Pavlína2019 komentáře u knih
No, dočteno s nepříjemným pocitem.
Smutná kniha z exotického prostředí, o kterém nejsem zvyklá číst.
Nepříjemný, smutný a dojemně tragický příběh, který nepostrádá určitou nechutnost.
Bohužel, nějak podobně si to v Kolumbii představuji, takže příběhu věřím.
Jak bylo zmíněno mnohokrát výše, četla se dost špatně, jména - úplné neštěstí.
Také zvláštní styl vyprávění poněkud plete.
Prostě zkušenost, ale ráda se pustím zase do něčeho jiného.
Je pravda, že mě kniha velmi bavila, moc dobře se mi četla, je velmi napínavá a člověka ohromně zajímá, jak to je, co za vším stojí - až je najednou závěr.
No a ten je právě tak nabitý dějem a vysvětlováním, jak vše bylo - že se mi zdá, že to bylo až příliš a bezmála bych se v ději skoro ztratila, jak je pestrý.
Nicméně kniha je určitě dobrá a propracovaná, doporučuji.
Ano, také jsem knihu s podobným tématem četla před nějakou dobou a byla rovněž skvělá. /viz. Pert níže/.
Nicméně i tato je velice zdařilá, ohromně dobře se čte, je napínavá, samozřejmě kolikrát jde vše člověku úplně na nervy.
Obálka je také velice pěkná a nápaditá.
Jsem spokojená. Určitě doporučuji.
Původně jsem se domnívala, že zde budu číst o autismu.
Není to tak úplně.
Nečekala jsem, že za zajímavou obálkou najdu Knihu.
Jsem v rozpacích, jak popsat dojemnou pravdivost, napětí i vtip.
Jak je možné, že i když si vychutnávám co nejpomaleji každé slovo, letí to tak, že už nemám, co číst!?
A nestačí, že čtu extrémně zajímavý příběh Sally, ještě se objeví další zajímavá linka, nechci prozrazovat víc. Takže tím je příběh ještě více strhující.
A jak je možné, že teď mám navíc strašný pocit, že žádná další kniha nebude takhle dobrá?
Čtenářům, kteří se číst teprve chystají, závidím - je totiž fantastická..
Fantastické čtení.
Moc se mi kniha líbila, četla se hrozně dobře a úplně sama, dva dny a bylo, bohužel, po ní.
Je ohromně napínavá, téma mě bavilo, prostředí se mi líbilo - zkrátka mohu jen doporučit.
Navíc, když jsem si říkala, aha, tak tahle to je - omyl a úplně jinak. Takže taky fajn.
Tuhle autorku mám prostě ráda!
Opět zajímavý a příjemně vyprávěný příběh. Zprvu taková normální záležitost, ale posléze se velmi zajímavě vyvine. Tuto sérii mám ráda. Těším se na další díl.
Bohužel až tak nadšená nejsem. Zřejmě mi příliš nevyhovuje styl – žádné kapitoly, rozděleno pouze odstavci, kdo vlastně vypráví.
Rozhodně jsem byla hodně zvědavá, kdo je vlastně ten zloch, který otravuje Imogen, to zjistíme až opravdu na konci. Kdo je ten parádní psychopat.
Zápletka je ale zajímavá a překvapivá. Nabitý napětím je hlavně konec. Ale i celkově je kniha napínavá. To se nedá popřít. Na čtení se ale musíme asi trošku více soustředit. Je hodně komplikovaná.
Takže práce na ní musela být celkem složitá, vzhledem k tomu, jak je zpracovaná.
Ale budu se těšit na další dílo této autorky.
Tak tohle se mi opravdu nelíbilo. Od půlky knihy už jsem jenom přeskákala do konce, neměla jsem náladu to číst dál. Šlo mi na nervy více věcí – doslova pitomé chování Lucy, ačkoli sice prý týraná, dobře, ale její nesmyslná fixace na lidi, které ani nezná a nechá se zaplést do stupidního plánuAch jo. Na jednu stranu celkem mazaná a protřelá holka, jak zjistíme a uvrtá se takového plánu. Pokud budete mít pocit, že tušíte, jak to je, tak se nepletete. Takové mlácení prázdné slámy. A konec to taky nevylepšil. Bohužel, nedoporučuji.
Opravdu hodně zajímavá kniha, řekla bych, že skoro psychologický román.
V každém případě je to velmi složitá věc popsaná podrobně z více stran a z více hledisek účastníků.
A navíc velmi napínavě, člověk se dohaduje, jak to vlastně bylo a kolikrát i buší srdce při čtení takovýchto nepříjemných situací. Asi v první třetině jsem už měla hodně intenzivní pocit, že musím vědět, jak to vlastně je.
Téma bylo pro mě dost příšerné, možná víc než všelijaké vraždy, o kterých jsem již četla.
Vzhledem k tomu, že jsem matka a navíc dětí ve stejném věku jako v knize. Rozhodně velice zajímavá kniha, která svádí k mnoha úvahám. Doporučuji.
No, to bylo tedy zajímavé, ale neveselé čtení. Ohromná posedlost. Nicméně velmi dobře popsané, psychologické, obsahuje spoustu myšlenek, napsaných pocitů. Rozhodně mě zajímalo, jak vše dopadne, závěr mě nezklamal.
Škoda, kniha mě navnadila. Ale ne, zhruba po čtvrtině odkládám.
Na knize se mi líbí, že se odehrává v dávnějších dobách.
Dále jsem měla radost, že obsahuje kresby, které si vždycky po pořadě velmi ráda prohlížím.
Autorka má opravdu extrémní fantazii v popisu prostředí a děje. Je opravdu mistryně slova.
Řekla bych, že se v půlce tak nějak vše vyřeší a člověk si rozhodně říká, co se bude dít v další části knihy. Protože se vždy nechám překvapit, nečtu, o čem kniha bude – až na konci jsem se dozvěděla, že obsahuje vlastně dvě knihy.
V každém případě by mi nevadilo, kdyby byla kniha o dost kratší. Zdá se mi totiž, že se děj dost často opakuje a zkrácení by nevadilo. Líbila se mi, ale rozhodně jsem od autorky četla lepší knihy ze série Strašidelných domů. I tak u mě ale vévodí její Černá zima, to je prostě pecka!
Vynikající kniha!
Jsem opravdu nadšená, četla se úplně sama a nedalo se přestat. Je velice napínavá a zajímavá.
Navíc má krátké kapitoly, ke konci jsem četla zběsilou rychlostí, jak moc mě zajímalo, jak se všechno vyvrbí.
Výpravy do minulosti mám v knihách velice ráda.
Tady to bylo navíc ještě lepší v tom, jak čas naopak pokračoval skokem v letech a dělil knihu na určité části.
Pořád jsem si říkala, jak se nakonec osudy hlavních hrdinů propletou. A jsem moc spokojená. Rozhodně všem doporučuji.
Bomba, paráda, přesně moje gusto.
Autorka píše skvěle, její další kniha se mi opět líbila. Ohromně napínavé, ale samozřejmě pěkně rozčilující z různých důvodů – mluvím asi za všechny čtenáře. Rozhodně všem doporučuji!
Naprosto super kniha, přesně můj vkus!
Napínavé, nápadité.
Zajímavé, výborně napsané.
Také mě nadchl popis Paříže, jejích ulic, domů občas i francouzské věty
Navíc krátké kapitoly, příjemný formát knihy - super.
Rozhodně doporučuji!
Tak takový závěr jsem skutečně nečekala, překvapil mě.
Je pravda, že na obrátkách děj nabírá až ke konci.
Během celé knihy žádný velký posun není a řeší se podobné záležitosti. Ale kniha je opravdu napínavá, člověka velmi zajímá, jak to všechno vlastně je.
Je na psaná citlivě a zajímavě.
Až tak úplně jsem nezjišťovala, o čem kniha bude.
Takže jsem čekala dost něco jiného a hlavně víc.
Je to smutné, melancholické, ponuré. Ne ale thriller.
Ale zase nijak moc extra mě kniha nenadchla.
Takové smutné ploužení se špinavou vodou.
Vynikající díl!
Všechny knihy ze série jsou výborné, ale některá je ještě lepší, jako třeba tato.
Propracované, napínavé, děsivé, občas i dojemné.
Rozhodně doporučuji.
Naprostá pecka!
Přečteno za jeden den, nedalo se odejít. Jsem opravdu nadšená, něco tak propracovaného, napínavého a geniálního – no radost číst. Rozhodně všem doporučuji a závidím těm, kteří se na čtení teprve chystají. :-)
Výborné povídky!
Autorka píše velice dobře.
Zaujaly mě i předmluvy před povídkami, které mě i dost překvapily, líbily se mi opravdu všechny.
Klidně bych ve čtení každé z nich pokračovala ještě i dále.
Tajemnost, nápaditost, jakýsi otevřený závěr a někde i zmínka o případném konci světa – to mě moc bavilo.
Jsem spokojená a doporučuji.