pejty komentáře u knih
Zaujala mě obálka knihy, zaujal mě název, zaujal mě popisek knihy a i první kapitoly. Ale bohužel mě velké očekávání opět zklamalo. Po naprosto famózním setkání se hlavních dvou postav, kniha postupně ztrácí energii. Je to na mě hodně melancholické a to nemám rád. Proto kniha pro mě ztrácela na kvalitě a z původně úžasného čtenářského zážitků se to pro mě stávalo pouze povinností to dočíst.
Už jsem přečetl několik cestopisů a pokaždé jsem byl nadšen a měl chuť se podívat do míst, které popisovali. Tady je to poprvé, kdy se podobná chuť nedostavila. Autor mě neuměl oslovit ani zaujmout a často jsem se přistihl, že jen čtu slova, ale uniká mi jejich význam. Za mě velice slabá knížka, jak počtem stran, tak obsahem.
Naprosto geniální kniha. Dlouho jsem se takto u knihy nebavil.
Celkem hodně chyb v textu srážejí kvalitu knihy. Jinak bych dal o hvězdu více. Kniha za mě doplatila na to, že chtěla obsáhnout druhou světovou válku celou a tak vlastně neobsahuje prakticky nic, kromě základních faktů. Navíc díky stylu, jakým je psaná, některé informace se tu dočteme i 3x, což je škoda. Ale pozitivně hodnotím fotky a mapy
Opravdu se mi přestává líbit to, jak autorky skáčou z jedné postavy na druhou. Tento styl vyprávění příběhu moc nemusím a kazí mi radost ze čtení. Ze začátku mě to, kvůli tomu moc nebavilo, ale konec se četl jedním dechem.
Taková miniaturní příručka pro život. Některé rady dobré, jiné zase o ničem. Musím říct, že jsem tuto knížečku přečetl s úsměvem na rtech, protože některé rady byly podle mě opravdu absurdní. Na druhou stranu si myslím, že opravdu existují lidé, kteří tuto knihu potřebuji.
Tento díl mě moc nebavil. Nemám rád, když se skáče z jedné postavy na druhou a tady toho bylo až moc. Navíc linka se Stevie Rae mě opravdu moc nezaujala a to je celkem problém, když byla skoro na půl knihy.
Dej začíná nabírat na obrátkách. Konečně Zoey neřeší jenom svoje trable s kluky, ale také něco důležitého. Jako vždy se to čte jedním dechem a i když určitě nejsem cílová kategorie, pro kterou je kniha určené, tak jsem si ji užil. Takové moje guilty pleasury.
Slibný začátek pohřbil slabší střed, ale konec to opět zachránil.
Strašná knížka. Opravdu jen pro naprosté nadšence. Téma se mi líbí a tak jsem to přetrpěl a po zhruba polovině knihy jsem nelitoval. Z naprostého odpadu se kniha vyšplhala na 1 hvězdu. Kniha v sobě má jen po skrovnu autorových myšlenek a celou dobu jen čtěte, jak někdo někde napsal. Obrat "jak napsal někdo ve své knize" je použít na každé stránce minimálně 10x a opravdu to pokazí čtení. Kapitola o puškách a zaměřovačích byla až moc technická, kde se orientoval opravdu jen znalec. Prostě a jednoduše vřele nedoporučuji.
Konečně se přestalo řešit milostné kvarteto a začalo se něco dít. Hned pro mě byl tento díl mnohem příjemnější pro čtení. A ten závěr velmi dobře navnadil na další díl. Ale pořád je to za mě pubertální čtení, které čtu nyní pouze z nostalgie.
Další povedené dílo, které jsem zfouknul jedním dechem. Oddechové, zajímavé a s pomaličku začínajícím napětím. Určitě půjdu pro další díl.
Další díl, další pohodové čtení, které je spíše pro mladší ročníky. Zoe a její milostný čtyřúhelník byl trochu až moc trapný a neustále sebeobviňování se Zoey, mi docela lezlo na nervy, ale konec stál za to. Příběh konečně se posouvá a začíná být zajímavější. Jen ty pubertální Zoeyviny lásky mě tam ničí.
Tak toto se nepovedlo. Naprostý debakl a propadák.
Kniha nabízí čtivou formou náhled do nejtemnější doby v historii lidstva. Tentokráte ale čteme o životech obyčejných lidí a ne o válce jako takové. Velice zajímavá kniha.
Z posledních knih od Flanagana jsem byl zklamaný. Dnes po dlouhé době jsem opět nadšený z toho co napsal. Krásné a napínavé čtení.
Naprosto úžasná kniha, která netradičně, ale o to zajímavěji, popisuje rok 1968 a s nim spojené zlo, které do naší země tehdy vtrhlo.
Spousta povídek, se zajímavými myšlenkami, ale bohužel většina z nich se podobala jedna druhé, jako vejce vejci.
Pardon, ale toto se prostě nedalo číst. Ze začátku zajímavé, ale během několika stránek se ze zajímavého stalo utrpení. Autorka se neustále opakovala a mám pocit že některé věty, snad i přímo odstavce jsem během knihy našel několikrát, pokaždé jen s malou úpravou. Bohužel prakticky na každé stránce jsem se dočetl, že autorka nechce dávat všechny přistěhovalce do jednoho pytle a že nepíše rasisticky, ale pouze předává fakta, tak jak je vidí. Nestačilo to říci jednou v úvodu knihy? Pak by se ta kniha možná dala číst.
Kniha poukazuje na problém, který nechtějí lidé řešit a zavírají před ním oči, což na knize oceňuji. Bohužel ale co se čtivosti týče, tak za mě naprosté utrpení a ja se nutil do každé stránky. Za mě je tato kniha bohužel knižní odpad.
Knížka, která rozhodně stojí za přečtení. Stručně, jasně a zajímavě popisuje jednotlivé zásahy protiteroristických jednotek a tím i jejich vývoj.