Pepina19 komentáře u knih
Ze začátku pomalý rozjezd, ale pak vás příběh vtáhne a je to čím dál tím lepší. Dvě linie vyprávění, jedna začíná rokem 1989 příběh Pavla, druhá začíná rokem 1930 příběhem Anežky a Tomáše na konci se tyto dvě linie propojí. Vyprávění je velmi sugestivní a opravdu postupně vtahuje do děje. Také je velmi zajímavé vyprávění o vzniku Baťových závodů ve Zlíně.
Četla jsem od tohoto spisovatele lepší knihy, ale toto jako jednohubka nebylo špatné. Děsivá představa, že mě někdo pronásleduje přes celé státy a hlavně vůbec netuším proč.
Zajímavé čtení, člověk se dozví jak to v královské rodině vlastně chodí.
Vydání z roku 2020 v českém jazyce, za mě překlad tristní, plno chyb. Jinak příběh zvláštní, krutý a nijak zajímavý.
První půlka knihy byla svižná a napínavá, druhá půlka letěla a normálně jsem se bála. A ano trochu mi to připomnělo pana Kinga a pana Kariku, ale o to lépe, tohle byl fičák paní Surmanová, ještě teď mám v hlavě Kačera, Pizizubku a Karolínku. Jsem nadšená.
Líbilo se mi vyprávění o malé Helence, kterou strašil Havran. Nebo o Lotě, která se bránila lásce Petra. Konec byl drsný, ale protože jsem o tragédii na Švédských šancích četla, nepřekvapil mě, ale Petrův konec ano. Hezké i když smutné čtení.
Mně se to moc líbilo, ale člověk na takové čtení musí mít náladu, Za mě, moc hezké.
Jednohubka na odpoledne, bohužel dojem mi kazily chyby v textu.
Tak já jsem to zhltla na jeden zátah. Chytlo mě to hned od začátku . Vyprávění Elleanor kde se prolínají vzpomínky se současností mě moc bavilo. Román se mi líbil tak moc, že ho chci mít ve své knihovně a vrátit se k němu podle chuti.
Skvělá detektivka. Hlavně jak bylo popsané radiací zasažené území, člověk měl pocit, že se také musí svléknout oblečení a jít se vysprchovat. Mám pocit, že nám rozsah černobylské katastrofy tak úplně nedocházel. Jinak vraždy, které byly drsné a napětí i dva různé pohledy jednoho policisty a jednoho najatého detektiva, to vše dodávalo knize opravdu rychlý spád a napětí.
Výborné čtení k zamyšlení, ne každého může tato kniha zaujmout, ale pokud ji začnete číst dá vám hodně podnětů k přemýšlení.
Četla jsem i jiné knihy o Lídě Baarové a je fakt, že tato ji není moc nakloněna. Jen Lída Baarová věděla jak to vše doopravdy bylo. Tak ji nesoudím. Osud Zorky Janů byl velice smutný.
Příjemné chytré povídky doplněné milými ilustracemi. Některé povídky nutí k zamyšlení, jiné chytnou za srdce.
Kniha v níž atmosféra je čím dál více napjatá a postupně graduje. Konec mě překvapil. Za mě slušná detektivka.
Příjemný příběh v historických kulisách, romantika, akčnost, prostě odpočinkový příběh k dobrému čaji a voňavé svíčce.
Za mě moc hezké i když někdy více smutné a jindy jen smutné povídky.
Líbilo se mi jak ženy popisovaly svůj život před tragédií a po ní. Musely to mít těžké.
Příběhy se od sebe liší i tím že každý vychází z trochu jiné doby, jen tragédie jsou stejně kruté.