takto...
Kniha nie je zlá, práveže sa číta veľmi plynulo, lebo sa vlatne stále niečo deje. Pár scén bolo vyslovene super iskrivých, tie som si naozaj užila! Dej však už na začiatku naznačuje kam to bude všetko smerovať. Takže asi od 5 kapitoly som vedela čo a ako... Škoda, že si autorka nenechala trošku viac tajomna.
K hlavným postávam sa ani moc neidem vyjadrovať, lebo to bolo naozaj dosť klišé. Určite boli obaja sympatickí, bola medzi nimi dobrá chémia, takže ok.
Neviem prečo, ale ja mám jednoducho slabosť na "padúchov", takže v príbehu bol pre mňa asi najzaujímavejšou postavou korunný princ Severného dvora Renwick (jeho postava je tu pre mňa jedna z mála ešte záhadou)... dúfam sa ho v pokračovaní dočkám oveľa viac :))
Takže kto chce fantasy jednohubku kľudne si môže prečítať a ani nemusí nedočkavo čakať na pokračovanie ;-)
Takže to hodnotenie... Fakt to bola príjemná priemerná fantasy, takže je to tak 3,5/5

14.08.2023 3 z 5

Prokletá Prokletá Marissa Meyer

Už prvému dielu Zlatá som dala plný počet 5 hviezdičiek a bez váhania dávam opäť!
Asi pôjdem zasa proti prúdu (nechápem niekedy tie zlé hodnotenia niektorých kníh, hold každý máme iný vkus). Každopádne, ku knihe...

Príbeh začína kde Zlatá skončila. Autorka nám pekne postupne oprášuje spomienky na dej Zlatej (veľmi som to ocenila, že ani nemusím nazrieť do predošlej knihy a bola som úplne v obraze). Príbeh je opäť plný duchov, temných, božstiev a bájnych netvorov. Ja som sa teda nenudila ani chvíľku, a už od prvých stránok som bola vcelku chytená v príbehu. Bavili ma najmä dialógy medzi Serildou a Kráľom duchov, ktoré boli fakt také chuťovky, nakoľko Serilda je vcelku drzá osôbka, ktorá si povie čo má na srdci (tomu naozaj fandím).
Romantická linka je dosť na pozadí, čo mi u tejto sérii absolútne nevadí (ale je tam). Dej je plný akcie, zvratov, intríg, ku koncu konečne aj očakávaných odhalení. Niečo bolo predvídateľné, niečo ma dokázalo prekvapiť. Oceňujem ten retelling rozprávky, ktorý bol poňatý absolútne originálne v tej temnej, duchárskej atmosfére.
Ja môžem túto sériu len odporučiť a už aj kupujem tlačené knihy nech si ich pridám do knižnice k Mesačným kronikam! ;-)

Kráľ duchu sáhl pro sklenici s vínem. Zaváhal a zvedl k ní oči.
"Co?" zeptala se. "Já ji neotrávila." Pak prekvapene vyjekla: "Ale príšte bych to mohla zkusit."

05.08.2023 5 z 5

Belladonna Belladonna Adalyn Grace

Veľmi, veľmi a musím povedať ešte raz.... veľmi originálny príbeh!
Kniha v sebe spája prvky hneď viacerých žánrov od historického románu, cez detektívnu zápletku, prvky duchariny (až doteraz som vôbec nebola fanúšik tohto typu zápletky vo fantasy knihách) a samozjeme nemôže chýbať úžasná romantická linka. Ta je trošku na pozadí ale o to viac som hltala tieto časti :-*
Kto od fantasy očakáva len veľké akcie a boje, nedočká sa.. Ide skôr, ako som už spomenula, o historický román a podľa toho je aj dej, dá sa povedať, relatívne pokojný, detektívny a tajomný...
Kniha ma prekvapila v najlepšom slova zmysle a z fantasy žánru určite patrí k tomu najlepšiemu, čo som tento rok čítala!
Vrelo odporúčam prečítať! Ja som sa pri knihe nenudila ani chvíľočku!
Koniec wooow.. Teším sa na ďalšie stretnutie na Foxglov ;-)

03.08.2023 5 z 5

Lucas Lucas Marcy Jell

Druhá časť Jazdcov apokalypsy nenechala prvej nič dlžná. Bola opäť veľmi pútavá, obracala som stránku za stránkou a už aj bol koniec. Pri tejto sérii sa mi aj páči, že sú to vlastne také jednohubky, bez zbytočnej vaty a naťahovaných vzťahových komplikacii.
Avšak prídu mi zbytočné tie bonusové kapitoly, nakoľko sa jedná len o asi 4 stránky textu navyše a ukážku ďalšej časti. Kľudne to mohla byť radšej súčasť knihy ako epilog. Séria sa mi ale určite páči a teším sa na Ricciho ;-)

19.07.2023 5 z 5

Tygrovo prokletí Tygrovo prokletí Colleen Houck

(SPOILER) Na úvod... do série som sa pustila na základe ohromne pozitívnych recenzií, vysokého hodnotenia čitateľov a anotácii, ktorá sľubovala presne taký typ romantickej fantasy ako to mám rada!

Kde teda začať? Neviem či je môj celkový dojem ovplyvnený tým, že som si knihu dosť kúskovala (nemala som toľko času na čítanie ako by som si priala) a to ovplyvnilo môj zážitok, alebo jednoducho už kniha nie je tak celkom pre mňa (hoci YA fantasy čítam veeeľa). Možno keby ju čítam o dosť mladšia, bola by som úplne zaľúbená (do knihy a do Rhena), ale momentálne to nebolo pre mňa dosť...
Hlavná hrdinka Kelsey je miestni vtipná a miestami úplne mimo, že nevie čo vlastne chce, chýba jej aspoň štipka sebavedomia (alebo je to jednoducho tínedžer) ;-)
Začiatok, asi po stranu 120, a teda kým sa konečne dostali do Indie, sa mi strašne vliekol. Potom to už dostalo spád, aj keď si to viem prestaviť aj bez niektorých pasáži. Rhenov brat Kishan je označovaný ako záporák, hoci ja ho vidím skôr ako "sladkého Rhena v čiernom"!
Hoci komentár vyznie možno dosť kriticky, príbeh je pekný a ešte má čo ponúknuť (asi som len už trocha náročnejší rýpal) ;-)

08.07.2023 3 z 5

Veci, ktoré v nás ostanú navždy Veci, ktoré v nás ostanú navždy Lucy Score

Nádherný, záživný, pútavý, romantický a v neposlednom rade vtipný príbeh. Vysoké hodnotenie si kniha jednoznačne zaslúži. Ani neviem ako mi tých takmer 500 strán ubehlo pred očami a bol koniec. Príbeh nemá hluché miesta a číta sa krásne. Určite sa čoskoro vrhnem na ďalší príbeh z mestečka Knockemout ;-)

"Prečo ma nikdy nepočúvaš, do riti?" zavrčal s perami pritisnutými k mojim vlasom.
"Pretože ľudia nevedia, ako požiadať o to, čo skutočne potrebujú. Ty si potreboval, aby ťa niekto objal."
"Nie. Nepotreboval," odvetil zachrípnuto. Dlho nič nehovoril a ja som počúvala, ako mu bije srdce. "Potreboval som teba."

05.07.2023 5 z 5

Sparrow Sparrow L. J. Shen

Od knihy som mala obrovské očakávania a spočiatku sa aj napĺňali, ale v konečnom dôsledku to bola taka klasická Shen. A to znamená veľmi veľmi veľmi vysoký štandard, neskutočne záživne čítanie, bez nudy a s množstvom zapletiek.
Sparrow ma milo prekvapila, na to že je to mladučká, slušná dobráčka, vie si stať za svojím, nie je naivná a v podstate konala fakt logicky (to fakt oceňujem). Tiež mám rada tento typ padúchov, akým bol Troy.
Ale aj tak... chýbal mi k dokonalosti malý kúsok "niečoho", preto 4/5

19.05.2023 4 z 5

Vysněný cíl Vysněný cíl Kate Stewart

(SPOILER) Na začiatok.... Som totálny team Dominik , takže celú sériu čítam a týmto pocitom :-(
Už po druhej časti som mala zlomené srdce, preto si ma bohužiaľ Tobiáš nikdy nemohol získať..
Do tejto časti sa mi ani nechcelo, lebo záver Exodusu bol vcelku jasný, tak čo ďalej? Prvá polka knihy ma teda moc nebavila. Najlepšie boli časti z minulosti, ktoré vysvetľujú mnohé z predošlých dielov, vznik bratstva a Tobiášovu motiváciu. Celkovo mi prišlo, že v tejto knihe ani nie je na prvom mieste vzťah Cecílie a Tobiáša, ale minulosť, kamarátstvo, vzťahy s rodinou a hlavne chcela autorka vysvetliť a ukončiť príbeh z každej strany. Celá kniha vyznie ako 500 stranový epilog s ďalšími 3 epilogmi ;-)
Pre mňa boli top mementmi spomienky na Dominika, vďaka čomu dávam 3/5

30.04.2023 3 z 5

Plavba zlých snů Plavba zlých snů L. J. Shen

Autorka ma zasa raz nesklamala!!! Určite som čítala aj lepšie autorkine diela ale Nessy a Cruz určite nesklamali ani "až tak neurazili" . Doslova oddychová, vtipná a pútavá kniha. Naozaj som sa ani chvíľu nenudila. Autorku mám veľmi veľmi rada a zasa nám priniesla nový a originálny príbeh. Síce niektoré situácie trošku na hlavu ale nijako extrémne mi nič nevadilo. Hodnotím ako lepšie 4/5

25.04.2023 5 z 5

Bolo raz jedno zlomené srdce Bolo raz jedno zlomené srdce Stephanie Garber

SOM NADŠENÁ!!!
Od príbehu som dostala presne to, čo sľubovala anotácia. Evangeline sa ukázala ako super hlavná hrdinka a milujem Jaksa!!
"Skry tie tesáky. Ja jediný ju môžem hrýzť."

Svet je zaujímavý, nový, magický a teda príbeh dosť zapletený a veľa sme z neho ani neodplietli, takže sa naozaj teším na pokračovanie (ak sériu nepreložila celú, budem vážne moc moc nahnevaná!!!)
Autorka vytvorila skvelé postavy a zaujímavé osudy, pričom naozaj môžme ťažko usúdiť motivácie pre ich konanie.. Ako píšem zapletené habadej ale nejaké tušenia už mám ;-) Zvedavá som na odhalenie príbehu Lukostrelca a Líšky

PROSÍM SI POKRAČOVANIE!
"Verím, že je oveľa viac možností než žili šťastne, az kým nepomreli, alebo tragédia. Každý príbeh má potenciál nekonečných zakončení."

18.04.2023 5 z 5

Plamen v temnotě Plamen v temnotě Sabaa Tahir

Úžasná séria pokračuje a som stále spokojnejšia, že som sa do nej konečne pustila. Začínam sa dokonca pomaly obávať, že to skončí!! Je to parádne, miestami trochu predvídateľné, inde až brutálne kruté, ale aj tak nemám čo vytknúť. Napriek trošku rozpačitejšiemu začiatku, jednoznačne opäť 5/5

13.03.2023 5 z 5

Jiskra v popelu Jiskra v popelu Sabaa Tahir

Na túto sériu som čítala mnohé odporúčania a pozitívne recenzie, a veruže áno, plne súhlasím!
Kniha ma od prvých stránok úplne dostala a nevedela som sa odtrhnúť od čítania. Prvý diel si veľmi slušne našliapol a som zvedavá kam sa dostaneme ďalej. Veľmi sa mi páči striedanie pohľadov hlavných hrdinov. Postavy sú zatiaľ veľmi zaujímavé, dej napínavý, akcie krvavé .. až uvažujem, prečo je to zaradené do literatúry pre deti a mládež :-/ Za mňa 5/5

11.03.2023

Tanec za odpuštění Tanec za odpuštění M. K. Hardy

Za mňa o kúsoček slabšie ako Haka, ale aj tak veľmi príjemná kniha. Sice mi miestami Riley dosť liezla na nervy a do konca života nepochopím jej počínanie ale ok... zápletka byť musí! Zato Jack bol úplne úžasný od začiatku do konca a jeho postava si teda zažíva sódu od života... Veľmi emotívne čítanie!

09.02.2023 4 z 5

Skandální titulky Skandální titulky L. J. Shen

Tak toto za mňa Top. Autorku mam veľmi rada a toto dielo sa u mňa zaraďuje jednoznačne k tým najlepším. Veľmi ma bavili oba charaktery, chémia medzi nimi aj dej. Spokojnosť a teším sa na ďalšie takto vydarené kúsky

22.12.2022 5 z 5

Krev & zrada Krev & zrada Frost Kay

Som nadšená! Jednoznačne som mala určité očakávania a ani som nedúfala, že by ich kniha dokázala takto predčiť. Milujem to od prvej do poslednej stránky.
Ten sarkazmus, vtip, pošťuchovanie, tie tajomstvá, polopravdy, háčiky a najmä láska ukrytá za nenávisťou... takto to zbožňujem!!

A úplne totálne žeriem Pyreho. Tá jeho zvieracia časť je tak neskutočne milá, chutná a uňufaná. Skrýva v sebe úplne protikladné osobnosti. Na jednej strane je prefíkaný, krutý, obávaný Šprýmař, vládca Temného dvora, a na druhej je to absolútne charizmatický, príťažlivý lišiak. Veľmi ma baví jeho animálna stránka. Predovšetkým jeho vynikajúci čuch a chute, ktoré to v ňom vyvoláva, najmä v spojitosti s Temp. Robí to z neho také majetnícke vrrr zlatíčko!

Temp to má opäť dosť ťažké. Vyhýba sa kráľovi ako sa len dá, ukrýva svoje plány pred ostatnými Oharmi, potýka sa s nedôverou, či dokonca nenávisťou od meňavcov, a do toho neustále rieši tajnosti, úskoky a najmä potláča živočíšnu príťažlivosť k Pyremu. Jej osobnosť mám úprimne rada.

Predošlý diel bol vcelku predvídateľný, čo sa absolútne nedá povedať o tomto. Minimálne dvakrát som zostala v šoku s ústami až na podlahe. Nebudem moc konkretizovať, aby som vás o tento zážitok nepripravila. Ale jedným z nich bol posledný odstavec knihy... akože čo?!? Pokračovanie je nevyhnutné!
Jedno ale prezradím - máme tu drakov! Teda najmä jedného.

Kniha je taká jednohubka, a podľa toho som ju doslova zbaštila! Dostala som všetko, čo v knihách milujem a vyhľadávam.
Takže mám už len jediné slovo - ODPORÚČAM!

30.10.2024 5 z 5

Vampýrská akademie Vampýrská akademie Richelle Mead

Verím, že keby sériu začnem čítať tak 15 rokov dozadu, moje pocity by boli asi úplne inde. Avšak realita je takáto.

Úvodný diel nás zoznamuje so svetom, jeho fungovaním, hierarchiou, a samozrejme hlavnými postavami.
Rose je dhamýrka, študentka Vampýrskej akadémie, z ktorej pohľadu sa dej odohráva. Jej úlohou je trénovať na svoju budúcu úlohu osobného strážcu svojej najlepšej priateľky Morojky (typ upíra), poslednej z rodu Dragomirovcov - Lissy.
Rose je celkom živel - nespútaná, nebojácna, odvážna, sem-tam ľahkovážna a výbušná. Svojej priateľke je však oddaná celou svojou dušou a robí naozaj všetko, aby jej pomohla a chránila ju. Okrem toho spolu zdieľajú puto, ktoré Rose umožňuje nie len vnímať Lissine emócie, no niekdy sa jej doslova nabúrať do hlavy a vidieť svet jej očami.

Lissa je veľmi komplikovaná osoba. Po smrti svojich rodičov a brata zostala na svete sama. Je pomerne krehká, má svoje tajomstvá a svoje problémy. Jej magické schopnosti sa vymykajú štandardom, preto ich skrýva.

Tento diel bol z drvivej časti práve o vzťahu, oddanosti a priateľstve medzi týmito dvoma dievčatami. Bližšia mi je jednoznačne Rose.
Hoci sa tu objavuje viacero zaujímavých mužských postáv, nijako výrazne ma romantická linka zatiaľ nechytila.
Veľké očakávania mám samozrejme najmä od Rose, nakoľko v jej prípade to vyzerá dosť komplikovane. Všeobecne age gap nemám rada, no v tomto YA príbehu mi to je nanajvýš po chuti. Okrem toho ide len o 7-ročný rozdiel, ktorý však pri 17-ročnej študentke vyznie škandalóznejšie, keďže jej do oka padol 24-ročný kolega/nadriadený/tréner.

Tento diel hodnotím ako slušný začiatok série. Mnohé sa dozvedáme, mnohé ostáva záhadou. Nakoľko má čaká ešte 5 častí, pravdepodobne to ešte bude jazda. Zároveň verím, že ma dej v pokračovaniach pohltí o kúsok viac.

Hodnotenie: 3,75*

11.09.2024 4 z 5

Lepší než ve filmu Lepší než ve filmu Lynn Painter

Príde chvíľa, keď siahnem po niečom doslova oddychovom, slniečkovom. Pri týchto knihách síce dopredu presne viete ako skončia, no i tak si ich radi prečítate a ešte sa pri nich doslova priblblo usmievate.

Príbeh Liz, ktorej ako maličkej umrela maminka a žije s otcom a jeho novou ženou bol veľmi čarovný. Liz je veľmi svojská. Miluje romantické komédie a bežne funguje na romantickom móde a výtváraní soundtrackou na každú životnú situáciu. Okrem toho má trošku old fashion štýl obliekania plný sukní, kvetín a volánikov, takže sa nemožno diviť, že ako stredoškoláčka je trošku podivínka. S maminkou mala krásny vzťah a práve vďaka nej si vytvorila lásku k filmom aj svoj štýl. V knihe je krásne s citom popísaný jej smútok za drahou maminkou, a zároveň snaha jej trošku bláznivej nevlastnej matky Heleny, nájsť si k nej cestu.

Liz žije od malička vedľa svojho protivného suseda Wesa. Odkedy sa poznajú si robia naschvály, naprieky a vládne medzi nimi "drsný boj" o parkovacie miesto na ulici. To by sa však mohlo vyriešiť, lebo Liz čosi zúfalo chce a ako naschvál to vyzerá, že jediný, kto by jej mohol pomôcť je práve Wes. Ten je populárny, šarmantný, vtipný a neskutočne milý. Do Wesa nešlo sa nezamilovať!

Ja som si tento príbeh dokonale užila a takmer celý čas sa usmievala. Grácia, s akou Liz zvládala trapasy, klamstvá a vznikajúce priateľstvo s Wesom bola obdivuhodná, veľmi prirodzená, milá a obaja boli nekonečne sympatickí.

Ak si chce vylepšiť náladu a vidieť veci pozitívne v ťažkej chvíli, určite túto knihu vrelo odporúčam!
Nakoľko dievčenské YA romány moc nečítam hodnotím v tejto kategórii naozaj štedro. Ja vlastne nemám čo vytknúť.

31.08.2024 5 z 5

Zvrhlá hra Zvrhlá hra Tess M. Puffrová

Na úvod hneď vravím (lebo bude nasledovať možno pár kritických slov, avšak mierených nie na príbeh, ale na charaktery osôb) - táto recenzia je pozitívna! :)

Pred čítaním som mala mylný dojem, že je kniha plná spicy scén, čo teda moc nebola. Ale vôbec nevadí, lebo náznakov a erotického dusna bolo toľko, až som bola frustrovaná snáď aj ja :-P

Čoho však v knihe bolo požehnane? Plno situácii, ktoré sa teda dosť priečili mojej hranici morálky. Nechápem ako môže byť niekto tak bez kúska empatie a pre senzáciu sa hrabať v súkromí iných (aj v prípade naozaj citlivých osobných tém). Áno, Lana si ma moc nezískala.

Dylan bol spočiatku bezcitný, narcistický, sebecký chalan, ktorý využíval všetko a všetkých okolo seba. No u neho je badať, že má aspoň nejaký pud sebazáchovy, vie si stáť za slovom a je verný svojim priateľom.

Okrem toho je v príbehu zastúpená téma násilia, šikany, výsmechu, drog, alkoholizmu, dopingu, či samovraždy. Takže kniha nie je úplne ľahké čítanie.

Hra, ktorú medzi sebou rozpútali Lana a Dylan bola miestami dosť detinská - "Niečo mi urobíš, ja ti to vrátim. Ublížiš mi, ja sa ti pomstím." Toto sa opakovalo viac menej celým dejom. Správanie hlavných hrdinov ma miestami tak trošku rozčuľovalo a obom by som im mnohokrát nafackovala. Avšak vzhľadom na žáner knihy, to, že ich správanie nebolo správne, je vlastne v poriadku. Tak to má byť a rátala som s tým. Autorke sa to naozaj veľmi podarilo a ja tlieskam.
Kniha sa od začiatku čítala úžasne. Ale potom prišlo posledných 50 strán, a tie sa čítali doslova samy. Miestami som nedýchala, potom sa usmievala, jasala a vravím si "konečne", vzápätí "to som čakala" a na úplný záver "no do ...."!
Úžasné finále prvej časti, ktoré mi odpálilo dekel a brutálne ma navnadilo na pokračovanie! Musím vedieť čo ďalej!!!
Ako som písala v úvode, mne sa príbeh moc páčil!
Hodnotenie: 4,25*+

29.08.2024 4 z 5

Úsvit Onyxu Úsvit Onyxu Kate Golden

Knihu som doslova hltala.
Arwen bude jednoznačne patriť k malej skupinke mojich obľúbených knižných hrdiniek. Bola skvelá - jej vtipné myšlienky, doťahovania a flirtovanie, odvaha a ako čerešnička, bola veľmi rozumná a priebojná. A keď sa k nej pridala Mari, ktorá je neskutočný živel, vytvorili spolu úžasnú dvojku. Ja som sa naozaj veľakrát nahlas chechtala :))
Arwen prechádza prerodom. Z neistej samotárky sa stáva silná, odvážna, úprimná, rozumná žena, ktorá na sebe neustále pracuje. Okrem toho je liečiteľkou, čo ma v knihách, ako zisťujem, veľmi baví.

Kane Rawenwood - ďalší muž mojich snov! Úžasná charizma, krásny, mužný, tajomný a nebezpečný.
Strety s Arwen boli nabité neskutočnou príťažlivosťou, flirtovaním, doťahovaním s popieraním zjavného. Došlo na pár horúcich chvíľ - a teda scéna v kúpeľni bola skvelá!

Príbeh je plynulý, vyvážený, krásne dávkovaný akciou. Vystupujú tu aj mnohé fantastické bytosti. Nájdeme tu fae, draka, gryfa, chyméry, vlkodlakov, strigu, čarodejnice a mnohých ďalších. Príbehu dodali ten správny fantasy nádych.

Záver prvej časti tejto trilógie, ako sa dalo čakať, priniesol zásadný cliffhanger. A teda máme sa na čo tešiť. Milujem to a nedočkavo čakám pokračovanie!
Odporúčam!

25.08.2024 5 z 5

Corrupt: Skazení Corrupt: Skazení Penelope Douglas

Autorka toto dielo (sériu) sama označuje za svoje najlepší počin. A kto som ja aby som s ňou nesúhlasila?!

Knihu som si šetrila. A šetrila som si ju fakt dlho. A keď je konečne prečítaná... pochopila som...
... ten humbuk okolo nej,
... nadšené recenzie (iné som nevidela) :)
... tie množstvá odporúčaní, ktoré som na ňu dostala
... a v neposlednom rada úlomky diskusií a príspevkov (hoci som sa im naozaj snažila vyhýbať ako sa dalo) a hlavne - KONEČNE viem o čom je "sauna" :-D

Úprimne som sa práve tejto časti trošku obávala (spojlerom sa nedalo vyhnúť úplne, takže nejakú predstavu som mala). Bála som sa však či mi to zapadne do príbehu, či s tým budem akosi vnútorne súhlasiť. No poviem to takto - nie že by som s tým súhlasila, ale autorka to podala tak bravúrne, s citom (?), dokonca logicky, že som to s prehľadom strávila.
Asi ani nemusím spomínať, že čo s týka spicy scén, autorka to ma samozrejme v malíčku! Corrupt je absolútne brutálne žhavá, temná, dychberúca dark romance, ktorú si jednoducho musíte prečítať!

Všetci Jazdci majú svoje čaro. Samozrejme v tomto prvom diely si ma najviac získal Michael. Avšak tajomný Kai, problematický Will a totálne deštruktívny Damon sa postarajú ešte o veľa zábavy! O tom nepochybujem!
Záverom... ja milujem príbehy, od ktorých sa neviem odtrhnúť a vravím si "ešte jednu kapitolu". A odrazu je hlboká noc a ja stále čítam "ešte jednu kapitolu ". To mi urobil Corrupt :)
Ja som to hltala, milovala, nenávidela ale v každom prípade táto jazda ma dostala! Chcem viac!! Odporúčam!

18.07.2024 5 z 5