orson

Skvělý návrat do světa Železného druida, jen ten Oberon mi tu trochu chyběl, ale docela obstojně ho zastoupil šotek :) Jen více dalších takových příběhů.

Laskavé oddechové čtení. Dobře se to čte, sice je hned od začátku jasné, jak to s hlavní hrdinkou dopadne (ale to u všech těchto oddechovek), ale vedlejší postavy a jejich příběhy zde hrají také velmi zajímavou roli, díky které tahle kniha trochu vyčnívá nad ostatními.

Moc se mi to líbilo. Hlavně to, že děj střídá vypravěče a tak se na stejné situace díváte z pohledu různých postav a najednou není všechno takové, jak to zprvu vypadalo. Prostě skvěle napsané, jako ze skutečného života. Ač mi hlavní postava až tak sympatická nebyla, četl jsem jedním dechem.

Název mě navnadil, první povídka také, ale pak už to bylo jak na lodi - některé povídky super a jiné skoro o ničem, jednu jsem i vzdal a v půlce přeskočil.

Rád jsem se vrátil do tohoto světa a opět jsem se perfektně bavil. Těším se na pokračování!

Dobře vymyšlený svět, moc mě bavil. Sice tam bylo trochu moc postav, takže jsem se na začátku trochu ztrácel, ale bylo to vtipné.

Hodně jsem spěchal, abych knihu dočetl, na mě to bylo až moc depresivní. Ale zároveň hodně působivé. Občas jsem se v postavách ztrácel, protože jsem myslel, že jsou blíže provázané, ale časem se to vyjasnilo. Běhal mi z toho mráz po zádech. Takovéto knihy by se měly číst ve školách aby se nezapomnělo, co za zrůdy tady vládlo a zabránilo se tomu, že tu budou vládnout zase...

Za mě nejslabší autorčina kniha a velké zklamání. A přitom jsem se na tu knihu tak těšil - konečně to bude o naší zemi a navíc o Praze. Docela by mě zajímalo, jestli to podobně působily ostatní knížky na čtenáře z daných zemí (třeba na švýcary v Chatě ve Švýcarsku) nebo se to autorce vymklo jen v tomto "našem" případě.
Co mi vadilo? V prvé řadě ta zápletka - nebudu prozrazovat, ale že by se dva Britové takto spojeni v minulosti potkali na nějakém prgramu v jednom městě a to byli v tom programu jediní?!
Co mě úplně dostávalo, tak to byla ta propagace podniků Ambiente - to byl productplacement jak něco. A ještě tak evidentní. Myslím, že tohle autorka neměla zapotřebí. Ale možná jí křivdím, možná to byly jediné podniky, které v Praze navštívila, ale to také na ni nevrhá moc dobré světlo.
Celkově že si vybrala pivní téma... ok, jsme v ČR, ta je tím proslavená, ale teda moc o pivovarech a vaření piva neprozradila, navíc tam hrdinové skoro pořád nasávali, no neměl jsem z toho až tak dobrý pocit. Jestli chcete beletrii o pivu a vaření piva, tak si přečtěte Pivo na Loiře.
A ty některé dialogy, které se týkaly českých reálií a zvyků! Skoro mi připadalo, že je generovala umělá inteligence a nebo byly poskládané z nějakého turistického průvodce. Působily tam jako pěst na oko.

Působivé čtení. Hned po pár stránkách mě to chytlo a vybavovala se mi ta šedivá doba. Nečekal jsem, že to bude mít nějakou pointu i když náznaky tam byly. Protomě to dost překvapilo. Určitě zkusím další knížky autorky, ten styl se mi líbí. Jo a ten styl ilustrací je boží. Perfektně se ke knize hodí, ladí s dějem a podmalovává tu šedivou dobu. Připadá mí, jako by to kreslila sama hlavní postava.

Jako nápad dobrý, zejména dnes v době umělé inteligence to docela rezonuje... ale tak nějak v půlce tomu začal docházet dech. Asi mi vadilo, že se děj rozpadnul do tolika příběhů.

Většinou nemám moc rád detektivky, kde je sám detektiv obětí. Mám raději když vyšetřuje na něm nezávislý případ. Ale tady se mi to líbilo, asi za to mohlo to, že už čtenář po té době zná detektiva i jeho okolí a tak se snáze vžije do příběhu. Dobré bylo i to rozuzlení, vůbec jsem do poslední chvíle netušil, kdo a proč je vrah.

Nadělil jsem si letos pod stromek a rozhodně nelituji! Mám rád stripové knížky - Pac a Pussy je TOP. Ale super je i V Kanclu (TomB). Tohle bylo něco mezi. Navíc z mého oboru, takže jsem se bavil o to více!

Taková klasická oddechovka. V podstatě od začátku je jasné, jak to dopadne, jen není jisté kudy se do toho konce doputuje. Trochu originální oproti podobným knížkám bylo to, že se střídal vypravěč - každou kapitolu jste se na děj dívali očima jiné postavy. To bylo docela fajn.

Chvíli mi trvalo, než jsem se zorientoval a zjistil, že to jsou povídky, které časově patří na různá místa. Ale pak jsem si to o to více užíval. Výborná byla poslední povídka, která celou sérii krásně uzavírá. Hodně mě mrzí, že tímto série končí, ale třeba vznikne něco jiného, ještě lepšího a nebo se autor do tohoto světa vrátí s dalšími povídkami. V obou případech se budu těšit na nové díla autora!

Jako teda vánoční atmosféru mi to nenaladilo, na to tam bylo trochu moc krve, střev a dalších drobností... ale pobavil jsem se. Jednu nebo dvě povídky jsem nedočetl, ale pár dalších mě zase nadchlo. Tak už to u povídkových knih bývá.

Až překvapivě nečekaně dobré povídky. A to jsem se do nich pustil jen proto, že si to koupila manželka a já neměl ve čtečce nic jiného rozečteného :)

Jeden díl mi unikl, ale vůbec to nevadí. Co také jiného číst, než bude nový Vandrovec?! Na něj to sice nemá, ale vtipné to bylo také :) A v jedné povídce se Vandrovec se Semenem i objevili!

Neskutečné! Tohle by si měl přečíst každý. Měl jsem malé povědomí o Koree, ale tohle mi otevřelo oči, dohledával jsem si pak informace na wikipedii a taky vzpomínal na MASH a dohledával si kdy se to odehrávalo. Za mě asi nejsilnější kniha, kterou jsem letos přečetl. Určitě si přečtu i další knihy autorky.

Fajn povídky, ale za ty tři měsíce už si je nějak nevybavuji :(

Já fakt nevím. Jak se mi od Chambersové líbily první knihy, protože byly jiné, originální a super. Navíc každý díl úplně jiný (série Poutníci). Tak její novela S pokorou a nadějí mě úplně minula a nudila. Málem jsem nedočetl, Takže teď jsem hodně váhat, zda zkusit další její knihu a já pořád nevím, jestli se mi to líbí. Téma je to zajímavé, ale trochu moc zdlouhavě popsané a tak pomalé... celá tak kniha by mohla být jen jednou kapitolou příběhu. Tak opravdu nevím, zda budu zkoušet pokračování.