MiriamF. komentáře u knih
Neskutečně silný příběh. Neskutečná vnitřní síla hlavní hrdinky, která nutí k zamyšlení.
Knihu jsem měla zapůjčenou, ale po přečtení musím mít v knihovně svou vlastní. Doporučuji.
Jak se píše na konci knihy, ty ženy přežily nepřežitelné. Ale ani jejich návrat nebyl rozhodně jednoduchý včetně negativní reakce okolí. Při čtení jsem měla husí kůži, ale nutilo mě to číst dál (s kapesníkem v ruce).
Jednohubečka, kterou jsem nedokázala odložit. Jednoduchý příběh s přímým emočním zásahem. Kniha, na kterou jen tak nezapomenu.
Krásné čtení, které mě pohltilo od první stránky. Vůbec mi nevadilo střídání děje současnosti a minulosti, naopak mě velmi bavilo. Doporučuji.
Výborná kniha, velmi čtivá. Postavy úžasně vykresleny, až jsem měla pocit, že žiji vedle nich. Doporučuji.
Ze začátku jsem měla problém se stylem vyprávění, později jsem si zvykla a nakonec mě kniha úplně pohltila. A stále ve mně doznívá.
Můj, váš... prostě náš "starý" dobrák Lars se vrátil a opět zazářil.
Bylo mi potěšením nahlédnout do soukromí této herečky. Palec nahoru dávám za sebeironii a životní nadhled. Přečteno jedním dechem.
S Larsem jsem strávila 2 příjemné večery. Klidně by jich mohlo být i víc. Víme?
Tak za mne palce nahoru, další úžasná kniha po Houbařce. Přečteno jedním dechem.
Krásně napsaná kniha o těžké době. Fotky z knihy mám neustále před očima, přesto doporučuji.
Jasně, že jsem se bavila, Larsi (Danieli Grisi).
A ráda uvítám další díl.
Knihu jsem zvolila jako oddechovku mezi jinými žánry. Příjemná změna. Určitě zkusím i další knihy od této autorky.
Dala jsem 5*, viděla jsem vilu, k tomu strhující příběh, ale ....
pak jsem si přečetla rozhovor s dcerou původní majitelky vily Tugendhat, která je v šoku z obsahu knihy s tím, že spousta lidí parazituje na její rodině, na vile. Kniha tak vrhá špatné světlo na otce i matku, skutečnost byla jiná. Nutno dodat, že autor na začátku knihy upozorňuje, že jde o fikci.
Po vánočním stresu jsem hledala něco oddechového a sáhla po této knize. Pohodové čtení, u kterého jsem se pobavila.
Tak tady tleskám, paní autorka nezklamala, její propletené vztahy mě prostě baví.
Tak Dědina mě bavila. Přestože všechny postavy provází závist, pomluvy a hořkost, kniha je psána humorně. Líbil se mi styl i jazyk. Paní autorce děkuji za připojený slovník v úvodu knihy.
Na tuto knihu plnou hrůz, bezmoci, bezpráví - nikdy nezapomenu. Přečteno jedním dechem. Jediné "pozitivum" z celé knihy vidím v tom, že jako sestry nebyly rozděleny a toto utrpení přežily společně.
Ze začátku mi kniha svým stylem přišla jako kniha pro mladší čtenáře, na konci jsem ten pocit již neměla. Kniha, která mě rozplakala. Jsem ráda, že jsem si ji přečetla.