Pisquosus Pisquosus komentáře u knih

První krev První krev Angela Marsons

Poněkud přímočará dektektivka, která se svižně čte. Chyběla mi nějaká výhybka, která by vyšetřování trochu zkomplikovala. Nicméně fajn oddechové čtení.

30.01.2025 3.5 z 5

Šepot včel Šepot včel Sofía Segovia

I přes hezká hodnocení knihy, jsem se nemohla začíst. Zhruba ve třetině mě kniha začala víc bavit, ale pak zase křivka udržení pozornosti začala prudce klesat. Nabrala jsem dojmu, že kniha víc vysvětlí důvod včel nebo co se stalo se Simonopiem. Takový průměr, nic kromě okrajového příběhu války (nebyly vůbec uvedeny žádné zajímavé detaily, ale došlo pouze ke konstatování pár nepříliš detailních faktů) či španělské chřipky, byla kniha taková o ničem.

Škoda.

27.01.2025 2.5 z 5

Mlha Mlha Kristina Ohlsson

Tak já nevím, přišlo mi to trochu amatérské a spousta náhod, kdy někdo stál opodál a dozvěděl se nějaké hrůzné tajemství.

Řekla bych, že je to taková juniorní detektivka. Za mě průměr.

02.01.2025 3 z 5

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

Kniha mě bavila tak do dvou třetin. Těšila jsem se na rozluštění zmizení. To mě však velmi zklamalo a stala se z toho závěrečná slátanina.

01.01.2025 3.5 z 5

Propast smrti Propast smrti Robert Bryndza

Tento díl mě moc nebavil, je to všechno tak trochu na jedno kopyto. Kate mi připomíná Jessicu Fletcher, vždycky se objeví u nějakého vyšetřování a neomylně dopadne vraha. Snad další díl bude o chlup lepší.

27.12.2024 2.5 z 5

Tři jablka spadlá z nebe Tři jablka spadlá z nebe Narine Abgarjan

Krásně popisné, jemné a dojemné. Kniha mě bavila moc.

12.12.2024 4.5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Napínavé, čtivé, super oddychovka. Nelze čekat sofistikovanou a duchaplnou literaturu, ale milovníky tohoto žánru nemůže urazit :)

01.12.2024

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Po Bryndzovi jsem sáhla po delší době a super. Četlo se to perfektně :)

21.11.2024 5 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Tento díl mě vůbec nebavil. Hrozně překombinované, nereálné, co ta Rose?

Nevím no, slátanina.

Snad další díl bude lepší, když už ho mám koupený :)

18.11.2024 2 z 5

Andulka Andula Andulka Andula Patrik Hartl

Po přečtení všech Hartlových knih se dostavilo vyhoření, kdy jsem ho ani nemohla cítit, vidět, natož slyšet smát :)

Dceři (7let) jsme pak náhodou koupila Andulku, protože mě zaujaly ilustrace a prvních pár stran.

Tato knížka je super. Vtipná, milá, rodinná, o zvířátku. Krásné ilustrace!

07.11.2024 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Kniha se moc hezky četla. Některé věci mohly být víc rozebrány do hloubky, za to ubírám jednu hvězdu.

31.10.2024 4 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Do knihy jsem se nemohla delší dobu začíst, dokonce jsem ji na čas odložila. Ve finále vlastně fajn, akorát některé pasáže (což bylo i u dílu Marco obdobné), nemusely být tak dlouhé.

29.10.2024 4 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Kniha mi přišla vyloženě průměrná. Postavy nevýrazné až nesympatické. Mnohdy zbytečně zdlouhavé a v některých momentech nudné. Zkusím další díl, snad mě nezklame.

27.10.2024 3 z 5

Třetí poločas Třetí poločas Ray Kluun

Tato kniha byla dost silná. Jsem ve věku, kdy hlavní autorka umírá, a proto se to nečetlo úplně snadno.

Na začátku jsem hlavního hrdinu nemohla ani vystát, i ve svém životě se tomuto typu mužů snažím vyhýbat. Ke konci jsem našla jakési porozumění, že ten, kdo na světě zůstane sám, je právě pozůstalý, a každý má nějaký jiný způsob, jak se s tím vyrovnat. Silný příběh psaný z pohledu proutníka, kterému se díky nemoci změní vnímání důležitosti některých věcí.

28.08.2024 4 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Poprvé z pěti dílů mě kniha nebavila. Pasáže, kdy Marco neustále utíkal a vyhýbal se všemu, mi nepřišly autentické. Snad se to vyrovná s dalším dílem :)

23.08.2024 3 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Celebritovský přístup pana Mareše mě místy dost štval, hodně vychloubačné a bez objektivního náhledu na práci u policie. Jako milovník kriminologie a kriminalistiky jsem všechny případy znala. Kniha nepřináší absolutně nic nového a je to jen jitření a využívání let praxe u policie ze subjektivního hlediska. Na knihu velmi chabé.

23.08.2024 2 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Super. Četlo se to samo. Jdu na čtvrtý případ :)

09.08.2024 5 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Možná převratná kniha v době, kdy byla napsaná, ale za mě docela nuda.

03.08.2024 3 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Knihu bych označila za brak, nebyla o ničem zajímavém, neřešila žádné téma… byla to jen sladká pohádka, která si hrála na silný příběh.

03.08.2024 1 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen