ozzak ozzak komentáře u knih

Hawklinská nestvůra Hawklinská nestvůra Richard Brautigan

Zajímaví gotický western s prvky betnickeho humoru o souboji 2 zabijácich příšerou kterou mneli za odměnu zabít S příšery se vyklube sloučenina chemikálie která přivádí velmi nekale nepředvídatelné věci. Kniha mne velmi pobavila rád se k ní v budoucnu rád vrátím.

15.08.2024 4 z 5

Frida nespoutaná Frida nespoutaná Maren Gottschalk

Pěkná knížka o mexické malířce Fride Kahlo a jejího divoké období 1938 - 1940 v Paříži a NEW Yourku a částečně i v Mexiku její milostné příhody setkání s dalšími surrealisty Adrem Bretonem Pablem Picasem. Velmi razne vystupuje proti stále více nastupujícímu fasizmu. Velmi působivy roman rad se knížce rád zase vrátím.

02.08.2024 5 z 5

Život J. A. Rimbauda Život J. A. Rimbauda Jindřich Štyrský

Výborny životopis prokleteho básníka Artura Rimmbauda od československého sureaslisty hlavního predstavitele meziválečné levicove avangardy Jindřicha Styrskeho. Obsahuje dopisy dokumenty a závěr obsahuje poslední dny života básníka které výborně vyobrazuje jeho sestra jako prima účastnice. Rád se knížce zase vrátím

29.07.2024 5 z 5

Americká noc Americká noc Jim Morrison

Pokračování skvělé poesie od jima Morisna kde ukazuje prez úžasnou poesii svoji smutnou citlivou duši.
Otevri
Noc je mladá a všude klid
Popsat nejde, jak se umí vymodit
I divná přání se snaží ukojit
Da ti co budeš chtít jsi host a chce se zalíbit

22.07.2024 5 z 5

Letní záhady Letní záhady Agatha Christie

Příjemné detektivní povídky od britcke legendární autorky Agathy Christie velmi vhodné k letním večerum

22.07.2024 4 z 5

Dallas 63 Dallas 63 Stephen King

Hodně zajímavý román od krále hororu o cestování v case a důsledky které toho můžou nastat.
Hlavní hrdina se díky tak zvane králíci nory kterou mu může jeho přítel ukáže dostat a roku 2011 do roku
1958. Rozhodně se v tom roce zůstat a prožít život v Americe až do roku 1963 aby zabránil atentátu na, Kennedyho poznává při tom život v té doby úkol se mu prez vydatné problémy podaří uskutečnit ale tim úplně změní historii. Román tím naznačuje jaké problémy může způsobit cestování casem. Rád si knížku po čase zase rád přečtu.

30.04.2024 5 z 5

Předčítač Předčítač Bernhard Schlink

(SPOILER) Velmi zajímavá knizka odehrávající se po druhé světové válce o milostném vztahů 15 leteho studenta se starší zenou která ho po čase pustí. S kterou po letech opět vidí jako obzalovanou jako příslušníci ss. Žena je odsouzena k doživotí. Ale i tak k ní hlavní hrdina, nepřestává stracet naklonost posílá ji nahrané knihy po zjištění že neumi číst a psát žena se díky nahrávkam naučí číst psát. Kniha konci tragicky odsouzena, žena ikdyz má, byť propuštěna spáchá sebevraždu.

01.04.2024 4 z 5

Sňatky z rozumu Sňatky z rozumu Vladimír Neff

První díl historické sagy dvou rodin Nedobylu a Bornu od poloviny 19. První díl pojednává o postupně vývoji české společnosti vzniku vlasteneckych spolku postupně uvedomovani národní identity v jejíž celá stál podnikatel Born a postupnem růstu města Prahy. Podle knihy byl natočený stejnomeny seriál rád si přečtu i další díly.

05.10.2024 4 z 5

Aleister Crowley - Šelma v Berlíně: Umění, sex a magie ve výmarském Německu Aleister Crowley - Šelma v Berlíně: Umění, sex a magie ve výmarském Německu Tobias Churton

Hodně zajímavá kniha o legendární magu básníků okultistu horolezce šachystu exentrika Alristra Crowley
Kniha pojednává o jeho pobytu v
Německu od roku 1930- 1932 kde se usadil zapojuje se avangarniho umneni jeho magické rituály. Seznamujeme se v knize osobnostmi jako Albert Eistein Aldous Huxley Gustav Meyrink dalšími osobnostnostmi německé bohémy ale také se stává svědkem jak pomalu se dostává k moci Hitler a nacistická ideologie která vedle boji proti Židům a jiným menšinam velmi útočí proti alternativnímu umneni. Rád se ke knize někdy zas vrátím

05.08.2024 5 z 5

Divočina: Ztracené texty Divočina: Ztracené texty Jim Morrison

Výborná poezie od jima morisna ukazující že jim Morrison nebyl jen výborní zpěvák ale ještě lepší basnik.
SPOJNICE
Co je spojení
Kdyz se dva pohyby, jež mneli být
nekonečné a navzájem se vylucovat v jedné chvíli setkají
V čase?
Ano
Cas přece není neexistuje
Čas je rovná plantáž.

22.07.2024 5 z 5

Záhada Sedmi ciferníků Záhada Sedmi ciferníků Agatha Christie

Velmi dobrá Detektivka od královny detektivek Agathy Christy. O pátrání po 2 násobný po vrahovi a honbě za tajným spolkem s překvapivým závěrem.

17.03.2024 5 z 5

První krev První krev Angela Marsons

Hodně pěkná napínavá detektivka o pátrání po seriovem vrahovi přečteno díky čtenářské výzvě rád si od autorky přečtu nějakou další knihu

01.12.2022 5 z 5

Řbitov zviřátek Řbitov zviřátek Stephen King

klasika od krále hororu Stephen King

23.11.2021 5 z 5

Červenka Červenka Jo Nesbø

Trochu zamotanejsi díky množství jmen severská detektivka ale i tak velmi bavila rád si přečtu znova a určitě si prectu další knihy od autora.

12.11.2024 4 z 5

Aforismy k životní moudrosti Aforismy k životní moudrosti Arthur Schopenhauer

Moc pěkná knížka plná životní moudrosti klasika německé filosofie
Arthura schopenhauera rád se k knížce budu vracet.

30.06.2024 5 z 5

Výbor z poezie Výbor z poezie Leonard Cohen

Moc pěkná poezie krásně se čte.
Dar
Ticho rikas mi
je míru duše blíž než basne
kdybych ti darem
ticho prinesl
(protože já ticho znám)
řekla bys
Tohle není ticho
jen zase jina basen
a vrátila bys mi ji zpátky.
Rad se ke knize budu rád vracet.

09.03.2024 5 z 5

Nohavica a (jeho) naše malá válka Nohavica a (jeho) naše malá válka Přemysl Houda

Nova povedená kniha o legende českého folku
Jarku Nohavicovi. Kniha čerpá s deníku Jarka nohavici rozhovoru a jiných dokumentů týkající se Jarka nohavici.

12.12.2023 5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Moc pěkná napínavá kriminálka o pátrání po 12 let zmizelé novinářce za její zmizení se zjistí že má na svedomi sériový vrah kterého odhalila

27.10.2022 5 z 5

Obratník Kozoroha Obratník Kozoroha Henry Miller

Výborná autobiograficka Henry millera z prostředí New Yourku.
Jeho styl života a způsob psaní mnel velký vliv na, pozdější beatnickou generaci rád si přečtu další knihu a ke knížce se rád vrátím

23.10.2024 5 z 5

Ve snu ve snu snil jsem sen Ve snu ve snu snil jsem sen Lawrence Ferlinghetti (p)

Výborny výbor básní budhistickeho anarchysty Lawrence Ferlinghetyho létos by se autor dožil 105 let. Jeho básně jsou pořád aktuální zvlášt ty co psal proti vykořisťování přírody 3 světa a proti valkam a jiného útlaku co nám přináší současný kapitalismus.
Velmi aktuální basen

Počet obyvatel exploduje a slunce nosi tmavě bryle a oblaka mají kalhoty.
Třetí světová válka bude proti 3 světu protože hordy bezdomovců zaplaví svět a slunce slunce někam odnáší mrak'
A každé etnikum se hlasitě domáhá své etnicity.
A slunce kalní a temni a stařec na měsíci co býval negatigem slunce skrývá svou tvář do mraku a ten již někam odnáší.
A nová studená válka je válkou s velkým Bohem kompjuterem a její Matrou je dzej rám rám cd room dzej rám na internetech nebo ounternetech v obrovském Mystickem prázdnu virtuálním vakuu v obrovské bedně sveta
Jeji obrazovka je hnana povely exkurzy tu útočit tu ustoupit kde armády virtuální mají se bit.

25.06.2024 5 z 5