Nuttelka komentáře u knih
Jsem úplně rozhozená...
Domácí násilí je něco opravdu strašného :-(
Ale nemůžu si pomoct, mé srdce pláče pro Ryleho, proč musí být Ryle takový...
Úžasný, krásný, úspěšný, milující muž, proč se to muselo stát, proč proč proč? Plakala jsem s ním, plakala jsem s Lily, chtěla jsem, aby to dopadlo jinak, aby Ryle byl jiný... (i když jsem asi jediná a opravdu to chápu, proč se tak Lily rozhodla, kéž by takových žen bylo více)...
Colleen ty mi dáváš, ale díky tobě jsem pochopila, jak se takové ženy cítí, jak je to opravdu těžké.
Copak na nás vybalíš příště?
Tak to mě bavilo moc :-) Drew s Emerií super dvojka, užívala jsem si každou stránku, zařazuji mezi skvělé oddechovky, u kterých jsem se dost nasmála jako u Nabíječe a Zapletenýho :-) Už se těším na další knihu od autorky...
Asi jsem už jen jedna z mála, která je touto sérií "nepolíbená" :-)) Nastal čas a já vplula do života Luca a Avy.. A právem má série vysoké hodnocení, první díl a pecka! Poslech mě vtáhnul od první minuty, Jan Šťastný je výborný interpret - to asi ani nemá smysl připomínat :-)) - a Luc s Avou mi hned padly do noty. Výborný tým se svými šrámy (jako obvykle), zapeklitý případ a já tyto detektivky mám opravdu ráda, kdy jsem napnutá až do konce.. další díl poslechu určitě bude brzy následovat :-)
Vodníka bohužel jako audio zatím nemáme, je to škoda.. Kdo začne touto knihou, občas nebude moc vědět, o čem postavy mluví, jelikož prostě Vodníka nečetli - jako já :-) Ale úplně to asi nevadí, přečtu si ho ze zvědavosti, co se tam událo za případ a docvaknou mi nějaké věci z tohoto dílu.. Kniha začíná dosti nepříjemnou situací a pak vlastně celou tu dobu jsem moc netušila, proč takový začátek.. ale jak už to bývá, jak se dostáváme k rozuzlení případu, všechno najednou začíná dávat smysl. Na českou autorku je to moc povedená kniha, Tomáš s Honzou se mi jako vyšetřovatelé líbí a já si vlastně poslech užila, byla jsem zvědavá, jak to všechno dopadne.. každopádně závěr mi stejně nahnal husí kůži..
Za velmi krásnou obálkou knihy se skrývá opravdu velmi silný příběh "silné" dívky - ženy Victorie... Místy jsem ani nedutala a závěr jsem opravdu obrečela. Knihu jsem poslechla v rámci společného poslechu a jsem opravdu moc ráda, že mě tato kniha neminula. Moc doporučuji!!
Opravdu výborná série a Nina je skvělá!! Vždy se moc těším na nový díl, co si na nás autorka připravila za zapeklitý případ :-) Celý tým kolem Niny mě neskutečně baví a držím palce, aby Kent vydržel a byl trpělivý...
Travisi, Travisi... strašně moc jsi mě štval, jak moc sis Archera dobíral, vůbec jsem neměla v plánu ti odpustit. Ale za odhalení své "duše" před celým městečkem Pelion sis mě udobřil. Krásná odpočinková kniha, která je přesně taková, jakou jsem čekala :-) Hned bych se do Pelionu vydala, všichni obyvatelé jsou skvělí, bavila jsem se :-) A že jsme ani nebyli ochuzeni o Archera, co si budeme povídat, to je sladká třešnička na dortu, má velká fiktivní láska :-)
Jacka Logana řadím mezi mé oblíbené vyšetřovatele, jelikož i tento díl je moc povedený a Logan s týmem mě vážně baví :-) Dávám plný počet, i když jsem tušila, kdo za vraždou stojí... Ale motiv mě překvapil, to zase jo.
I já se poprvé setkávám s touto autorkou a i když kniha působí hodně ponuře a téma je opravdu těžké, nemůžu jinak, než dát plný počet. Po přečtení toho mám plnou hlavu a věřím, že na knihu budu myslet ještě hodně dlouho...
Říkala jsem si, jaký význam budou mít "Kosti v srdci" a přiznávám, že i mně se během čtení ne jedna nalomila, až zlomila... Ano, i v mém věku na mě tyto příběhy od Colleen silně působí a všechno s hlavními postavami prožívám. Beya a Samson do sebe zapadli jak dvě zlomené půlky srdce a "kosti v srdci" se jim úžasným koncem zahojili. Potřebuju další knihu od CoHo, jsou pro mě emoční drogou.
Obálka knihy je opravdu moc povedená.
Dávám plný počet, i když o chlup více se mi líbil první díl. Při prvním díle jsem byla v napětí celou dobu, v tomto díle to občas pokulhávalo, ale i tak mě děj ke knize připoutal od první kapitoly. Opět velmi čtivé, mrazící a závěrečné rozlousknutí i překvapivé. Opravdu moc povedená série, těším se na další knihy od autorky.
(Audiokniha)
Evidentně si musím dát od Cartera chvíli pauzu :-) Předchozí dva díly byly skvělé, ty mě k poslechu doslova přikovaly... ale u tohoto dílu mi asi trošku něco chybělo, aby mě to úplně vystřelilo ze cviček. Asi mě to úplně nešokovalo, jak jsem očekávala. Ale i tak velmi povedený díl, Hunter si mě získává čím dál více a už přemýšlím, že si tuto sérii pořídím i domů do své knihovny.
(Audiokniha)
Kdysi jsem četla knížku a teď jsem si dala rereading formou audioknihy a musím uznat, že v audio podobě je to mnohem lepší :-) Smekám před výbornou interpretací, je to velmi vzrušující zážitek. Ano, je to porno, jenom sex, sex a sex, jedna velká zvrhlá orgie a mně se to opravdu líbilo. Ale s tím do toho člověk musí jít, nesmí v tom hledat hlubokomyslný děj. Kdo miluje erotiku, perverznost a nestydí se za to, knihu si užije, není to pro slabé povahy ani cimprlichy :-)))
(Audiokniha)
Nevím, zda bych si knihu jen tak vybrala, ale jelikož ji načetl Kajetán Písařovic, tak jsem neváhala ani minutu :-) Úžasná a skvělá interpretace. Film jsem zatím taky neviděla, ale rozhodně si ho pustím.
Jak už se tu zmiňuje, vše je tak "jednoduché", až je to geniální a závěr bravurní. Těžké uvěřit a představit si, co se v takové chorobně nemocné mysli všechno odehrává.
Krásný a zároveň smutný a dojemný příběh. Daniel je úplné zlatíčko, do kterého se prostě úplně a jednoduše zamilujete. Miluju kluky, muže, kteří umí hrát na klavír nebo kytaru a ještě k tomu zpívat... no blaho pro srdce a duši. Emě jsem moc přála, aby si šla za svým snem a ne, do čeho ji nutili. Výlet do Paříže úžasný, hned bych se tam znovu vypravila.
Pro mě je v této knize poselstvím, že nedostatečné sebevědomí dokáže pokazit spoustu věcí, ale bohužel ne vždy to dokážeme ukočírovat, sama vím, o čem mluvím. Začít si věřit a mít zdravé sebevědomí je opravdu někdy hodně těžké, ale nezbytné...
Těším se na další knihy od autorky :-)
(Audiokniha)
Velmi poutavý příběh, u kterého mě místy mrazilo, ale i štvalo chování Edity i Josefa. Věřím, že to nebyla lehká doba, těžko si to dokážu představit. Nejvíc jsem soucítila s Irmou.
Dana Černá je skvělá, její hlas je úžasný!
Jo, tyhle oddychovky na odpoledne jsou skvělé. Sice opět dost velká náhoda, že se Rachel s Cainem po tolika letech opět setkají, ale budiž, těmto příběhům je to odpuštěno :-) Po několika detektivkách, brutálních vraždách jsem dostala přesně to, co jsem na odlehčení a odreagování potřebovala. Ale probůh, zakažte někdo dávat do překladu slovo "číča", pokud se opravdu nejedná o čtyřnohé zvíře :-)))))
I když je to "jednohubka" na odpoledne, kniha v sobě toho ukrývá hodně moc. Jak už se tu vícekrát zmiňuje, Alešovi věřím úplně každé slovo, i když to vlastně není veselý příběh, je ten příběh velmi silný a otřese s vámi... A slzy na sebe nenechaly dlouho čekat... Osobně si vůbec nedokážu představit něčím takovým procházet a to úplně ve všech směrech, co tento příběh přináší.
Aleši, opět smekám klobouček a máš čestné místo v mé knihovně.
Nejdřív jsem se bála, jaká překombinovanost nás čeká v tomto dílu a voalá, skvělý díl! Zhltla jsem ho během dvou dnů a jsem naprosto spokojená. Zde se dovídáme, jaké dětství Josie měla a teda, jedním slovem hrůza... A jak se tento případ nakonec vyvrbí, pro mě skvělá zápletka a jen ještě trošku mi na tom konci chyběl ten závěr, tak doufám, že se ho dočkáme v dalším díle. Koukala jsem, že Lisa napsala už 13 případů s Josie, tak budu doufat, že u nás vyjdou všechny a sérii zařadím mezi povedené série jako je třeba Angela Marsons se svou Kim Stone :-)
P.S.: Noahu, tak moc ti fandím! Jen doufám, že budeš mít hodně trpělivosti :-)))
(SPOILER) To jsem potřebovala, knihu, která nepustí a musíte ji přečíst na jeden zátah. Collen je prostě sázka na jistotu. Strašně moc jsem s hlavními "hrdinky" soucítila, jak s Morgan, která je věkově jako já, tak i s Clarou.
Už někde na 60. stránce, když Clara řekla, že je Morgan "předvídatelná" a ji to hodně ranilo, už i to jsem obrečela, jelikož nikdo nechce mít ve 34 letech stereotypní a předvídatelný život. Bohužel, pak se stane tragédie a už se frčí z jedné emoční dráhy (Morgan), na druhou (Clara) a pak i na třetí (Jonah). U všech třech mi pukalo srdce, pobrečela jsem si a jsem ráda, že všichni, přes veškeré souboje, našli svůj "happy end", i když jim ti nejbližší hodně ublížili. A Miller, to je sladká třešnička na dortu, mladý, ale skvělý, láska je prostě mocná čarodějka, v jakémkoliv věku ️
Collen, opět skvělé a už se moc těším na další knihu.
PS: Moje mamka mě také měla v 17ti letech, mně je teď 35, takže je mi to věkově dost blízké :-)