Monni Monni komentáře u knih

Vzácný druh Vzácný druh Erik Hofstatter

U této knihy se mi hrozně líbil formát. Je to takový ten ,,kapesní" paperbook. Taková jednohubka k odpolední kávě nebo večernímu čaji. K tomuto dílu toho nejde ani moc napsat, protože to nemá ani 100 stran. Je to spíše taková povídka. Ovšem mohla být lépe promyšlená. Například která matka, by se chovala tak, jak se chovala Zora? Já bych teda zalarmovala policii a nevydala bych se hledat svojí tchýni, kterou jsem v životě neviděla. Taky to s ní dopadlo tak, jak to dopadlo. V podstatě od začátku jsem předpokládala jak to bude a taky byl můj odhad správný. Úplně špatné to nebylo, ale ani nic extra. Takový průměr.

23.03.2022 3 z 5

Má sestra je sériový vrah Má sestra je sériový vrah Oyinkan Braithwaite

Na knihu jsem byla hodně zvědavá a na konci jsem byla docela zklamaná. Rozhodně musím říct, že se kniha dobře čte a je to taková jednohubka. Krátké kapitoly také přidávají na rychlosti čtení. Jenomže v podstatě stačí přečíst anotaci a víte skoro všechno. Čekala jsem, že se tam budou více řešit vraždy a vše kolem nich a přitom se tam spíše řešila Korede. Určitě se s tématem dalo lépe pracovat a rozhodně má dané téma větší potenciál a v knize to bohužel vůbec nebylo využito což je obrovská škoda.

Dávám tak 2,5*

15.03.2022 3 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Super jednohubka. Holčička nesmírně odvážná a já v její situaci bych už byla po... strachy. Hodně jsem u knihy myslela na to, že dnešní děti, které vyrůstají na mobilech a internetu by určitě nic takového nedokázaly. Částečně to vidím i na svých dětech a to je třeba prarodiče berou do lesa na procházky a učí je stejně jako mě i sourozence, ale je prostě jiná doba a je to hodně smutné.

15.03.2022 4 z 5

Deník uštvané matky Deník uštvané matky Suzy K. Quinn

Od knihy jsem čekala asi něco trochu jiného. Četla se dobře a byla to docela, ale čekala jsem, že se u ní zasměju a to se bohužel moc nestalo. Není to humoristický román, ale prostě jen román psaný formou deníku.
Určitě bych nedoporučovala číst těm, co si zrovna prochází nějakou krizí ve vztahu. Já zrovna jednu takovou měla a chtěla jsem se u knihy zasmát, ale kniha mě jen deptala, protože jsem prožívala zrovna něco podobného. Takže o knize jsem měla jiné představy a jiná očekávaní.

15.03.2022 3 z 5

Svolení Svolení Vanessa Springora

Tohle byla tedy síla. To co společnost dovolovala, dokonce i podporovala a nebo odvracela tvář a dělala, že nic nevidí, nic neslyší, tak z toho mi bylo opravdu zle. A co je ještě horší, že rodiče (v tomhle případě matka) s tím taky nic neudělali. Je to vážně hrůza. Asi nejvíc jsem koukala s otevřenou pusou na to, že i po tolika letech jí matka říka můžeš si za to sama. Mít v tu chvilku matku vedle sebe, tak ji proplesknu a řeknu jí aby se vzpamatovala a nežárlila. Vždyť v tu dobu byla jen dítě, její dítě.

Občas jsem se tam malinko ztrácela a byla trošku zmatená. Ale chápu to, přece jen jsou to její vzpomínky a myšlenky. Před krátkou dobou jsem taky zjistila, že když mě něco trápí, tak mi pomáhá se z toho vypsat. A když to později po sobě čtu, tak by to někomu jinému mohlo občas taky připadat zmatené.

02.03.2022 4 z 5

Čekám, až mě vyslechnete Čekám, až mě vyslechnete Amanda Knox

Určitě knihu nebudu hodnotit hvězdičkami. Ani vlatně nevím, jak bych to těmi hvězdami ohodnotila a podle jakých kritérií. Takže bych řekla jen svůj názor na knihu, na dívku a na případ.

Podle mě je ta holka vyčuraná a manipulativní. To je jedna věc a pokud není, tak bych řekla, že je asi mentálně trochu někde jinde. Každopádně je vypočítava. Řekla bych, že knihu využila aby ze sebe udělala velikou chudinku, stejně jako spousta jiných vězňů. Možná i trochu byla. Myslím si, že to asi přímo neudělala, ale řekla bych, že věděla víc než říkala. Zarazilo mě, že například v koupelně nepoznala, že je na koberečku krvavá šlapota a popsala to jako flek i když šlo jasně poznat, že je to otisk nohy. A s drogama si taky myslím, že to nebylo jen tak a nebyla tam jen marihuana. Jako některé věci jí nesedí ani v knize.

Mohlo to dopadnout jinak, kdyby policie dělala svou práci tak, jak má. Při jejich postupech jsem si hodně klepala na čelo.

Řekla bych, že se holka snaží na svojí můle/štěstí (říkejte tomu jak chcete) vydělat peníze.

Nejvíc mě pobavilo, jak chudinka vybírala peníze od ,,fanoušků" aby mohla mít svatbu a přitom už nějakou dobu vdaná byla :D :D. Prostě Foxy Knoxy hadra :D

Závěrem bych řekla, že si na knihu musí udělat každý svůj názor a že něco jiného je přečíst jen knihu a něco jiného zase je si ke knize dohledat ještě i jiné zdroje.

02.03.2022

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Četla jsem jako e-knihu. Kniha byla čtivá a díky krátkým kapitolám i svižná. Líbilo se mi střídání postav i minulosti s přítomností. Bála jsem se, že to bude nepřehledné, ale opak byl pravdou. Celou dobu nepostrádala dávku napětí a ačkoliv jsem dej celkem odhadla, tak byla kniha opravdu čtivá. Jenomže mám jedno velké ALE. A to sice hromada chyb, hlavně ve jménech. Už si přesně nepamatuju dialogy, ale například Margot se usmála na Margot... Hlavně tedy ke konci, což mi opravdu pilo krev. Jinak můžu knihu doporučit a nelituji toho, že jsem si ji přečetla.

14.02.2022 3 z 5

Chůva Chůva Gilly Macmillan

Chvilku mi trvalo než jsem se do knihy zacetla,ale potom to už utíkalo docela rychle. Kapitoly nejsou moc dlouhé, což mám ráda. Nicméně jsem si vždycky udělala nějakou teorii, která byla v podstatě v další kapitole potvrzena, takže žádné překvapení. I když na konci jedno malé wow bylo, ale rozhodně jsou i lepší knihy tohoto žánru. Zlatý střed, nelituji, že jsem si ji přečetla, ale znovu už ji číst určitě nebudu.

10.02.2022 3 z 5

Slza touhy - Román pro dívky, které rády sní Slza touhy - Román pro dívky, které rády sní Simona Nečasová

Příjemná oddechová. Půjčila jsem si ji v knihovně a až doma si přečetla dodatek v nadpisu :D. Řekla sem si, že když už ji mám doma a má jen necelých 200 stran, tak si ji na oddych přečtu. Opravdu už nejsem cilovka a příběh je docela naivní, ale jako mladší bych z něj určitě byla nadšená. Koně, láska, kamarádka. Jediné co mě opravdu vytáčelo, když hlavní hrdince říkali Kristýnko :D kdyby řekli třeba Kristy, ale ne Kristýnko :D tak volám já na svou čtyřletou dceru :D. Nicméně jako oddechovka dobré, ale doporučila bych to opravdu asi jen cilovce.

02.02.2022 3 z 5

Hlasy v bouři Hlasy v bouři Darcy Coates

Nová série od Darcy Coates a opravdu super. Musím říct, že se mi to asi líbí více než série strašidelné domy. Podle honoceni jsem se bála, že to bude blbost, ale jsem spokojená.
Chvilkami mi to přišlo trošičku zdlouhavé, ale za celou dobu kniha nepostrádala napětí a hrozně dobře se četla. Samozřejmě nechyběla i romantická linka, ale tu jsem čekala od samého začátku. Nijak mi tam nevadila a pěkně se rozvíjela a nepřišla mi tam jako pěst na oko. Těším se na další díl. Doufám, že bude minimálně stejně tak dobrý a napínavý jako první díl. Dávám silné 4⭐

01.02.2022 4 z 5

Tlapková patrola - Tlapky zachraňují svátky Tlapková patrola - Tlapky zachraňují svátky kolektiv autorů

Děti jsou z takových knížek nadšení. Já znám teda kvalitnější literaturu pro děti, ale co by pro ně člověk neudělal :D

25.01.2022 4 z 5

Kill Creek Kill Creek Scott Thomas

Přemýšlela jsem, jestli mám dát 4 nebo 5 hvězd. Nakonec bych dala 4,5.

Kniha se skvěle čete a opravdu je napínavá. Vykreslení postav je skvělé a každá je úplně jiná, což je naprosto super. Zhruba v polovině ( od odjezdu z Kill Creeku) se mu zdálo, že se kniha začala trochu táhnout a začalo mě to trochu děsit, že po super začátku to půjde z kopce. Naštěstí se tak nestalo a kniha se opět rozjela. Konec sem zhltla a epilog? Tak ten byl nejvíc. Knihu určitě doporučuji a přála bych si určitě více knih od autora nebo alespoň stejně tak dobrých hororů :)

24.01.2022 5 z 5

Náhradní kluk Náhradní kluk Kasie West

Super oddechová knížka a než se člověk naděje má ji přečtenou :)

Prokurátor Prokurátor Paulina Świst

Komentar píšušu po dlouhé době od čtení a musím dpriznat, že už si nepamatuji o čem byla :D budu si ji muset asi přečíst znovu jestli bude někdy čas :D

Zrcadlový muž Zrcadlový muž Lars Kepler

Přišlo mi to trošku slabší, ale i tak jsem ti zhltla jako malinu :) už se těším na další díl

Lazar Lazar Lars Kepler

Díky nim miluju severské krimi. Jsou prostě super.

Stalker Stalker Lars Kepler

Tohle autoři a joona jsou moje srdcovka :)

Písečný muž Písečný muž Lars Kepler

Můj nejoblíbenější díl při prvním čtení a vlastně i při druhém čtení série. Miluju tuhle sérii

Sběratel Sběratel Fiona Cummins

Za mě to byl trochu zbytečný díl a autorka to klidně mohla uzavřít v prvním díle.

18.01.2022 3 z 5

Chrastění kostí Chrastění kostí Fiona Cummins

Kniha byla celkem fajn. Děj dobrý, anomálie taky super, ale je to prostě prvotina a je zde ještě prostor pro vylepšení. Knihu bych si asi znovu nepřečetla.

18.01.2022 3 z 5