MíšaS. Online MíšaS. komentáře u knih

Dům u hřbitova Dům u hřbitova Joseph Thomas Sheridan Le Fanu

Mně se to líbilo. Přiznávám, že jsem se trochu ztrácela v postavách, ale nijak zvlášť mi to při čtení nepřekáželo. Bylo to zajímavé a správně napínavé. Lepší než některé "thrillery", co teď vychází jak na běžícím pásu.

26.07.2024 4 z 5

R.U.R. R.U.R. Karel Čapek

Přišlo mi to takové ploché. Pár zajímavých myšlenek, ale jinak takové divné, zvlášť ten konec, nechci prozrazovat...

22.07.2024 3 z 5

Rose Madder Rose Madder Stephen King

Tak jsem si dala, po cca 20 letech, znovu Rose a bohužel musím souhlasit s ostatními pode mnou, fantasy linka byla vcelku zbytečná. Pokud by to byla kniha o útěku od manžela magora a na konci přišla nějaká "klasická" odplata, bylo by to mnohem lepší.
Ale i tak jsem si čtení užila, příběh frčí rychle, postavy zajímavé, ale na SK takové nedotažené.
Takže za mě takové horší 4*.

20.07.2024

Zpívej pozpátku a plač Zpívej pozpátku a plač Mark Lanegan

Skvělé a strhující čtení. Vše ostatní už je v příspěvcích pode mnou.

13.07.2024 5 z 5

Ignis fatuus Ignis fatuus Petra Klabouchová

Do cca půlky knihy skvělé čtení, ale pak začal děj být pořád stejný, opakovali se stejné situace a konec to, za mě, zazdil úplně.
Ráda bych dala alespoň 4*, četla jsem už horší "hororové" knihy, ale bohužel nemůžu, nevím proč, ale nemůžu.

09.07.2024 3 z 5

Stalo se Léta Páně Stalo se Léta Páně Miloš Šrámek

Náhodně vybráno v knihobudce na vlakovém nádraží a nebylo to špatné čtení. Jízdu ve vlaku mi to ukrátilo a vysloveně mě to nenudilo.

07.07.2024 3 z 5

Lucerna Lucerna Alois Jirásek

Bohužel, příběh mě nezaujal.

04.07.2024 2 z 5

Seminář Seminář Mats Strandberg

Tuctový příběh, nudný a zbytečně natahovaný.

04.07.2024 1 z 5

Holly Holly Stephen King

Asi na sté stránce jsem si začala přát, aby Holly na konci covid chytla a umřela, tak strašně mě to štvalo. Ano, pochopila jsem, že Holly je hypochondr, i bez poznámky autora, a tím pádem to k ní vše patří, ale i tak mě to neskutečně štvalo. Možná, že kdyby tam byl protipól k Holly a SK by obohatil knihu dialogy mezi nimi, snášela bych to lépe.
Jinak k samotnému příběhu nemám prakticky co vytknout, možná trochu přehnaný "finálový boj", ale i tak se mi kniha líbila.
Dala bych 4,5*, protože Billy Summers se mi líbil o trošku víc, ale nejde to, takže plný počet.

02.07.2024 5 z 5

Gazdina roba Gazdina roba Gabriela Preissová

Příběh se mi líbil, i když na divadle bych si ho určitě užila víc. Nářečí mi problém nedělalo.

30.06.2024 4 z 5

Dům na samotě Dům na samotě Michaela Klevisová

Nemůžu říct, že by mě kniha zvlášť zaujala, ale četla se dobře a rychle.

26.06.2024 3 z 5

Dívky z lesů Dívky z lesů Minka Kent

Kniha mě nezaujala už od začátku a ten pitomý limo konec to zabil úplně.
Velmi nenáročná literatura.

24.06.2024 1 z 5

V jeho stínu V jeho stínu Audrey Blake

Zajímavý příběh, kniha se četla hezky.

22.06.2024 3 z 5

Rok v ráji Rok v ráji Sarah Goodwin

Vypadalo to celkem slušně, chtěla jsem dát 3*, ale ten konec to zabil. Nechci prozrazovat děj, ale nevěřím, že by to bylo takhle, což v mých očích knize ubírá jednu hvězdu.

20.06.2024 2 z 5

Dítě „L“ Dítě „L“ Tammy Cohen (p)

Nijak zvlášť mě kniha nezaujala, nemastná neslaná a předvídatelná.

20.06.2024 2 z 5

Náhodně hraběnkou Náhodně hraběnkou Valerie Bowman

Kupodivu se mi to celkem líbilo, určitě víc než první díl. V rámci žánru je to asi ok, jinak je kniha předvídatelná a plná klišé.

17.06.2024 3 z 5

Palm Beach Finland Palm Beach Finland Antti Tuomainen

Nebylo to špatné. Černý humor, já ráda a ty bizarní postavičky byly super.

14.06.2024 4 z 5

Matka Matka Karel Čapek

Přiznám se, že mi trochu nesedl ten konec, myslela jsem, že se stane něco jiného. Ale i tak je zvláštní, jak kniha stará 86 let, je pořád aktuální a možná aktuálnější než kdysi.

11.06.2024 4 z 5

Věc Makropulos Věc Makropulos Karel Čapek

Výborný příběh, také bych ho chtěla vidět na divadle.

11.06.2024 5 z 5

Bílá nemoc Bílá nemoc Karel Čapek

Aneb, dokud se to netýká mě, tak ať si umírají... Skvělý příběh, platící v jakékoliv době.

11.06.2024 5 z 5