MAU256 komentáře u knih
Na knížku jsem se těšila, nemůžu říci, že by se mi nelíbila, byla čtivá, ale něco mi tam prostě chybělo. Chování obou bylo spíš jako kdyby byli puberťáci a nikoli dospělí, sebevědomí obou bylo snad i pod bodem mrazu, ale když člověk dočetl do bodu, kdy se dozvěděl o jejich rodičích, tak to asi bylo i pochopitelné. Přátelé, no tak ti byli na jedničku ;-).
Takže celkově? Asi jak píše ve svém komentáři "Ešína" o ničem, ale vzhledem ke čtivosti jedna hvězdička k dobru.
"Není žádným tajemstvím, že miluju knihy. Miluji příběhy o lidech, které neznám, a o místech, kde jsem nebyla. Prožila jsem tisíce životů mezi tisíci stránkami, ale žádný příběh, žádný život, žádná stránka mě nikdy neudělala tak šťastnou jako ty, Russi Callaghane."
I tento díl byl hezky čtivý, ale ten první se mi líbil o kousek víc.
Jedna noc a letní tábor, který jim změní celý život. Je to hezky čtivá nenáročná romanťárna s tím správným koncem.
Od páté třídy se z nich stali přátelé na dopisování, které jim vydrželo i přes středí a vysokou školu. Ani jednou se nesetkali, ale on si ji vyhledal na sítích, takže věděl, jak vypadá, ona ale ne. Jenže když se seznámí s "Jakem", potřebuje vyřešit svůj vztah/nevztah s Lucou. Ale nic není takové, jaké se může zdát. A když to nakonec vyjde najevo, můžou o vše přijít.
Mě se knížka líbila, hezky se četla, nad jejich dopisy jsem se musela usmívat. Že ji v tom nechal takhle vykoupat, to jsem trošku nechápala, ale budiž...
Za mě určitě pěkné odpočinkové počteníčko.
"Lucia, amore mi," pronesl tak nahlas, že to muselo být slyšet až u Vesuvu, "jsi to nejlepší, co mě v životě potkalo. Projevíš mi dostatek trpělivosti? Počkáš, až vyřeším rozvod a poté se staneš mojí ženou?"
Lucie, která by se pro své milované rozkrájela, aby pomohla své nemocné sestře a její rodině, přijme nabídku práce a odlétá do Itálie, kde se bude starat o tři děti.
Stefano, pracháč, který si myslí, že se kvůli němu všichni posadí na zadek. Jenže ONA je jiná, s jeho příkazy, jak má vychovávat jeho vnoučata, si nic nedělá a řeší věci po svém. A i on si musí přiznat, že se začínají na jejich tvářičkách díky ní zase objevovat úsměvy.
Knížka se mi líbila, romantickým dušičkám mohu jen doporučit.
"Víte," pokračoval Gavin, "nikdy bych vás nemiloval tak vroucně jako můj bratr Poznal, že jste v té drožce a v nesnázích. Bylo to, jako by vnímal vaši duši. Kromě toho, na Pall Mall není dnes jediný muž nebo žena či dítě, kteří by neviděli hlubokou náklonnost, kterou k sobě vy dva cítíte. A uvědomil jsem si, že si něco takového přeji i já. Chci ženu, která by mě líbala s tak nespoutanou vášní. Chci ženu, která by se kvůli mě vzepřela rodičům a společnosti. To znamená, že z těchto důvodů se s vámi nemohu oženit, slečno Morrisová. Nepatříme k sobě. Fyclane, prosím, abyste přijal žádost mého bratra o ruku vaší dcery. Někdy mi pije krev, ale je to zároveň jeden z nejpozoruhodnějších mužů, které znám."
Tak to byla hezká romanťárna s troškou napětí. Bylo mi líto Gavina, takže už se těším na jeho příběh, v němž doufám nalezne stejnou lásku, kterou se podařilo získat jeho bratrovi.
"Vidíš mě?"
Cože? Nechápu, co tím myslím. Jasně že ho vidím, přece nejsem slepý.
"Takže ano," přikývne. "Nejsem Libor, ani žádnej jinej hajzl, co by si s tebou chtěl jenom pohrát a pak tě odkopl. Dneska ses o tom mohl přesvědčit."
Musím říci, že jsem si oba díly užila a tento druhý se mi snad líbil i o maličko víc. No neměli to kluci zrovna jednoduché, ale jsem ráda, že to dopadlo tak, jak mělo. Určitě mohu oba díly jen doporučit.
"Může děvkař někdy napravit svou pověst?"
"Doufám, že ne." Zvedl jsem ji, hodil si ji přes rameno a plácl ji přes zadek. "Vypadneme, budoucí paní Luthorová."
"Hej!" vykřikla. "Znamená to, že dostanu vlastní záporácký jméno?"
"O tom si ještě promluvíme."
"Lexi!"
"Hele, podívej, nadhodil jsem to radě zloduchů a všichni jednoznačně řekli ne. Promiň, Sluníčko."
Tak tento díl se mi líbil o maličko více než díl předchozí. Hašteření Gabi a Lexe mi vytvářelo úsměv na tváři.
"Chceš si to rozmyslet?"
"Ne," přitáhl jsem si ji do náruče. "Rozhodl jsem se. A klidně budu podnikat nekonečný cesty do obchodu pro smetanu a poslouchat Belliny neustálý požadavky, když to bude znamenat, že můžu být s tebou. Považuj to za můj největší omyl."
Když se Zara opět nechá přemluvit svou sestrou Belle, skončí tentokrát na její zoufalé prosby ve stanu, který má už lepší léta za sebou, u věštkyně. Ačkoli věštbě nevěří, když po letech zaslechne jméno muže, které jí věštkyně předpověděla, kvůli sestře se za mužem vydá. A začíná příběh, který vás nutí číst dál, abyste se dozvěděli, jak to nakonec celé dopadne. Pro romantické dušičky čtení mohu jen doporučit. No, řekněme si to narovinu, kdo by takovému chlapovi jako je ON, odolal ;-)))?
V dlani mi leželo malé stříbrné realistické srdce zavěšené na řetízku. Snad dva a půl centimetru vysoký a ze všech stran propracovaný přívěsek byl precizně odlitý a anatomicky správný. A zároveň to byl medailonek. Když jsem nadzvedla drobnou sponu, rozevřel se a objevila se dutá přihrádka. Pulz mi poskočil, když jsem na hladké vnitřní stěně zahlédla rytinu: Jackovo srdce.
Tohle je má první knížka od autorky a musím říci, že mě mile překvapila. Četlo se to úplně samo. Jacka i Bex jsem si zamilovala. A důvod, proč sprejoval graffiti, tak ten mě dostal. Určitě si od této autorky ještě nějakou knížku přečtu.
Zavřu oči. Musím je zavřít, abych se nerozplakala. To by si totiž vyložil mylně. "Možná jsi zrůda, Erote, ale jsi moje zrůda. I já tě miluju. A nechci žádný zasr..ý rozvod. Chci jenom tebe."
A máme tu pokračování příběhu bohů, tentokrát se to týká Psyché - dostala se do hledáčku Afroditě, která chce její srdce, proto povolá svého syna Erota k vykonání svého rozhodnutí. On se však jejímu přání vzepře. A jak to celé dopadne? Je to krásně čtivé, takže doporučuji vzít knížku a začíst se do jejich příběhu... Už se těším na pokračování.
No, vidím, že jsem se nepoučila. Začala jsem číst sérii, ke které nemám další díl, který nutně potřebuji ;-). Tento díl byl stejně čtivý jako díl první, ale mnohem emotivnější a smutnější. Tak teď už jen čekat na pokračování.
Je to má první knížka od této autorky, takže nemohu posuzovat jak v níže uvedených komentářích se sérií "Bratrstva černé dýky". Ale mě se knížka líbila. Těším se na pokračování, doufám, že si to Daniel rozmyslí a půjde do toho. Přála bych jim, když už si to vyjasnili, aby měli další šanci.
"Zatraceně. Zrovna když jsem si myslela, že jsme všechno vyřešili..." Pak si povzdechla. "Když nic jiného, myslím že jsem si právě našla novou práci." Tázavě naklonil hlavu na stranu, a tak pokračovala. "Naučit se číst tohle písmo a projít všechny ty knihy. Budeme muset, pokud se chceme dozvědět víc o tom šestém kameni."
Další krásně čtivý díl, konečně jsme se dočkala odhalení, kdo je vlastně majitelem rozlehlého panství Koa Pintu, měla jsem tušení a teď jsem si ho potvrdila. V této knize jsme dostali příběh Silase a nalezení jeho osudové družky. Dostali se k pátému kameni, což s sebou neslo nějaké to bojování, protože ho přece nemůžou dostat jen tak bez boje. A zase to naštěstí dopadlo tak, jak mělo. Opět jsme se setkali se všemi měňavci a jejich družkami, kteří už na panství žijí. Takže už se těším na příběh Elly a jak napovídá ukázka snad i na příběh Jakea?
Je to čtivé, ale nějak mě tento díl nebavil. Lauře bych poradila, aby se probrala, protože to co předvádí... Na scénu nám přichází další mafiáni, dalších pár mrtvých, únos a ten konec? No, co k tomu dodat, jde se na další díl.
I tento díl fantasy byl krásně čtivý jako ten předchozí. V tomto nalezne, resp. zachrání svojí osudovou družku Boone, a pro svojí "smečku" získají s její pomocí další kámen. Už se těším na příběh Huntera.
V této fantasy se dostáváme na ostrov Maui, kde žije parta měňavců. Na tento ostrov pošle Ella Tessu, poté co jí zachrání ze spárů Damiena Morgana, aby jí ukryla do bezpečí tam, kde jí ONI ochrání. Do osudného okamžiku Tessa nevěděla, že nějací měňavci vůbec existují. Jenže začíná zjišťovat, že ani ona není pouhým člověkem. Do knížky jsem se začetla a najednou jsem zjistila, že jsem na konci. Určitě se pustím do dalšího dílu.
Tak tohle byla jednohubečka. Lenka je lékařka, byla v týmu, který se pokusil v nemocnici zachránit mladou ženu po autonehodě. Bohužel záchrana už nebyla možná a ona musí tuto špatnou zprávu sdělit manželovi. Jenže byla to vážně nehoda? A je manžel nevinný? Určitě stojí za přečtení.
Taková romantická jednohubka. Vše bylo dosti rychlé, ale čtivé, chtělo by to více stránek :-).
Nedělám si iluze o "žili šťastně až do smrti". Vím že život před vás staví výzvy a nic netrvá věčně, ale doufám, že můžeme být šťastní - dnes a po tolik dalších dnešků, kolik při troše štěstí budeme mít.
Něco ve stylu výměny kufrů myslím, že už jsem četla. Knížka nebyla špatná, párkrát jsem se zasmála, uronila i slzičku ze vzpomínání na rodiče, ale něco mi v knize prostě na pět hvězdiček chybělo.
"Nedělej to vévodkyně." Kainův hlas zněl tentokrát mnohem naléhavěji. Přesvědčivěji. Hruběji. "Prosím tě, neber si ho. Prosím, Violet."
Další krásně čtivá knížka od této autorky. Kain i Violet vyrůstali v jiných poměrech, ale jejich srdce jsou čistá. Je proto krásné, když jim nakonec dojde, že patří k sobě...