PetrCepek komentáře u knih
Za mne absolutně nejlepší foglarovka. Samozřejmě (jako u Jestřába vždy) nic pro dámy.
Hlavní hrdina není zrovna klaďák, ale příběh má šmrnc i špínu za nehty. Přesně tak, jak to mám rád. Asi tak o 100% lepší než pokračování o větrném synkovi a o 1000% lepší než rychlokvaška Létající jaguár
Fantastická fantasmagorie fantastického fantasty. Přečteno na jeden zátah za čtyři hodiny a dvě pírka.
Za mne nejslabší díl HP, ale moc pěkně zfilmovaný.
Má úplně první sci-fi kniha někdy ve dvanácti, která nasadila laťku proklatě vysoko. Při pozdějším opětovném čtení jsem tam sice několik slabin objevil, ale znáte to - první je většinou nejlepší.
Je to něco úplně jiného než slavné filmové zpracování, ale určitě jeden z nejlepších Updiků.
Tenhle příběh mi vyprávěl táta, když mi bylo pět. Smutné, ale krásné.
Téma policejních "leváků" je autorem skvěle nastíněno v sérii HH, takže román Syn na mne působil trošku jako repete.
Za mne nejlepší Proktor z dosavadních čtyř. Salva na počest norské královské rodiny mne (i mé děti) naprosto dostala.
Možná jsou povídky o fous slabší než Trilogie prvního zákona, ale už kvůli dvěma závěrečným příběhům stojí zato si sbírku přečíst. A nezklamaly ani ostatní.
Skvělý start skvělé trilogie plus několika dalších navazujících knih a předcházejících povídek. Od tohoto Angličana je každá kniha zážitek.
Zklamání číslo dvě a něco mi říká, že to třetí díl "Armáda", který vyjde počátkem příštího roku, asi nezachrání. Snad nedopadne (literárně) Koniáš stejně jako Bakly.
Před padesáti lety znal Milana Orlowského snad každý sportovní fanda v Československu, a to nejen z řad stolních tenistů. Dnes tomu už samozřejmě tak není, ale určitě neuškodí si tohoto charismatického sportovce připomenout v knize o tom, že stárnout se dá důstojně, ba dokonce s grácií.
Typická Lucka Šetková. Rýmování jí jde samo a její verše mají šmrnc. K tomu přidejte vymazlené ilustrace Aleny Schulz a máte přinejmenším dva důvody tuto krásnou drobnůstku shánět.
Šušká se, že z těch logocviček vznikne celá knížka. Uvidíme.
Ke své hanbě jsem při hodnocení publikace Blackout zjistil, že jsem tuto skvělou knihu ještě v Databázi knih neohodnotil. Tímto vše napravuji a každému rodiči doporučuji. Určitě lepší než Boříkovy lapálie.
Patřím do klubu nenapravitelných optimistů, a proto mám tendenci rizika typu blackoutu podceňovat. Takže je moc dobře, když mě někdo přiměje k zamyšlení, co bych dělal kdyby... a dokonce mně minimalistickým způsobem poradí, na co bych měl zaměřit. Takže díky, ale raději ať se žádný veleprůser nekoná.
Takové moc hezky napsané články například do 100+1. Moje smůla u téhle knihy tkvěla v tom, že z pestré škály zpracovávaných témat mne zajímala sotva polovina. Ale určitě si ještě některý díl Zapomenutých příběhů rád přečtu.
Na tomto románu mě nepotěšilo prakticky nic. Nepřehledné, nezajímavé, několikrát jsem měl chuť knihu odložit. Kdybych si nedal letos v lednu závazek, že podle abecedního pořadí autorů postupně přečtu všech 46 knih odeonské edice Galerie moderních autorů, tak bych ji nejspíš opravdu odložil. Už se těším na Merleho "Malevil" a Myrerův "Poslední kabriolet", které ve frontě čekají nyní. Oba romány jsem s nadšením četl před čtyřiceti lety a doufám, že mne nezklamou ani teď.