mira399 mira399 komentáře u knih

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Knížku rozhodně doporučuji k přečtení. Opět jsem se dozvěděla něco nového z naší historie o čem jsem neměla ani ponětí. Moc hezky napsáno,zajímavé osudy a výborný děj.

12.07.2022 5 z 5

Samotářky Samotářky Barbora Šťastná

Joooo, krásně zpracováno. Hlavně jsem si vylepšila chuť po zklamání ze Selského baroka, kde jsou padesátá léta podána pro mne nezáživnou formou.Tohle se autorce moc povedlo. Zatím je to moje první kniha od ní a musím moc pochválit. Přirovnání k Mornštajnové, jak tu někdo již dříve uvedl se v tomto případě opravdu hodí.Jen tak dál a já rozhodně doporučuji k přečtení.

30.05.2022 5 z 5

Deník staré paní Deník staré paní Jiřina Šiklová

Krásná knížka, plná moudra a laskavosti. Myslím, že by tuhle knížku měli všichni dostávat automaticky do schránek, pokud mají v rodině někoho dříve narozeného. A v s odchodem do důchodu znovu :-) Paní Šiklovou jsem měla moc ráda a jak se mi líbil její projev na živo, tak i knížka nebyla zklamáním.

23.05.2022 5 z 5

Šumava - Roklanská hájenka Šumava - Roklanská hájenka Erika Zemanová

Krásné čtení o časech minulých. Musím znovu smeknout před našimi předky, jak to měli těžké a jak život uměli žít a radovat se z něj. Navíc mám přidanou hodnotu k této knížce, úplnou náhodou když jsme s kolegyní zjistili, že se jedná o jednu větev příbuzných jejího přítele. Knížka už putuje k jeho rodině, která dělá rodokmen a bude jistě přínosem.

23.05.2022 4 z 5

Jak svrhnout vévodu Jak svrhnout vévodu Evie Dunmore

No do prkýnka....A to se mi to líbilo :-) Moc hezká historická romantika. Vše jak má být a přesně dostanete, co od toho čekáte. Alespoň já tedy ano. Docela úleva od moderní rádoby romantiky, kde se to vulgárními výrazy hemží hůř než v mraveništi. To pak pro mě kouzlo romantiky ztrácí, ale tady, hmmm... tady jsem si to fakt užila. Takže doporučuji všemi deseti.

09.05.2022 5 z 5

Selský baroko Selský baroko Jiří Hájíček

Tak skvělé téma,ale na můj vkus zpracováno nějak nezáživně. Až ke konci mě to trochu chytlo,jenže to je málo. Doufám, že se setkám s tímto tématem jinde v lepším zpracování.Je to škoda,ale na víc jak tři hvězdičky to fakt nevidím.

04.05.2022 3 z 5

Život a soužití Život a soužití Gita Dudová

Druhý díl na pět hvězd z mé strany není. Možná to bylo prostředím na Kubě.I tak je to opět čtivé a jsem ráda, že jsem si přečetla pokračování osudů Kristýny. Škoda, že není ještě pokračování. Byla bych na další žití hlavní hrdinky zvědavá.

20.04.2022 4 z 5

Sběratel přání Sběratel přání Mia Sheridan

Romantika jak má být :-) Pohádkově laděný příběh se lehce čte,hrdinové jsou sympatičtí. Bavilo mě to a jsem ráda, že jsem se k této knize konečně dostala.

30.03.2022 4 z 5

Život nebyl žádná nuda Život nebyl žádná nuda Gita Dudová

Krásně podaný příběh z přetěžkých dob.Dokonce s humorem a to je obdivuhodné. Moc se těším na další pokračování příběhu hlavní hrdinky a jsem moc ráda, že mne tato kniha neminula.

30.03.2022 5 z 5

Písařka ze Sieny Písařka ze Sieny Melodie Rose Winawer

Mám ráda téma cestování v čase. No, ale tohle nebylo pro mne asi to pravé ořechové.Nějak jsem to nemohla dočíst a ani jsem se na knížku netěšila, až ji opět vezmu do ruky. Nicméně jsem ji dočetla,ale znovu se k ní rozhodně vracet nebudu.Za to Rytíře ve zlaté zbroji, tak toho už mám slušně očteného, to je moje top cestami časem.

30.03.2022 3 z 5

Z lásky k Praze Z lásky k Praze Gene Deitch

Moc hezké a obohacující čtení.Knížka vydá víc svědectví, než učebnice dějepisu. Pokud se chcete podívat na dobu minulou milýma očima jednoho Američana,směle do toho. Budete se určitě bavit.

30.03.2022 5 z 5

Den, kdy jsme se potkali Den, kdy jsme se potkali Roxie Cooper

Příběh se hezky čte. Je to nenáročné a oddychové i když ne žádná úplně červená knihovna se sladkým koncem. Přesto se nudit nebudete.

Král básník Václav II. Král básník Václav II. Vlastimil Vondruška

Tak a mám epopej za sebou...Krásně jsem si početla. Obdivuji autora za jeho talent a píli, kterou tomuto dílu musel věnovat. Pokud máte rádi historii rozhodně doporučuji k přečtení. Tohle mi dalo rozhodně víc, než hodiny dějepisu ve škole.

Svátky krásné hvězdy Svátky krásné hvězdy František Kožík

Jelikož jsem na tuto knížku již párkrát narazila v diskuzích o tom, co čtenáři rádi čtou v čase vánočním, tak jsem ji chtěla konečně také zkusit. Je to milý návrat v čase. Čte se to moc hezky, ale k úplnému pocitu, že to je to TO ono pro mě na vánoce mi v příběhu přece jen něco scházelo.

Pan Romantik Pan Romantik Leisa Rayven

Tak jsem chtěla pro změnu opět nějakou romantiku a tady se mi jí dostalo tak akorát. Romantik byl on, naopak ona vůbec a vehementně se brání si romantiku trošku připustit k tělu. Není to žádné veledílo, ale v rámci žánru se řadí k lepšímu průměru.

Zahrada mého života Zahrada mého života Jitka Závodná

Čtivé vyprávění o naší době minulé bez příkras. Marie to opravdu neměla v životě jednoduché a moc jsem jí fandila. Určitě si ráda přečtu další autorčiny knížky.

Kdo s ohněm zachází Kdo s ohněm zachází Pavel Hrdlička

Ani další vyprávění o podrychtáři Václavovi mne nezklamalo a opět jsem se moc bavila. Vtipný a svižný příběh. Navíc miluji vyprávění o staré Praze, kdy si představuji, místa kde se děj odehrává a jak vypadají dnes. Těším se na další pokračování.

Nesejdeš z cesty Nesejdeš z cesty Dagmar Digma Čechová

Tohle mě opravdu dostalo. Výborně napsáno. A už vím, proč se mi nikdy nechtělo si nechat vyložit karty. To semínko, co by bylo zaseto může vzejít v pěkně jedovatou a ničivou květenu. Moje druhá přečtená kniha od autorky a opět velice povedená.

Odpusť, že jsem se vrátil Odpusť, že jsem se vrátil Iva Tajovská

Velice uvěřitelné. Po válce měl každý svoji bolest a téměř nikdo a nic nebylo stejné jako před ní.
Moc hezky napsaný příběh. Z mužského a ženského pohledu. Každý bojoval tu svoji válku po svém a těžko chápal druhého. Mě se to četlo velice pěkně.

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Zajímavé téma. Dobře se to četlo. Dozvíme se trochu z historie, postavy jsou uvěřitelné.Je to moje první kniha od autorky,čekají mne ještě další v knihovně.
Na plný počet hvězdiček to podle mého úsudku není.

29.10.2021 4 z 5