niknikita komentáře u knih
Bála jsem se, že se budu pohybovat v právnických kličkách, které opravdu nemusím. Po lehce zločineckém začátku jsem se ale dostala na prosluněný floridský ostrov s bohémskou atmosférou plnou knih, knihkupců a spisovatelů a užívala jsem si to.
Krásná obálka a celkově příjemné překvapení!
Toto je hodně mrazivý příběh a možná vám vezme trochu důvěry v lidi kolem vás.Za mne přiznávám, že ke konci to byl docela masakr...
Neuplynul ani měsíc a potřebovala jsem se k těm krásným myšlenkám a pocitům vrátit...Bože, kdy budu dost dospělá????????????
Nechce se mi ani uvěřit, že tentokrát dávám svojí oblíbené autorce jenom 3/5...jenomže musím být spravedlivá. Nejprve jsem se snažila pobrat množství postav a pak se konečně dostavil příběh - a nebyl nezajímavý, ALE..neumím pojmenovat co přesně tady tentokrát scházelo ALE možná přebývalo...
Příběh, který Jojo Moyes vystavěla na příběhu, nelze srovnávat. Každopádně se geniálně dotkla pokračování a Louise je opět tady. Pořád plná vzpomínek na Willa, bolavá a nejistá a dostane od života nečekanou výzvu...vlastně nejednu.
Znovu mne to pohltilo a nezklamalo.
Pomalu a líně se dostanete do míst, která jste možná ještě nenavštívili, ale budete okouzleni, trochu šokováni a naplníte svoje duše něčím těžko definovatelným.
Jsou věci mezi nebem a zemí a tento fakt asi nezapře ani ten nejzatvrzelejší realista. Tato kniha je toho důkazem a kdybych se nemusela prokousávat kostrbatým slohem autora a přeskakovat zbytečné stránky, byl by to dobrý příběh.
Přesně to řekla už Narlssa. Texty písní měly mizerný překlad, ale to nic nemění na tom, že Colleen Hoover opět nádherně zacházela se slovy a její příběh bral za srdce.
Četla jsem se zaujetím a s každou další stránkou jsem byla pokornější a narůstal můj obdiv a víra v lidskost.Děkuji, pane profesore a jsem pyšná, že smím žít ve Vaší době.
Další z mnoha knih, kterým by prospělo ubrat počet stran, ale za Johna Lennona a Beatles bych možná s přivřenýma očima přidala i čtvrtou hvězdu.
Snad to byla správná volba pro mého vnuka, protože ani já jsem se nenudila.
Je to fantazie, je to o zodpovědnosti a je tam napětí od A do Zet. A ta krásná obálka je bonus.
Věřím, že můj vnuk bude s vánočním dárkem spokojený. Novodobý Foglar s perfektními ilustracemi je hodně povedená kniha.Bavila jsem se od začátku až do konce bez ohledu na čtenářský věk.
Příjemné čtení, ale stejně si nejsem jistá s hodnocením. Něco, a já nevím jak to přesně pojmenovat, mi úplně nesedělo - možná pár hluchých míst a zbytečných zápletek. Kdyby nebyl Bussi takový sympaťák, byla bych asi přísnější.
Jablko nepadlo daleko od stromu a Sir Hillary je jistě právem hrdý na svého odvážného syna. Moc ráda se vydávám do vysokohorských dobrodružství s tak skvělými průvodci, třebaže jenom v jejich knihách. Tato publikace by si zasloužila pevnou vazbu a kvalitní tisk včetně fotografií, ale i tak má čestné místo v mé knihovně.
Ztráta času...kostrbatý sloh o ničem, tak jsem to odložila a nedocenila snahu autorky.
Bylo to dojemné, bylo to moudré a jenom čas nám dá pochopit podstatu bytí.
Cizinka je dobře namixovaná směs historie, erotiky a cestování v čase. Zaujala mne hned na samém začátku a přestože jsem jí měla už v polovině docela dost, musela jsem ten obsáhlý příběh dočíst až na konec. Přes všechna svoje "ale" jsem si Claire a Jamieho oblíbila, možná pro jejich spontánnost a živočišnost a taky odvahu porvat se se životem.
Tak nevím, jestli jsem nečetla jinou knihu, než ostatní , ale tak nějak asi vypadá "červená knihovna" současnosti.
Sotva se dá věřit, že je to pravdivý příběh. Čtěte a zkuste pochopit. Já jsem to nepochopila...