mila2411 mila2411 komentáře u knih

Ve službách zla Ve službách zla Robert Galbraith (p)

Cormoran potřetí. Kvalitu to drží s předchozím "Hedvábníkem" na "Kukačku" to rozhodně nemá. Tuna textu, místy se to trošku VLEČE. Přesto dočteno s celkem +++ pocitem, že to za to stálo!

04.11.2023 4 z 5

Hedvábník Hedvábník Robert Galbraith (p)

Po neuvěřitelně pěkném "Volání kukačky" velké těšení... zklámání se rozhodně nadostavilo, ale nadšení z prvního setkání s Cormoranem se už nedostavilo. Jako audiokniha stále vysoký nadrůměr, bohužel Petr Oliva naposledy. Hodně zvláštní prostředí anglické literární smetánky, originální vražda, dobré, fajn čtení.

04.11.2023 4 z 5

Volání Kukačky Volání Kukačky Robert Galbraith (p)

Moc pěkná knížka! Nemůžu hodnotit jinak něž na MAX hvěždiček. Výborná zápletka, netypický hrdina... Posloucháno jako audio a v podání Petra Olivy je to KONCERT. Za mě jedna z NEJ detektivek.

04.11.2023 5 z 5

Pohled šelmy Pohled šelmy František Niedl

Můj první Niedel. Už samotný tajný francouzský agent v Praze působí trošku nepatřičně a jisté NEUVĚŘENÍ mě provázelo po celou dobu čtení. Ano, má to grády, má to spád a pěkně se to čte. Dávám *** a poté co jsem přečetl sqělý "Skleněný vrch" od téhož autora dám někdy určo i další díl.

03.11.2023 3 z 5

Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Přečteno úplně náhodou, autora jsem neznal a název knihy mi nic neříkal. Sci-fi dávám spíše zcela vyjímečně a tak jsem od toho nic moc nečekal. Dějové je to zvláštní, geniální dítě vržené do simultálních bojů, které vlastně ani tak... no, prostě je to plné vesmírných stříleček. Líbilo se mi to průměrně, další díly (a že jich je) zatím neplánuji.

03.11.2023 3 z 5

Až mi zítra budeš chybět Až mi zítra budeš chybět Heine Bakkeid (p)

"Setkáme se v ráji" se mi hrozně moc líbilo, ano čteno ve špatném pořadí. Měl jsem tedy jasnou představu do čeho jdu a: SUPER. Ne úplně známý autor, ale knížka parádní! Čistý SEVER se vším všudy - doporučuji!!!

03.11.2023 5 z 5

Setkáme se v ráji Setkáme se v ráji Heine Bakkeid (p)

Jedno z velikých přeqapení! Koupeno jako čistý TIP: zlevněná audiokniha v Levných knihách. Nalákal mě hlavně Martin Finger coby interpret a JO. Severská krima toho NEJ ražení! Thorkild mě chytnul a nepustil a hned jsem si koupil první díl - trošku nesystémové, ale nakonec to nijak navadilo :-)

Prameny Vltavy Prameny Vltavy Petra Klabouchová

WAU! Ta to bylo mooooooc dobrý! Jako Šumaváka mě to zaujalo tématem. Nakonec to bylo úplně jiné něž jsem čekal, ale hrozně MOC dobrý! Dáno jako audio a díky XXXL výbornému Otakaru Brouskovi to byl zážitek. Jednoznačně jedna z KRIMI roku a TOP kniha 2022.

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

Dávám opět s klidem maximální hodnocení. Knížka má trošku pomalejší ROZJEZD, ale čím přibývaly stránky tím i moje chuť číst dál a dál. Hlavní hrdinka trošku komplikovanější, ale jinak opět uvěřitelné a příjemné počtení.

Osm Osm Radka Třeštíková

Opět hodně lidí, hodně příběhů a vše TAK nějak souvisí a krásně se to proplétá. Moc hezky se to četlo, nenudilo a bavilo. Radka umí a tahle kniha TO jen a jen potvrzuje!

Foukneš do pěny Foukneš do pěny Radka Třeštíková

První setkání s RT. Jako lehce stárnoucí muž jsem dtto. hlavní hrdinku docela chápal, občas to bylo sice trošku PŘES, ale jinak pěkný příběh.

03.11.2023 4 z 5

Bábovky Bábovky Radka Třeštíková

Za mě WOW. Moc veliké líbení!!! Sqěle napsaný, propletený a vypointovaný příběh. zatím asi NEJ Radka. Pěkné...

Veselí Veselí Radka Třeštíková

Moc pěkné! Už jsem tak trochu věděl co můžu čekat a líbilo se mi to MOC. Normální příběh, normální lidí, normální Morava tak jak to v životě prostě je. Výborné dialogy, svižný děj... za mě plný počet hvězd.

Gump & Co. Gump & Co. Winston Groom

Autor asi po úspěchu filmu nemohl a nechtěl jinak a tak je tu pokračování. Naštěstí je to krátké, ale prvnímu dílu to sahá tak po hodně vytažené ponožky. Trošinku zbytečná kniha, škoda.

02.11.2023 2 z 5

Forrest Gump Forrest Gump Winston Groom

Film je super. Knížka toho hodně přidává a neskutečně moc baví. Přečteno a moc se líbilo. Pak po letech posloucháno jako audio - a tady je to geniální - Jan Hartl to dává neuvěřitelně!!!

Potichu Potichu Jaroslav Rudiš

Až do Winterberga za mě asi NEJ Rudiš. Poutavé, jiné, zábavné, uvěřitelné. Kniha na 101,5%

Nebe pod Berlínem Nebe pod Berlínem Jaroslav Rudiš

Nálákán předchozími knihami - a nezklamám výsledkem. Mám rád Německo, takže to se mnou měl autor docela jednoduché. Parádní kniha.

Národní třída Národní třída Jaroslav Rudiš

Jako audiokniha (Čermák, Frejová) neskutečná lahůdka pro uši a mozek. Od začátku do konce chytne a nepustí... Rudiš trošku jinak, ale zatraceně dobře!

Český ráj Český ráj Jaroslav Rudiš

Hodně zajímavé. Hodně hodně zvláštní. Hodně hodně hodně dlouho trvalo než jsem se začetl. Nakonec ale hodně dobrééééé.

02.11.2023 4 z 5

Po strništi bos Po strništi bos Zdeněk Svěrák

Krásné esence páně Svěráka. Návrat do dětství. Krátká knížka s ještě kratšími kapitolami. Stačí přivřít oči... je to tam!

02.11.2023 4 z 5