namoki namoki komentáře u knih

Bůh s. r. o. Bůh s. r. o. Ondřej Neff

Pěkná sbírka povídek, některé lepší některé horší, ale celková úroveň podle mě vysoká. Já byla spokojená :-)

05.08.2023 4 z 5

Číslo bestie Číslo bestie Robert A. Heinlein

Tak dočteno napotřetí se sebezapřením... Zdlouhavé, nekonečné dohady, kdo je a není a bude kapitán i několik stránek, do toho zvláštní partnerské/sexuální vztahy... Paralelní světy moc nepopsané, tam mi přišlo, že se vůbec potenciál nerozvinul, dej se děsně vlekl... Za mě teda asi nejhorší, co jsem od autora kdy četla.

04.06.2023 1 z 5

Blonďatá stíhačka Blonďatá stíhačka Simona Monyová (p)

Knizka me moc nezaujala ani jsem ji nedocetla. Asi nejsem cilova skupina :-)

20.01.2021 1 z 5

Stoupenci plamene Stoupenci plamene David Morrell

Knizka pekna, mela i spad. I s koncem se autor docela vyporadal :-)

24.10.2020 4 z 5

Man Plus Man Plus Frederik George Pohl Jr.

Knizka moc ctiva, precetla jsem na jeden zatah. To uz o necem svedci :-)

30.08.2020

Oceánem hvězd Oceánem hvězd Arthur Charles Clarke

Sbirka povidek, nektere jsou vyborne jine min, ale je to proste mistr oboru :-)

26.08.2020 3 z 5

Údolí světel Údolí světel Stephen Gallagher

Pribeh by nebyl tak spatny, ale hodne mi vadila nelogicnost nekterych veci, kdy autor na jedne strance tvrdi co nejde a na druhe to udela a ani se nesnazi vysvetlit, jakto, ze to najednou lze. Stalo se to na vice mistech a musim ric, ze i na konci a to me asi zklamalo nejvic... U me rozhodne jedna z nejslabsich knizek, co jsem posledni dobou cetla

12.09.2014 2 z 5

Kolébka Kolébka Arthur Charles Clarke

Knizka se cetla pomerne dobre, ale rekla bych takovy prumer. Trochu me tedy zklamal zaver, takovy nedodelany...

29.05.2014 3 z 5

Povídky Povídky Ernest Hemingway

Knizka me proste nechytla, docela zklamani. Ani jsem jo nedocetla a to se mi casto nestava...

05.01.2014 2 z 5

Čaroděj a sklo Čaroděj a sklo Stephen King

Dalsi dil vyborne serie Temna vez. To se neda komentovat, to se musi proste cist!

Zpěv Susannah Zpěv Susannah Stephen King

Koule Koule Michael Crichton

Knizku jsem cetla nez byla zfilmovana a tak me vtahla, ze jsem nevedela kdy prestat. Takze diky za tech par proctenych noci :-)

26.12.2013 4 z 5

Eichmann v Jeruzalémě: Zpráva o banalitě zla Eichmann v Jeruzalémě: Zpráva o banalitě zla Hannah Arendt

Zajimava sonda do byrokracie hitlerova Nemecka a presne vystihuje onu "banalitu zla"

Lisey a její příběh Lisey a její příběh Stephen King

Tak tahle knizka me mile prekvapila. Zacatek takovy lehky, pozvolny a pak se hezky rozjel. Klasik King zase nezklamal, nektere momenty jsem mela zive pred ocima :-)

Král Krysa Král Krysa James Clavell

Naprosto skvela knizka, moc zajimave popsane vztahy mezi zajatci a jednotlive postavy va proste chytnou a uz nepusti... Mimochodem take moc dobre zpracovane divadelne s panem Hanicincem.

29.07.2013 5 z 5

Neobyčejné příběhy Neobyčejné příběhy Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Jedna z mala knizek, ktera se mi vubec necetla dobre. Stalo me to dost sil a stejne jsem ji nedocetla, coz se mi snad jeste nestalo. Nevim, na me prilis rozvlacne, popisne...

29.07.2013 2 z 5

Sama mezi Indiány Sama mezi Indiány Ettore Biocca

Zajimava knizka, dobre napsana a vyborne popisuje zivot bile divky mezi indiany v pralese v naprosto primitivnich podminkach a vztazich. Musim rict, ze kmenove souziti a vecne bojuvky a zrady a manipulace proste ukazuji, z lide jsou vsude stejni. Na konci knihy jsem mela indianu docela plne zuby, hlavne tech jejich vztahu k zenam a detem. Jsem moc rada, ze jsem ji cetla :-)

29.07.2013 5 z 5

Černý dům Černý dům Stephen King

Docela hezky napsan

07.03.2013 3 z 5

Imperium Bohemorum – Fantastické dějiny zemí Koruny české Imperium Bohemorum – Fantastické dějiny zemí Koruny české * antologie

Knížku jsem přečetla celkem rychle na dovolené, ale celkově bych řekla, že je výběr povídek dost nevyvážený. Některé jsou opravdu výborné a četly se samy, některé jsem dočetla silou vůle... Ale kvůli těm 2-3 dobrým to stalo za to, přečíst :-)

17.08.2024 3 z 5

Ostré předměty Ostré předměty Gillian Flynn

Pomerne ctiva knizka, ale jak psalo dost lidi prede mnou, od prni tretiny jsem tusila vraha, trochu skoda.

22.01.2021 3 z 5