NikyTaky komentáře u knih
(SPOILER) Kniha se ke mě dostala v rámci neustálé reklamy na sociálních sítích, nadchla mě obálka i anotace, nálepka dark romance to jen umocnila, tak jsem si knihu koupila. Předem musim smeknout poklonu autorce, že knihu vydala na vlastní náklady. Obdivuji.
Nicméně půjdu proti proudu tady všech, jelikož jsem čekala úúúplně něco jiného a jsem zklamaná. Z mého pohledu se jedná o román, nikoliv o psychologický román s prvky fantasy nebo jak to má být vlastně pojaté. Chápu teda, že ta nálepka dark romance tam má svoje opodstatnění, jak autorka sama psala. Ale, ale. Prvních 200 stran z 375 se vlastně nic nedělo. Seznamujete se postavami, které jsou takové ploché, nemastné, neslané. Lilly jakoby byla na baterky a žila jen dle přání druhých. Manžel ukázkový debil - bohužel věřím, že takových párů je dost, ale v knize jsou ty jejich problémy rozepsány velmi ploše a neuvěřitelně. Viz to jak později Smrti jen tak mezi řečí šplouchne, že ji obtěžoval a zneužíval jeji otčím. To je tak těžké téma na zpracování pro tu dotyčnou osobu a ona mu to řekne tak na půl pusy, jakoby si koupila nový boty.Čekala jsem, že se Smrtí to bude větší romance, líp rozepsaný, víc do hloubky. Třeba jako vztah smrti s Signy z Belladony. Ale tady Smrt z ničeho nic má city a pocity, neví proč a zač, společn na to ne a ne přijít. Pak se to na konci knihy vysvětlí, on se chová drsně, ale vlastně za chvíli vychladne a trajdy na dovču. Velkej wtf moment byl, když byla Lilly na smrtelné posteli a manžel se ji svěřoval s tím, že jí podváděl už od samého začátku. Že je hovado, to pochopíte na prvních 15 stránkách, ale tohle? Proč? Je vidět, že je autorka nevypsaná a že je to prvotina. V knize je i hodně přímé řeči. Je to ale takové kostrbaté. Pořád se tam střídá vyprávění jeho a ji. Pak se přidá i sestra a Život. Někdy se ztrácíte v čase, jindy uplně nechápete postavy. Přehršle moc popisů o malování, rodinka v Itálii a nic neříkajicí scéna. Takové zbytečné pasáže, které příběh ničím neobohatí, jen ho natáhnou. Jak říkám, obálka krásná - za tu dávám 1*, další je za nápad a příběh. Určitě to mohlo být lepší, akčnější a více promyšlené. Je to psané velmi jednoduše, takže kapitoly utíkají. Konec je hezký, velmi hořkosladký, ale výstižná tečka. Tady bych skončila, netušim čím chce autorka navázat na další díl. Možná si ho ze zvědavosti půjčím a přečtu, ale rozhodně 500 kč utratím příště lépe.
(SPOILER) Na knížku jsem narazila ve facebookové skupině, kde měla skvěých 5 hvězd, námět se mi moc líbil, tak jsem ji během jednoho dne přelouskala. Není to žádná vysoká literatura, jednoduchý jazyk, četlo se to dobře. Co mě mrzí je trochu nevyužitý potenciál příběhu, jelikož je hlavní hrdinka léčitelka a poté co si ji král přiveze na hrad, tak není nic jiného než jeho osobní společnice. V knize je hodně explicitně vyobrazené jejich první seuxální setkání (až mi ji bylo líto) a i ta další. Co kapitola, to sex. Čili trochu promrhaný potenciál co se týče jejího nadání. Od poloviny knhy, zhruba, se to všechno točí kolem jejího těhotenství, což mě pak už moc nebavilo, musim říct. Námět dobrý, ale za mě nedotažené a pak se dějová linka svezla ke klasickému kliší, žili šťastně až do smrti.
Neurazí, nenadchne, za mě 2*.
Tak musím říct, že uf uf uf konečně jsem knížku dočetla. Už se asi nenechám strhnout ohlasy na sociálních sítích příště. Byť téma bylo nezvyklé, smutné a svým způsobem to v příběhu nakonec dopadlo dobře. Absolutně to nebyl můj šálek kávy. Děj se strašně táhnul, vyprávění bylo podáno tak nějak nezajímavě, styl mluvy( ačkoliv to mělo navodit styl mluvy kdysi, nebo přiblížit aspoň trochu), trochu zvratu a děje se začalo odehrávat až po straně 180, což na knihu o 280 stranách je docela mazec. Knížku jsem četla dva měsíce s místy u toho usínala. 3*
Kniha o 240 stranách, dobře se četla, děj ubíhal, nicméně WOW efekt nepřišel. Přišlo mi to jako tuctový thriller, časté opakování již zmíněných věcí, ani tu paranoiu jsem ji moc nevěřila. Konec o doktorce trochu překvapil. Nicméně neurazí, nenadchne.
Knížku jsem si poslechla v audio verzi díky akci knihy Dobrovský. Série jako taková mě zaujala, pár knížek na svém wish listu mám, tak jsem ráda, že si to konečně splnila. Námět je dobrý, čtivé to bude espíš také, čtení v podání Anny Fixové - no, vlastně nevim jestli se mi to uplně líbilo, nebo mě občas její hlas rušil. A konec byl na mě teda velký rodeo, scifi/ fantasy skoro. Už mi to přišlo hodně přitažené za vlasy. Není to žádná vysoká literatura, je to odpočinkovka, ani to není kdoví jak strašidelné. V rozpacích dávám asi lepší 3,5*.
Ke knize jsem se dostala v rámci čtení na pokračování ČRo, a musím říct, že bych se k ní jinak asi nedostala. O to větší překvapení prekvapení to pro mě bylo. Svižný tragikomický příběh očima kluků ze sedmé třídy, kdy už pomalu a jistě začínají v plném rozsahu chápat, do jaké doby se narodili a utvářejí si vlastní názor a svérázný přístup. Moc mě to bavilo, i když si nedokážu představit v takové době vyrůstat, z neustáleho soudruhování/soudružkování by mi upadla pusa. Určitě sáhnu po dalších knihách :)
(SPOILER) Tak musím říct, že jsem se na knihu moc těšila, anotace zněla lákavě, obálka je krásná. Ale tyjo, co to bylo? Celých 350 stran jsem se strašně nudila, až pak se to začalo pozvolna rozjíždět. Kniha mě svým dějem absolutně nevtáhla, v půlce jsem odtušila zápletku a čekala co teda bude a jak to bude. Postavy mi taky nebyly zrovna dvakrát sympatické, až na Jessicz. Nora, která je posedlá kontrolou a v podstatě ve svůj prospěch shazovala Polly, která nebyla tak marná, jak z ní matka dělala. V podstatě ji víc ublížila než pomohla. Konec je vražedné trojté salto, to zas Polly pěkně naložila, to si snad ani člověk nezaslouží. Musím říct, že mě to dost zklamalo, vůbec mi to nenavodilo takovou tu tajemnou atmošku, kdybych dychtila to přečíst div ne na jeden zatah. Zklamalo mě i to, že se dozvídáme jak to celé na konci bylo a “kdo s kým, jak a za kolik ale absolutně nic, prostě se to přejde. Mě by víc zajímalo, jak se k tomu pak Polly postavila, jak si to potom se svými nově získanými sourozenci vyříkala, jak to bylo s Polly a Jess dál. Takový nedokončený konec. Musím říct, že mě kniha zklamala.
Recyklovaná sbírka povídek. Z 10 povídek jich bylo již 7 publikovaných někde jinde. Koupit si tu knihu a zjistit to, byla bych asi rozmrzelá. Všeho všudy se mi líbily 3 povídky. Zbytek si ke mě cestu nenašel. Odpočinkové čtení, které neurazí ani nenadchne. 2/5
Knihu jsem bohužel ani nedočetla do konce, jak mi to přišlo trapné div mi neslezly nehty na nohou samy dolu. Mluvit se mnou ve 44 někdo tímto stylem (zvlášť moje ex tchýně) tak ji asi vypíchnu obě oči. Svou cílovku si to určitě najde.
Fuuha, myslela jsem si, že Pláž v Chorvatsku byla zdaleka to nejhorší co jsem četla, nicméně hrad ve Skotsku ji trumfnul. Víc trapně mi nikdy nebylo. Námět by byl dobry, ale nepotkalo se to. Myslim si, ze tam za 120 strankou to zacala byt snuzka pitimosti a mela se na to vykašlat. Nedalo se to cist.
Nechala jsem se zlákat "reklamou" na tuhle knihu, někde dokonce psali, že je to autorky nejlepší kniha. No uf, to teda nevim. Musim říct, že se mi líbil nápad na zápletku, líbil se mi Dante před, tvrďák, nedostupnej, věčně naštvanej. Ona proti tomu byla takový ta typicky vyobrazená asijatka, co poslouchá rodiče na slovo a nemá téměř svůj názor.
Uvádí se že to má 4/5 ohníčků, papriček - že je to tedy velmi spicy. Nebylo. To teda twisted serie by zasloužila ohníčků deset, protože tam se s tím nemazala.
S čím mám problém, tak je to rozuzlení, naprosto to přejde, žádný emoce, po týdnu velký návrat. Hodnotit to podle sebe, tak oba akréty zapálim, až shoří na popel. A Dante má na konci auru zlatýho retvrívra, to bolelo.
Měla jsem problém knihu dočíst, i tempo bylo takové rozvláčné. Za mě 2* ať nejsem zlá.
Erotický román, který příjemně překvapil. Není to žádná tuctová a laciná erotika, ale super příběh o zhýralcích, kteří si založil sex klub a každý má nějaký fetiš. To vidim poprvé a je to příjemná změna. Těším se na další díly série.
Nemůžu říct, že bych z knížky byla úplně odvařená, nebylo to špatné, hlavní hrdinku Aidu jsem si zamilovala, nebyla to žádná padavka, ale skvělá a svéhlavá holka, která se o sebe umí postarat a nesedne si z nikoho na prdel. Chyběla mi trochu hmatatelnější chemie mezi hlavní dvojicí, což mi přijde škoda, na to v jakém prostředí se pohybují.
Neurazí nenadchne, 3*
(SPOILER) Já si pořád říkala, co na tom všichni mají, že je kolem toho takový humbuk. Pořád to nechápu. Musím se omluvit za hodnocení prvního dílu, kdy jsem si myslela, že to je vrchol fantasie a nesmyslu, co autorka vyplodila. Protože po Christianovi a Stelle - to nemá obdoby.
To, že se do ní zakoukal, ok, že ji tak nějak z povzdálí sledoval a měl její složku, snížil ji nájem na polovinu, a pak ještě až mu nakonec zalejvala doma i kytky, dobře. Ale ty vole, chlap co je na výsluní vedle Volkova - aka nejnebezpečnější muži celé série, tady Christian má security firmu, ale když dojde na Stelly stalking a únos, tak jednak po něm neúspěšně pátrá půl roku, ale stalker bydlí v jeho nemovitosti a ještě ke všemu tu Stellu fakt unese? Nerada to říkám kámo, ale asi nebudeš taková špice. Jeho zaměstnanec, co vynáší informace je odhalený na základe super sledovacího zařízení, co má vysoce citlivej mikrofon a ví teda všechno co se šustne. No ale až potom, co 2x udělá průzkum mezi zaměstnanci, kdo by mohl vynášet info, ale nakonec ho svym “velmi důmyslným plánem odhalí on sám. Tak v téhle chvíli už jsem si skoro vydloubla oči. To, že on i Volkov zabijí lidi s takovou dávnou emocí, jako když si jdeme my koupit mouku, o tom nemluvim.
Stella - influencerka, s téměř milionem sledujících a svým blogem, plus prací v časopise nemá dost peněz ani na nájem pomalu..to to v tý Americe asi dělaj jinak než ti naši hejsci u nás..nevim, nechápu.
Chemie mezi těma dvěma - NULOVÁ. Nic. Nada.
Stelly úspěch, kdy po x letech nemalovala a najednou kreslí vlastní návrhy, které se dostanou až do Milá a na předhlídku. Páni. Wow. Její přednes o tom, jak ji Christian dal dar, ale nikdy ne luxusní šperky nebo dovolené, ale sebevědomí. Jasně, hodinky skoro za 100 tisíc dolarů, prodloužený víkend na Havaji soukromým tryskáčem a měsíc v Itálii, to je jak kdyby jela na Slapy nebo na Mácháč.
V neposlední řadě ty spicy scény, který byly jedna jak druhá, takže pořád čtete “víc roztažená, víc naplněná, roztahující se, hodná holka její vzdychání a prosby “co chceš, o co prosíš?..já..ne..potřebuju Já potřebuju výplach mozku a nový oči doprdelepráce.
A nakonec, když jsou všichni happy jak dva grepy, tak se všichni ti chlapi chovaj, jakoby jim někdo ufiknul koule, krvácí mi z toho oči.
Za měsíc má autorce vyjít další knížka, další 4 dílná série a vsadim boty, že to bude úplně to stejné. Asi nejsem cílovka, ale teda v 16 letech mě víc oslovilo 59 odstínů, než tohle..
Údajně to má být zatím autorčina nejlepší kniha. Musím říct, že je to super čtivé, akademicko-vědecké prostředí je i vcelku naučné, prostě nenáročné čtení. Hvězdu dolu ovšem musím dát za postavu hlavních hrdinů, kteří mě sem tam neskutečně štvali. On věděl všechno, co se jí honí hlavou, co chce říct, jak se cítí, co bude jíst. Dominantní až lehce manipulativní. A on super chytrá vědkyně, která se neumí vyžveknout ze svých pocitů, pořád si hraje na něco co není, a ve 27 se v posteli chová jako 15 letá holka, která neví co se ji líbí a co ne. Z toho mi trochu tekly nervy. Obecně z takových hrdinek. Ale je to čistě subjektivní názor a příběhu jako takovému to nikterak neubližuje. 2*
- Kdyby měl Vad seznamovací aplikaci, tak jehi pickup line by bylo “Čau šťávo, kam tečeš?protože šťávy tady teklo až až. Čímž se dostávám k tomu, že překlad ten příběh jako celek trochu kazí. Příběh sám o sobě se mi libil. Byl poutavý, atmosféra dobře vykreslená. Ale zůstalo mi víc otázek než odpovědí. Nějaké věci mi nedávaly vůbec smysl, jako to, že Vás přijmou do školy, kam jste se vůbec nehlásili? Nebo že je to škola pro zvlášť nadané studenty, ale nikdo se tam nijak zvláštně neprojevil? Corvina byla zřejmě na určité jevy citlivější, ale to přisuzovali její nediagnostikovanel schizofrenii? Zvláštní. Byly tam další a další věci. “Detektivní linku jsem čekala trochu živější třeba i vysvětlení s ohořelou mrtvolou a to, že nikdo nepoznal, že ta dotyčná není ona ale někdo jiny? Je tam spoustu tajemství s nedořešených věcí, které by mě zajímali.
- Hlavní postavy jsem si zamilovala. Corvina byla prostě malá kouzelná čarodějka a Vad byl typickej nedostupnej “bad boy s tajemstvím, které chcete rozkrýt spolu s tím co má v kalhotech. Trochu toxický typ, na kterej se snadno namotáte, protože Vám to ze začátku imponuje. Na mě možná moc hrr a moc drsný scény ze začátku, pak už jsem to kousala. Nicméně chemie mezi nimi byla skvělá.
- Přes všechny ty mouchy se mi atmosféra knihy líbila a určitě se k ní vrátím.
První kniha od této autorky a musím říct, že byla super! Pár věcí co mi neseděli by se tam našli, jakožto chování policie, což už tu někdo zmiňoval, tomu dávám hvězdu dolu, ale jinak je kniha extrémně čtivá. Krátké kapitoly, střídání pohledů, skvělá atmosféra. Doporučuji.
Rebecca se stává mou top 1spisovatelkou, všechno co jsem od ní četla, tak se mi líbilo. Píše velmi čtivě, dokáže hezky vykreslit postavy i jejich pocity, je to uvěřitelný. Chápu, že pro někoho je to klišé, předvídatelné, moc sladký, moc všeho. Ale tady mi to sedlo. Překvapuje mě vlastně, že nenapsala těch knih s touhle tématikou víc. Hokej a vojáci jsou za mě top :D miluju to.
Chápala jsem vlastně Ember i Joshe, myšlenky, pohnuty. Občas jsem měla co dělat, abych nebrečela.
Co mě štvalo, tak u eknihy je tam dost překlepů a chyb v textu a pak překlad trochu. Která holka by o sobě těsně před sexem řekla, že je totálně rozdělaná? :D to mi trochu drásalo nervy :D ale jinak 4,5*
(SPOILER) Opět skvěle napsané. Myslím, že z příběhů mohla udělat autorka krátké novely a ne jen povídky, jelikož by mě strašně, ale strašně zajímalo, jak to dopadlo s paní na konci poslední povídky. Protože pokud ji neodvázal, tak tam leží dodnes..
4/5* doporučuji
Sera a Nyktos do toho v druhé knize šlápnou o poznání více. Chemie mezi nimi by se dala i z knihy krájet. Celkově druhá knížka má svižnější tempo více se toho dozvídáme, kdo s kým, jak a proč. O epické scény tu není nouze (v podzemí u bazénu - halo?! :D ) Konec kdy se Sera v podstatě obětuje pro záchranu a pak se roztočí další kolo, nezodpovězených otázek a otevřených konců. Miluju. Těšim se na další díl!