PetraBery PetraBery komentáře u knih

Ďábelské srdce Ďábelské srdce Linda Castillo

Již po patnácté mezi amiši s náčelníci Kate. Celá série je prostě parádní a ani tento díl nebyl ve své čtivosti výjimkou.

Tiché vody Tiché vody Brittainy C. Cherry

Smutný, ale i plný naděje je příběh Maggie a Brookse, přátel od dětství, kteří tu pro sebe jsou vždy, když je potřeba a život jim pod nohy háže překážky. Nechybí hudba, rodina a láska. Hezky se to četlo.

21.09.2024 4 z 5

Vánoční prasátko Vánoční prasátko J. K. Rowling (p)

Krásný dětský příběh o přátelství mezi chlapcem a plyšovým prasátkem, které je jeho nejoblíbenější hračkou. Ztráta prasátka nás dovede do Země ztracených, kde chce Kuba svou hračku zachránit. Dobrodružný příběh pro menší čtenáře.

21.09.2024 4 z 5

Host Host B. A. Paris (p)

Od autorky slabší kousek, přesto je to pořád čtivé a uteče to jako nic. Ale vlastně se v průběhu děje nic moc neděje, všichni mají tajemství a konec moc nepřekvapil.

Oheň mezi námi Oheň mezi námi Brittainy C. Cherry

Logan neměl jednoduché dětství ani dospívání, přesto s ním Aly neztrácí víru, že budoucnost může být lepší. Příběh o zlomených srdcích, ale i lásce a naději.

Odvaha Odvaha Markéta Lukášková

Ada musí učinit životní rozhodnutí, které určí její další osud. Je odvaha říct ano, nebo ne? Dobře pojatý a zpracovaný příběh zasazený do poválečné doby, kdy nám autorka ukáže obě možnosti.

11.08.2024 4 z 5

Noční dům Noční dům Jo Nesbø

Autor se nám představuje v jiném žánru než obvykle. Psát prostě umí, ale mě tato kniha úplně neoslovila. S připodobněním Kingovi bych souhlasila, konec vše vysvětlil, ale přesto ve mně po přečtení zůstala neurčitá nespokojenost.

11.08.2024 3 z 5

Vždycky není navěky Vždycky není navěky J.C. Cervantes (p)

Hezký příběh lásky mezi Ruby a Hartem, který zemře při tragické nehodě. Novou šanci dostane při přesunutí jeho duše do jiného těla. Příjemná oddechovka řazená pro dospívající, ale můžou přečíst i starší ročníky.

Všechny stránky Amelie Všechny stránky Amelie Ashley Schumacher

Kniha s krásnou obálkou obsahuje příběh o vyrovnání se se ztrátou blízké osoby, pocitech viny, odpuštění i lásky nejen ke knihám. Čtení Young adult, které bavilo i mě, dávno dospělou.

16.07.2024 3 z 5

Pryskyřice Pryskyřice Ane Riel

Dobře napsané psychologické drama o životě na malém ostrově, kde žije pouze jedna rodina, která ale není jako ostatní. Zajímavá, čtivá, ale i téměř neuvěřitelná kniha.

16.07.2024 4 z 5

Vzduch, který dýchá Vzduch, který dýchá Brittainy C. Cherry

Dvě zlomené duše zkouší v další životní etapě dělat všechno proto, aby nebyly tak rozbité. Cesta ale není vůbec jednoduchá. Bolestný příběh, autorka hlavním postavám naložila opravdu dost.

16.07.2024 4 z 5

Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Holly Jackson

Kruh případů se uzavírá. Byla jsem zvědavá, jestli Pipin plán může vyjít a celkově kniha nezklamala. Celá série je psaná pro mládež a to dle mě odpovídá.

16.07.2024 3 z 5

Mrtvá holka, dobrá holka – část první Mrtvá holka, dobrá holka – část první Holly Jackson

Chvíli mi trvalo než jsem si vybavila předchozí díly, které jsem četla před více než dvěma lety. Ale poté mě dalších osud mladé dívky Pipy vtáhl a já si četbu užila. Jsem ráda, že další díl mám již připravený.

Tíživé ticho Tíživé ticho Robert Bryndza

Samostatný román oblíbeného autora o tajemství zemřelého manžela hlavní hrdinky Maggie. Spousta věcí až neuvěřitelných, ale na zážitku ze čtení mi to neubralo.

Nikdy, nikdy Nikdy, nikdy Colleen Hoover

Rukopis Colleen Hoover je rozpoznatelný, kniha se čte stejně rychle a snadno jako její ostatní díla. Prvky druhé autorky mi bohužel neseděly tolik, kolik jsem čekala. Špatné to určitě nebylo, jen mě jiné příběhy zasáhly mnohem víc.

Stačí si počkat Stačí si počkat Mariana Zapata

Tahle knížka se autorce povedla. Diana má svěřené své dva synovce do péče a jako "náhradní" máma každý den bojuje s tím, zda kluky vychovává správně. Nechybí zápletka s novým mužem, který není takový, jak se zdál při prvních setkáních. Pohodové příjemné čtení.

29.06.2024 4 z 5

Možná Možná Morris Gleitzman

Již po páté s Felixem za jeho dobrodružstvím. Z Polska se snaží dostat do Austrálie, kde doufá v klidný život bez následků války. Celá série si drží vysokou laťku a je výborně napsaná.

09.06.2024 5 z 5

Nádherně krutý Nádherně krutý J. T. Geissinger

Od autorky jsem četla předchozí sérii a ani teď nejsem zklamaná. Tajemný muž posedlý hlavní hrdinkou Tru, okrajově prostředí mafie, vtipné hlášky a dobře se čtoucí příběh. Těším na se další díl.

09.06.2024 3 z 5

Nevidím ani tmu: Rozhovory o naději Nevidím ani tmu: Rozhovory o naději Aleš Palán

Kniha rozhovorů - šest žen a jejich osudy. Stejně jako samotáři zajímavé a čtivé. Četla jsem jako e-knihu, nevím, proč byla bez fotek, takže ještě pro doplnění nahlédnu do papírové verze.

02.06.2024 4 z 5

Knihovnice z Troublesome Creeku Knihovnice z Troublesome Creeku Kim Michele Richardson

O pojízdných knihovnách z oblasti Kentucky jsem věděla z jiné knihy, modří lidé jsou pro mě novinka. Dojemný příběh hlavní hrdinky Cussy Mary, přezdívané Modřenka, která pro svou odlišnou barvu kůže zažívá ze strany ostatních obyvatel někdy až kruté a bolestné okamžiky.

02.06.2024 4 z 5