Peace Peace komentáře u knih

První První Kiera Cass

"Musíme být za každou cenu odvážní."

Fajn pokračování série. Jsem ráda, že v tomto díle už byla America o něco rozhodnější a její nelogické myšlenkové pochody z předchozího dílu se snížily na minimum ;o)
Kniha je čtivá a děj má spád.

02.03.2016 4 z 5

Důvod dýchat Důvod dýchat Rebecca Donovan

"Je lepší se o něco pokusit a prohrát, než nikdy nic nezažít."

Od knihy jsem čekala něco jiného, za mě zklamání. Děj by se dal zkrátit na půlku, zbytečně zdlouhavé.

26.02.2016 3 z 5

Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Zázračný úklid - pořádek jednou provždy Marie Kondo

"Skutečně cenné vzpomínky se nikdy nevytratí, ani když vyhodíte předměty, které jsou s nimi spojené."

V knize se určitě pár dobrých myšlenek a rad najde a některé z nich mi i něco daly. Je to ale spíše proto, že jsem se k něčemu podobnému stejně chystala.
Kniha není úplně marná. Jen nejsem až takový nadšenec - na věci nemluvím, nemám je raději než lidi a nezabývám se studiem úklidu od 5ti let - jako autorka.

23.02.2016 3 z 5

To prší moře To prší moře Radka Třeštíková

"Ty chvíle, kdy nám nic jiného nezbývá, jsou často ty jediné, co nás konečně posunou někam dál."

Chvilku mi trvalo, než jsem se do knihy začetla, ale poté jsem měla opačný problém - nešlo přestat :o) Kniha je skvěle napsaná, střídání časových rovin i pocitů jednotlivých postav dávají ději ještě větší uvěřitelnost. Rozhodně stojí za přečtení!

18.02.2016 5 z 5

Z lásky k vám Z lásky k vám Amanda Prowse

"Posbírám všechny ty kousíčky, na které jsi mě rozbil, poschovávané po zásuvkách, zametené pod kobercem a zastrkané pod polštáři, a dám se znovu dohromady. Stanu se vším, čím jsem si kdysi myslela, že se stát můžu. Za všemi sny, které jsem si nechávala zdát, než jsi mě zlomil - úplně za vším se vydám."

Čtivě a sugestivně napsaná kniha. Zážitky z minulosti byly hodně silné a já byla docela ráda, že se střídají dějové linie, protože číst v kuse popisované hrůzy, bych jen těžko rozdýchávala.
Jde o příběh, na který dlouho nezapomenu.

10.02.2016 5 z 5

Rudá královna Rudá královna Victoria Aveyard

"Když poznáš něčí strach, poznáš jeho samého."

Kniha mě místy bavila hodně a místy skoro vůbec, takže za mě jde jen a pouze o průměr. Musím souhlasit s tím, že příběh je směsicí již známých titulů - nejde o nic ohromujícího a originálního, bohužel.

06.02.2016 3 z 5

Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Co vám výživoví poradci neříkají? (Protože to nevědí) Pavel Walek

"Když vynecháte trénink nebo sníte nějaké nevhodné jídlo, nedělá to z vás špatnou osobu. Dělá to z vás člověka. Vítejte v klubu - už je nás zhruba 7 miliard."

Velmi dobrá kniha, která je pro mě osobně originální především v tom, že čtivě a vtipně podává potřebné a zajímavé informace. Na knihu jsem slyšela ze všech stran jen samou chválu a já se k této nadšené vlně přidávám ;o)

30.01.2016 5 z 5

Není co ztratit Není co ztratit Rowan Coleman

"Některá rozhodnutí jsou těžká jen do té chvíle, kdy je učiníme."

Předchozí kniha autorky pro mne byla zjevením a zážitkem, proto jsem na další její titul byla vyloženě natěšená. Bohužel, přišlo jen jedno velké zklamání. Nevím, kde se stala chyba - zda na mém přijímači - ale kniha mi vůbec nesedla. Hlavní hrdinka mi byla nesympatická, vyjadřování postav působilo nevěrohodně (knižní vyjadřování malé Maddie bylo jedno velké WTF?) a celkově mi děj přišel jako z naivního románku, někdy z konce 18. století.
Tohle se prostě nepovedlo.

28.01.2016 2 z 5

Nakresli mi vítr Nakresli mi vítr Eva Urbaníková

"Tak tohle je vězení. Takhle vypadá doopravdy. Takhle páchne, takhle je slyšet vzdechy, pláč, skřípot céčkových cel. To není, jako když se díváte na film, krčíte nos, ale přitom si dopřáváte chipsy s radlerem. Tohle je realita."

Čtivé a hodně zajímavé téma. Jde o příběh ženy, která sice v životě nasekala spoustu chyb, ale taky za ně řádně zaplatila.
Mám podezření, že od Evy Urbaníkové by mě bavil číst snad i nákupní seznam :o))

24.01.2016 5 z 5

Nezapomenutelná cesta Nezapomenutelná cesta Nicholas Sparks

"Jak jsem měl tu čest poznat, život nikdy není spravedlivý. Pokud nás ve škole něco učí, měli by nás učit právě tohle."

Dávno před tím, než se mi do rukou dostala tato kniha, jsem viděla film, který je mou velkou srdcovkou. Na literární předlohu jsem proto byla zvědavá. Po jejím dočtení však taky bohužel zklamaná. Není to nijak zásadně špatné, ale musím napsat něco, co mě nenapadlo, že si někdy byť jen pomyslím: film byl daleko LEPŠÍ!

22.01.2016 3 z 5

Aspoň trochu normální Aspoň trochu normální Trish Doller

"Nevím, jestli můj život bude někdy zase úplně normální, ale aspoň něco podobnýho normálnímu životu je dobrej začátek."

V rámci YA nezvykle vážné a zajímavé téma, oceňuji rovněž oživení v podobě chlapeckého hlavního hrdiny. I přesto, že je kniha poměrně tenká, se však musím přiznat, že jsem se občas trošku nudila - některé pasáže mi totiž v ději nepřišly nijak extra důležité.

20.01.2016 4 z 5

Projekt potomek Projekt potomek Graeme Simsion

"Nejsem průměrný muž. Očekávám, že budu mít výjimečné problémy."
"A vyřešíš je svým výjimečným způsobem."

Na pokračování životních strastí oblíbené postavy Dona Tillmana jsem se těšila. Nebylo to špatné, první polovina knihy mě bavila hodně, ale poté se děj nějak zastavil a řešilo se neustále to samé dokola.
Pro milovníky "Projektů" i přesto povinnost ;o)

16.01.2016 3 z 5

Líbali jsme se Líbali jsme se David Levithan

"Svoboda není jen o volení a sňatcích a líbání se na ulici, i když to všechno je důležité. Svoboda je taky o tom, co si sami sobě dovolíte."

Úvod knihy působil rozpačitě, chvíli trvalo, než jsem se zorientovala ve všech postavách, ale po pár stranách jsem se do děje naštěstí vpravila. Příběhy mě bavily - všechny v podstatě stejnou měrou, každý byl zajímavý svým způsobem. Co mě však na příběhu naopak rušilo, a bez čeho bych se obešla, byly "hlasy z minulosti". Na můj vkus dávaly ději zbytečnou patetičnost.
Jinak je však kniha skvělá a náhled do života jednotlivých kluků opravdu zapůsobí.

08.01.2016 4 z 5

Dopisy na konec světa Dopisy na konec světa Ava Dellaira

"S člověkem v životě nejvíc zamávají dvě věci - když je v nebezpečí a když ho někdo zachrání."

Znáte ten pocit, kdy po přečtení anotace víte, že kniha, kterou právě držíte, je přesně pro vás? Tak to je případ "Dopisů na konec světa" a mé maličkosti.
Jsem moc ráda, že i po dočtení celého příběhu pocit trvá a kniha se pro mne stala velkým zážitkem. Dopisy osobnostem jsou skvělým zpestřením (kdo by nemiloval Kurta, Janis, Jima nebo Amy). Samotný příběh je hodně niterný a v závěru nechybí místo pro slzičky.
Rozhodně doporučuji!

05.01.2016 5 z 5

Řekni lituji Řekni lituji Michael Robotham

"Když hledáte něco konkrétního, nevšimnete si mnohem důležitějších detailů. Vyvarujte se chtění."

Ke knize jsem se dostala náhodou a kdybych ji neměla půjčenou, přečetla bych ji kdovíkdy. A to by byla velká škoda, protože tohle byl zážitek!
Velmi chválím prolínání příběhu s vyprávěním Piper - ději to přidává šťávu.
Co dodat? Snad jen doporučení - knihu berte do rukou nejlépe ve dnech volna, protože je silně čtivá a návyková ;o)

02.01.2016 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

"Nikdy není po Vánocích, když to člověk sám nechce. Vánoce jsou rozpoložení mysli."

Na knihu jsem byla zvědavá, obecně totiž povídkové knihy moc nemusím, ale co si budeme povídat - John Green je skvělým tahákem ;o)
Kniha se mi nakonec líbila hodně - už proto, že spolu jednotlivé příběhy souvisejí. Nejvíce mne překvapila povídka první, která knize dodává čtivý šmrnc a Maureen Johnson je pro mě novým, příjemným objevem.
Celkově do sebe příběhy hezky zapadají a já si čtení maximálně užila. A věřím, že nejen o Vánocích :o)

27.12.2015 5 z 5

Čo to bude? Čo to bude? Táňa Keleová-Vasilková

"Ten, kdo pochybuje, kdo se zmítá v nekonečných otázkách, kdo hledá správnou cestu a odpovědi, bývá obvykle dospělejší než ten, kdo věci přijímá bez zaváhání a se samozřejmostí."

Další oddechovka od autorky, dle mého patří spíše k tomu lepšímu z jejího spisovatelského pera. Děj svižně odsýpá a - když pominu některá klišé - četba je hodně příjemná.

24.12.2015 4 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

"Díry v životě jsou trvalé. Člověk je musí obrůst tak, jako kořeny stromu obrůstají beton, a skrze průrvy pak nabývá nového tvaru."

Na knihu jsem byla zvědavá a trošku měla z jejího čtení i obavy, protože v poslední době jsem - z hodně opěvovaných a medializovaných knih - byla spíše zklamaná. Tohle je ovšem bomba, kterou jsem si užila. Napínavé do poslední chvíle, skvěle napsané a rozhodně nezapomenutelné!

19.12.2015 5 z 5

Šťastní a veselé Šťastní a veselé Petra Zhřívalová

"Nemusíte mít rádi Vánoce, aby se děly zázraky. Nemusíte napéct hory cukroví, aby vám Ježíšek přinesl, co si přejete. Některá přání si můžete splnit i sami."

Kniha se čte velmi dobře, je čtivá a záživná. Ano, jde o sladkou romantiku, ale jakými jinými příběhy se nechat unášet právě v období Vánoc, než těmi, které přinášejí relax, pohodu a naději? ;o)

12.12.2015 4 z 5

Tichá holka Tichá holka Torey L. Hayden (p)

"Nevidíš, v čem jsou lidi jiní, když je znáš. A vidíš jenom, v čem jste si podobní."

Další zajímavá kniha od této autorky. Líbilo se mi, že nic nezaobaluje a dokáže s přehledem popsat i svá pochybení. Rozhodně doporučuji - nejen pedagogům ;o)

06.12.2015 5 z 5