MCGinger MCGinger komentáře u knih

Harry Potter a Fénixův řád Harry Potter a Fénixův řád J. K. Rowling (p)

Moje nejoblíbenější kniha série, filmové zpracování mě zklamalo.

17.08.2018 5 z 5

Tolkienův svět Tolkienův svět Gareth Hanrahan

Nepovedená kniha někoho, kdo se chtěl přiživit na díle J. R. R. Tolkiena. Obrázky se většinou nehodí a vypadají jako vybrané z Shutterstocku po zadání hesla "středověk". Koncepce chaotická. Pro děti možná dobrá kniha, ne tak pro někoho, kdo už léta miluje Ardu a její obyvatele.

17.08.2018 ztráta času

Mike’s Place - Pravdivý příběh o lásce, blues a teroru v Tel Avivu Mike’s Place - Pravdivý příběh o lásce, blues a teroru v Tel Avivu Jack Baxter

Příběh jednoho místa, které prošlo terorem, ze kterého se oklepalo a dál spojuje lidi různých národností i náboženského vyznání. To si z toho odnáším já. Je to jeden z mnoha příběhů o (nejen současných) problémech tohoto konce světa, které jsem četl, a který se snaží i přes prožité utrpení přinést pozitivní očekávání do budoucna.

11.08.2018 4 z 5

Opráski z historje svjeta II – Mizlitelé, bořítele & ževlička Opráski z historje svjeta II – Mizlitelé, bořítele & ževlička Jaz

Nejslabší díl série. Pobaví, ale není to ono.

11.08.2018 3 z 5

Fotograf Fotograf Emmanuel Guibert

Drsné vylíčení průběhu putování jedné karavany Lékařů bez hranic do válkou zmítaného Afgánistánu. Napůl komiks a napůl fotoalbum, některé fotky jsou opravdu pro silnější povahy. Opravdu dílo, které si slávu zaslouží.

Apokalyptická suita Apokalyptická suita Gerard Way

Normálně nečtu superhrdinské komiksy, ale tento jsem dostal darem a nadchl mě. Není to běžná produkce z Marvel/DC, a možná i kvůli svému původu se mi knížka zalíbila. Zajímavý příběh, krásná kresba a s napětím očekávám druhý díl.

Palestina Palestina Joe Sacco

Zajímavý pohled na situaci z druhé strany, než se obvykle objevuje v médiích. Vzhledem k tomu, že se opírá o svědectví jednotlivců, tak nemusí být zcela objektivní, ale rozhodně stojí za to přečíst.

Dracula Dracula Bram Stoker

Oproti ostatním komentujícím se mi opravdu nelíbí odkazy na jiná díla. Chápu, že není třeba interpretovat originál 1 ku 1, ale zbytečné vsuvky např. právě s odkazy na jiné postavy vyloženě ruší. Kresba nezajímavá, příliš digitální.

09.08.2018 1 z 5

Jeruzalém: Rok v rozděleném městě Jeruzalém: Rok v rozděleném městě Guy Delisle

Výborně zpracovaná komiksová reportáž.

Zámek (komiks) Zámek (komiks) David Zane Mairowitz

Dobrá kresba, souhlasím ale s předchozími komentáři, že je potřeba znát původní knihu, protože některé zkratky v už tak ne příliš přehledném ději ztěžují čtení.

09.08.2018 3 z 5

Ve službách andělů Ve službách andělů Mike Mignola

Ale jo...na novou sérii mě to naláká :)

25.11.2024 4 z 5

Jednou budeš Arab 4: Dětství na Blízkém východě (1987-1992) Jednou budeš Arab 4: Dětství na Blízkém východě (1987-1992) Riad Sattouf

Uf uf...nějak přitvrdilo.

11.11.2024 5 z 5

Aargh! #18 Aargh! #18 Tomáš Prokůpek

Kupoval jsem kvůli komiksu o Širokovi...no a pak jsem byl poměrně překvapen, že tento není příliš dlouhý. :D Ale jinak opět zajímavá sbírka krátkých komiksů.

17.12.2021 4 z 5

Pro pět ran blázna krále Pro pět ran blázna krále Karel Šiktanc

Normálně poezii nehodnotím, protože si na to nepřipadám dost "povolaný" a říkám si občas, že mi beztak "něco uniká" ...ale tahle sbírka básní? nahodilých veršů? mi nedávala vůbec smysl. A to i když jsem četl třeba Magora, kde jsem si zas až tak ztracen nepřipadal.

12.12.2021 1 z 5

Jimmy Corrigan: nejchytřejší kluk na světě Jimmy Corrigan: nejchytřejší kluk na světě Chris Ware

Silný příběh, krásná kresba, zajímavá forma a asi nejnesympatičtější postavy jaké jsem kdy zažil. Původně jsem myslel, že čtení tohoto komiksu nebude nic moc, dlouho jsem ho odkládal...ale pak jsem se po prvních stránkách do příběhu fakt zakousl a byl napjatý, jak dopadne. Je to smutné, ale stojí to za přečtení.
(Četl jsem v originále, překlad tedy nehodnotím.)

24.09.2020 5 z 5

Siberia Siberia Martin Wágner

Nezkrocená příroda, atmosféra 50. let byť se jedná o fotografie z minulých dvou dekád...ze Siberie místy mrazí. Technicky krásné černobílé snímky, ale místy mi vadilo jejich rozdělení přes dvě stránky.

26.05.2020 5 z 5

Město světla Město světla Jason Lutes

Důstojné zakončení cyklu knížek. Čtenáři už tak trochu tuší, co přijde, a kdo se (vlastně v sérii poprvé) objeví na scéně...

18.01.2020 3 z 5

Hotel Zapomnění Hotel Zapomnění Gerard Way

Četl jsem skoro hned po vydání a původně jsem si chtěl ještě zopakovat první dva díly. Neudělal jsem to a možná jsem měl. Příběh byl zajímavý, ale občas mi asi něco uniklo, nebo jsem to nepostřehl. Pro mě nejslabší ze série, nicméně stále velmi dobrý.

18.01.2020 4 z 5

Tajemství mechanické mrtvoly Tajemství mechanické mrtvoly Joe Benitez (p)

Opravdu krásná kresba i coloring, ale příběh poněkud pokulhává. Ve výsledku se tedy jedná o příjemnou vizuálně působivou oddechovku.

25.03.2019 4 z 5

Simpsonovi: Simpsoráma Simpsonovi: Simpsoráma Bill Morrison

První pokus se Simpsonovými v komiksu a docela zklamání, na seriál nebo film to nemá.

04.11.2018 2 z 5