Melanka komentáře u knih
Karel Čapek jako vždy - moudré a nadčasové čtení.
Některé komentáře moc vtipné, některé slabší. Není to kniha na souvislé čtení, ale autorův humor a sebeironie mě baví.
Lehce morbidní, vskutku fantasmagorická a skvěle napsaná kniha. Pátou hvězdu dávám autorovi za nádherné ilustrace.
Steinbecka mám ráda a ani tentokrát jsem se nezklamala. Silný živočišný příběh s působivou atmosférou v každém momentě knihy. Nádhera.
Naštěstí jsem našla v knihovně jiné vydání. Obálka knihy, která je tu vyobrazená, je jak z nějaké laciné červené knihovny. Tohle vydání bych pravděpodobně do ruky nevzala!
Zvládl toho tedy za svůj život opravdu hodně. Oceňuji upřímnost a odvahu psát o sobě takhle otevřeně. Obě knihy "pro prcky" jsem četla a jsou úžasné, takže mě potěšilo číst o jejich vzniku.
Knížka se dobře četla. Chvílemi jsem ale měla pocit, že je v ní vše tak trochu zjednodušené, jako by postavy byly jenom 2D a třetí dimenze jim chyběla. To však nic nemění na tom, že popsaná komunistická éra byla děsivá a je dobře, že skončila.
Knížka je především o jiných tématech, než jen o přátelství chlapce a poníka. Po přečtení ve mě zůstal pocit melancholie.
Hodně nesympatický hrdina je Pat Hobby, přesto docela milé čtení.
Knížku jsem si velmi užila. Krásný příběh, místy trochu naivní, ale četlo se to nádherně.
To by mě zajímalo, kdo by tuhle knihu četl jako romantickou komedii.
Pro mě byla kniha spíše zklamáním. Osudy Tří mušketýrů by stály za lepší zpracování a vykreslení hrdinů. Nicméně číst a učit se o takových odvážných lidech je potřeba!
Velmi čtivé, napínavé, moc bavilo, přestože málo pravděpodobné. Ale to už tak u detektivek bývá.
Původně jsem jen dala šanci vyřazené knížce z knihovny. To jsem ale netušila, jak mě tenhle neuvěřitelný příběh pohltí. Kniha je napínavá, čtivě napsaná a do poslední stránky prožíváte útrapy společně s výpravou.
Průměrná detektivka, konec spíchnutý horkou jehlou. Asi se už nedočkám tak skvělé knihy jako byla Skála.
Autorka není moc dobrá vypravěčka. Nebo to byl záměr - podat vyprávění žen tak neosobně a stroze. Přesto je kniha působivá. Čtenář si uvědomí, jaké hrůzy se v sovětském komunistickém zřízení děly, jak je možné, že takové zlo lidé páchali (a páchají) a že to vůbec dokázal někdo přežít.
Zcela promarněná šance. Knížce chybí uspořádanost, mnoho motivů a dokonce vět se opakuje. Fotografie neodpovídají kapitolám, ve kterých jsou otištěny. Kokořínsko by si zasloužilo lepší publikaci.
Asi bych knihu četla s větším pochopením jako mladá zamilovaná holka. Ve středním věku už člověk nemá pro takovéhle cituplné výlevy tolik trpělivosti a připadá mu osud mladého Werthera zbytečný.
Nejprve jsem četla knížku, pak se teprve podívala na film. Film s knižní předlohou nemá téměř nic společného, postavy (včetně hlavních) jsou natolik změněny, že je to úplně jiný příběh. Nemluvě o závěru filmu. Udělali z toho hollywoodský slaďák, a to Capoteho novela opravdu není. Kniha krásná, film jen velké zklamání.
Moc dobře napsané, velmi uvěřitelné a hodně depresivní.
Skvěle napsaná kniha, plná černého humoru, historie a erotiky. Autor má správný nadhled, přestože jsem četla o totalitních hrůzách, moc mě to bavilo. A deníkové členění do krátkých kapitol bylo taky bezva. Mohu jen doporučit!