Micandy Micandy komentáře u knih

Přísně tajné Přísně tajné Elle Kennedy

Potřebovala jsem oddechovku po smutných příbězích. A tyhle autorky jsou prostě jedničky, bylo to zábavné, žhavé a ideální pro nenáročnou četbu.
Autorky píšou přirozeně, netlačí na pilu a příběh mě vždycky vtáhne a je uvěřitelný.

Musím tě zradit Musím tě zradit Ruta Sepetys

Moc silný příběh v nelehké době v hrozných podmínkách, trochu mi to připomínalo Severní Koreu. Život v šedi a ve tmě, ve strachu a v zimě. Zase jsem si rozšířila obzory. Je to i poučné a dala bych to do povinné četby, aby dnešní mládež věděla, jak strašným podmínkám museli lidi čelit.

Tiché roky Tiché roky Alena Mornštajnová

Tahle kniha je pro mě top a zvykla jsem si na specifický styl psaní. Autorka píše příběhy ze života, nic nepřikrašluje a umí si pohrát s češtinou. Tenhle rodinný příběh mě vtáhl do děje a je velmi čtivý, napínavý. Moc doporučuji.

Až na ten konec dobrý Až na ten konec dobrý Pavel Tomeš

Moje první kniha od autora, vůbec nesleduju stand-up komiky a nevěděla jsem do čeho jdu. Kniha se mi líbila, humorná, někdy jsem se smála nahlas. Luna s dedkem mě bavili, mělo to tempo a nenudila jsem se...jen bych opravdu ubrala 50 stran.

09.10.2024 4 z 5

Knihovna malých zázraků Knihovna malých zázraků Sara Nisha Adams

Musím říct, že jsem se trochu obávala, že mě bude kniha nudit. Nakonec mě mile překvapila. Je to velmi milý příběh, který je i zamyšlení a tak nějak vás nutí na chvíli zpomalit. V knize se objevují neobvyklá jména ale to vůbec nevadí. Doporučuji

09.10.2024 4 z 5

Neztrať mapu k mému srdci Neztrať mapu k mému srdci Hana Repová

Originální příběh, autorku jsem nedávno objevila a moc se mi líbí její příběhy ze života. Píše čtivě, skvělá oddechovka.

30.09.2024 4 z 5

Lilly Lilly Hana Repová

Druhý díl byl rozhodně lepší než první, náramně jsem si ho užila. Nemohla jsem se od knihy odtrhnout, velmi čtivý děj. Líbila se mi linka Lilly a Matae, jejich chemie, hádky i vzájemně sbližování. Příběh rozhodně nabízí hlubší zamyšlení. Autorku jsem si oblíbila a škoda že jsem o ní nevěděla dříve. Doporučuji a ten konec...už to chce další díl. A abych nezapomněla obálka v českém vydání je povedená.

22.08.2024 5 z 5

Tina Tina Hana Repová

První kniha od autorky, kterou jsem vůbec neznala. Příběh je nejen o Tině, ale také o Sebastianovi, Lily a Denis zatím jen okrajově. Bylo to čtivé a pořád se něco dělo, až jsem si říkala jestli to není moc. Ale od druhé poloviny jsem knihu doslova hltala.
Ne vše je zalité sluncem a člověk se musí vzchopit i v těžkých časech...některé pasáže jsou k zamyšlení. Jinak oddechovka,kterou doporučuji. Koupila jsem si další díly, tak se do nich pustím. Nemám ráda otevřené konce.

19.08.2024 4 z 5

Rafinovaná past Rafinovaná past J. J. Vlčková

Tahle kniha si zaslouží mnohem větší pozornost. Nemá úplně zajímavou obálku a tou se nenechte odradit. Úplně náhodou jsem četla od někoho recenzi a zaujala mě. Neskutečně čtivá kniha, nemohla jsem se od ní odtrhnout.
Hlavní hrdinka Laura mě trochu zpočátku vytáčela svým protivným vystupováním, ale mělo to svůj důvod. Ale to vše se prolomí, když ji do života vstoupí muži...každý jiný. Tady se mi líbila ta různorodost vztahů, má to správnou jiskru a rozhodně se nebudete nudit. Moc doporučuji. V knize je hodně přímé řeči a česke prostředí. Jdu na druhy díl.

11.08.2024 5 z 5

Potopené lodě Potopené lodě Tami Fischer

Autorka mě moc mile překvapila už v prvním díle. Její styl psani je úžasný, na tak mladou spisovatelku, klobouk dolů. Kniha je slow burn romance, ale od prvních stránek mě vtáhla. A Mitch nebyl žádný záporák, jak je tomu dnes skoro v každé knize. Milý kluk a drzá holka a celá jejich parta mě moc bavila.
Autorku si dávám na seznam.

08.08.2024 4 z 5

My My Elle Kennedy

Knihu jsem přečetla za dva dny, úplně mě pohltila. Je čtivá, emotivní...někdy jsem měla slzy na krajíčku. Autorky odvedly skvělou práci a překlad byl také super.
Ty dva nešlo nemilovat, naprosto doporučuji. Moje oblíbená série.

04.08.2024 5 z 5

Twisted Love: Láska na ostří nože Twisted Love: Láska na ostří nože Ana Huang

No tak to bylo pro mě zklamání, musím souhlasit s komentářem Veronika4618, úplně trefně. Ta minulost mě nebavila a přišlo mi to inspirované trilogii od Riny Kent...Zvrhly král, která mě mimochodem bavila. Četla jsem jen do poloviny a dal to prostě nedám, rozčilovalo mě spousta věcí. Hlavně jak Avu oslovoval děvkou během sexu a pak ji řekl Sluníčko, no to nee. Pro mě strašně prekombinovane, postavy nesympatické. Zdálo se mi,že autorka tlačí dost na pilu. Někdy je méně více. Nemohu doporučit a to čtu i Amo Jones ,takže puritanka fat nejsem,ale nesedlo mi to.

28.07.2024 2 z 5

On On Elle Kennedy

Tahle kniha mě moc překvapila, trochu jsem měla obavy, že mě nebude bavit. Ale bylo naprostá pecka. Vtipná, žhavá, úplně mě chytla za srdce, ke konci jsem měla slzy v očích a to mě jen tak něco nerozbrečí
Wese a Jamiho jsem si zamilovala, každý byl jiný a přesto k sobě pasovali.krasný příběh na který nezapomenu.

23.07.2024 5 z 5

Jediná šance Jediná šance Kendall Ryan

Taková večerní jednohubka, u které nemusíte přemýšlet. Dávám 3.5 * četlo se to dobře, někdy mi přišla komunikace dost přitažena za vlasy, mini spoiler...jako ve 24 letech panna? A ještě k tomu učitelka co chodí po večerech na drinky...to mi nesedelo a ještě pár drobností.V celku to nebylo špatné. Mám však raději sérii Off Campus od Elle Kennedy

20.07.2024 4 z 5

Neonoví bohové Neonoví bohové Katee Robert

Nechala jsem se zlákat obálkou a slevou. Občas čtu erotickou literaturu, ale tohle bylo děs. Děj mě moc nebavil, furt jsem čekala ,kdy přijde drama nebo něco šokujícího. To že Persefona utekla a už druhý den mu nabizela vag*nu ,aby mohla u něj bydlet, mi přišlo fakt na hlavu. V ten moment jsem si ,říkala a jde to z kopce...chemii jsem jim moc nevěřila, postavy jsem si taky moc neoblíbila. Četla jsem jen a čekala kdy už bude to wau a nic. Za mě slabota a druhý díl nechci ani vidět.

16.07.2024 1 z 5

Anglická lekce Anglická lekce Natasha Boyd

Skvělá letní romance, která vás pobaví , hezký se čte a žádné táhle popisy. V knize je i vážně téma, jak se s tím hrdinové poperou ? Život jim klade i překážky, ale většinu knihy jsem se usmívala a byla jsem dobře naladěna. A ta chemie mezi nimi byla úžasná, autorka píše svižně a chytlavě.
Že by se chystal další díl? Konec by tomu našeptával.

12.07.2024 5 z 5

Hodinář z Dachau Hodinář z Dachau Carly Schabowski

Díky ČV jsem se ke knize konečně dostala, měla jsem ji delší dobu v knihovně. Autorka píše poutavě a kniha je psaná z více pohledu, což je rozhodně zajímavější.
I v nelehké době může vzniknout přátelství a radostné chvíle. Je to smutný příběh, ale stojí za přečtení.
Mini spoiler...nejhorší byly pro mě vařící sudy, vím že příběh je smýšlený, ale některá fakta měl. Představa těch krutých činů je strašná a nepochopitelná.
Knihu doporučuji i když Vám po ní asi bude smutno.

07.07.2024 5 z 5

Dokonalá kořist Dokonalá kořist Helen Fields

Našla jsem si další skvělou sérií, první díl byl lepší, napínavější. Tady se setkáváme s větším počtem postav a vyšetřování s Avou a Lucem je fajn, vraha jsem vůbec netipovala.

05.07.2024 4 z 5

Troufalá vášeň Troufalá vášeň Penelope Douglas

Knihu hodnotím kladně, Jordan byla na svůj věk vyspělá, takže ten věkový rozdíl mezi J a P nebyl moc vidět. Tudíž mi to nepřišlo jako zakázané ovoce, v dnešní době to není až tak moc výjimečné, nicméně kniha byla čtivá a na první pusu si opravdu musíte počkat.
Je tam pár peprnych scén a humorných, jako oddechovka dobrý. Ale něco mi tam chybělo, na 5* to není.

05.07.2024 4 z 5

Pocit hanby Pocit hanby Linda Castillo

Tuhle sérii čtu postupně a všechny díly mě bavily, tenhle bohužel tolik ne. Za mě slabší díl, během vyšetřování se furt opakovala fakta a nějak jsem se nudila. Sérii rozhodně dočtu, ale tenhle díl jsem si moc neužila.

28.06.2024 3 z 5