Petra-1 komentáře u knih
Jde o takový pohádkový příběh. Kniha se velmi dobře čte a je velmi rychle přečtená. Druhý díl se mi líbil víc než první a to i díky lepšímu vykreslení postav. Je to předvídatelné, hodně nenáročné čtení. Samozřejmě už dlouho nejsem určená věková kategorie.
Knihy od téhle autorky mě vážně baví. El je zase skvěle sarkastická a vtipná. Musím říct, že jsem vůbec nečekala, jak mě některé věci dojmou. Zvlášť když k tomu sama hlavní hrdinka přistupuje velmi pragmaticky.
Tohle byl konec jedné dlouhé ságy. Až příliš dlouhé. A já jsme upřímně ráda, že už to mám za sebou.
S pátým dílem u mě opadlo původní nadšení ze série, protože jsem si začala připadat, jako bych sledovala dlouhou a dramatickou telenovelu. Opravdu jde vidět, že je to určeno především pro mladé slečny.
Já osobě bych tento díl přejmenovala na Všichni tady umřeme nebo Já se chci obětovat jako první. Dávalo by to mnohem větší smysl. Tenhle poslední díl by byl mnohem lepší, kdyby tam nebylo opakování jednotlivých pasáží, tolik emocionálních opakujících se výlevů,nelogických rozhodnutích hlavní hrdinky. Překombinovaný děj. A tak bych mohla pokračovat.
Na celé sérii mi vadilo, že dost věcí nedávalo smysl. A magie funguje zhruba tak, jak se to zrovna hodí autorce pro větší drama. Z těch nesmyslů například Maeve propustí Lorcana a Gavriela ze svých služeb potom co, chce Lorcana zabít, aby se náhodou nepřipojil k Aelin. Tři válečníci s sebou na pátrání vezmou lidskou dívku bez magie, která by je jen zdržovala.
Jsem ráda, že jsem si sérii přečetla. Jen doufám, že mi potom, kolikrát jsem protočila oči, nezůstane tik v oku.
Co vlastně napsat? Že to byla strhující jízda? Do Helu, že se nemůžu dočkat, až vyjde další díl?
Ale nějaké výhrady tedy mám. Bohužel, v tomto dílu chování Bryce sklouzává k chování nevyspělého teenagera a myslím, že to dost škodí. Taky vztah s Huntem, který byl v prvním díle skvělý, se přeměnil v trapné nedospělé něco.
Celkově musím říct, že autorka opět, jak má asi ve zvyku, z prvního dílu, který byl skvělý, detektivní a určený pro dospělé, klouže k YA literatuře, ale bohužel v tom horším smyslu. Po dočtení série Trůnů také vidím velkou podobnost Bryce s Aelin. Celkově autorka má některé knihy kvantitou nad kvalitou. A spousta jejich knížek by byla lepší, kdyby byla kratší. Navíc erotické scény, kde se pomali planeta přestane točit, mě vytáčí.
Konec je pro mě trošku utrpením, protože se začínám obávat, že už bude další díl až příliš překombinovaný.
Krásný a originální příběh. Našlo by se pár věcí, které mi přišly nelogické a některé trochu hloupé. V rámci žánru si ale zaslouží pět hvězd.
Ooo, tak tohle bylo tak krásné. Skvělá odpočinková kniha, po dočtení se nemůžu ubránit úsměvu. I když musím říct, že u některých částí mi bylo vcelku smutno.
Když jsem začala knihu číst, tak jsem si říkala, že tohle asi nebude můj šálek čaje. Po pár kapitolách jsem se začetla tak, že jsem byla za chvíli na konci.
Zajímavý svět, velice čtivé, hlavní postavy si musíte hned zamilovat. Zápletka předvídatelná, ale ten styl jakým byla podaná, mě uchvátil.
Takže já se hned vrhnu na další díl.
Tak tohle byl takový lepší průměr. Upřímně mi přišlo, že kniha postrádala děj. Nemohla jsem si pomoct, ale bylo to jako bych něco podobného četla.
Vi Keeland je snad moje nejoblíbenější autorka, ale tahle kniha mi přišla, jakoby ji snad ani nepsala. Chyběl mi v ní jeji skvělý humor a vtip. Kniha byla jinak hezká a neskutečně romantická. On je slušný princ na bílém koni. Jiskření a napětí mezi hlavními postavami je moc hezké.
Tak tenhle díl mě dostal. Naprosto mě vtáhl, tolik rozporuplnych emocí jsem dlouho nezažila. A musím přiznat, že jeste teď se mi klepou doslova ruce. Vzala mi doslova dech. Některé zvraty jsem očekávala a některé tedy ne. A opět brutálně otevřený konec. Autorka si umí opravdu prohrávat s myslí čtenáře a je tolik možností, jak to všechno skončí. A mně pro všechny v příběhu srdce krvácí. ÚŽASNÁ Kniha.. JOOO a jinak, protože se tu rozdělujeme do teamu, tak #teamRafe
Vtipná a pěkně napsaná kniha. Mám ráda knihy, kde se střídá vyprávění z pohledu ženy a muže.
Prostě další skvělá kniha od autorky. Kniha se skvěle čte, vtáhne do děje. Je krásně zpracována.
Četla jsem již před delší dobou v originále. A musím se přiznat,že od té doby jsem ji četla znovu. Sympatičtí hrdinové, hezké dialogy a sladká romantika. Paráda.
Knihu hodnotím jako letní oddechovku. Jde o historický román, ale na mě styl psaní působil, bohužel, jako YA literatura.
Já jsem si čtení moc užila. Zajímavý nápad, kdy se příběh odehrává během roku na společenských akcích.
Jsem moc ráda, že mě místní hodnocení neodradilo, protože se mi kniha opravdu moc líbila. Krásný vývoj vztahů, krásné vykreslení postav a zajímavý nápad s vesmírným proudem a jeho dary/prokletí. A ta obálka je prostě nádherná a čáry života mají opravdu hodně symbolický význam.
Baví mě zajímavá zápletka a vymyšlený svět. Nevím, jestli to byl záměr autorky, ale o knize něco říká, že nejoblíbenější postava je Temnyj a Nikolaj.
Krásné zakončení série a musím říct, že jsem si tento díl opravdu užila. Nádhera.
Konečně mám knihu dočtenou a teď vůbec nevím, proč jsem ji již 2x odložila. Svět je originální, děj hezky utíká a postavy jsou chytré, vtipné a celkově sympatické. Mia je tvrdá, sarkastická a nemusíme každou stránku,, poslouchat" její kňourání, jak je to u většiny YA hlavních postav. . Na druhou stranu dokáže přemýšlet o morálních otázkách a ukázat někdy i lidskou stránku. Řekla bych, že na YA jsou charaktery postav hezky vystavěné a uvěřitelné.
Já jsem si tuhle jízdu neskutečně užila. Skvělé je, že jsou krátké kapitoly a není tam spousta omáčky okolo. Takže děj hezky plyne a je zaměřený na řešení hádanek. A musím říct, že jsem rozluštila i osobní hádanku: který z Hawthornů?