Pisquosus Pisquosus komentáře u knih

Tři jablka spadlá z nebe Tři jablka spadlá z nebe Narine Abgarjan

Krásně popisné, jemné a dojemné. Kniha mě bavila moc.

12.12.2024 4.5 z 5

Mlha nad Shadow Sands Mlha nad Shadow Sands Robert Bryndza

Napínavé, čtivé, super oddychovka. Nelze čekat sofistikovanou a duchaplnou literaturu, ale milovníky tohoto žánru nemůže urazit :)

01.12.2024

Záhadná oběť Záhadná oběť Robert Bryndza

Po Bryndzovi jsem sáhla po delší době a super. Četlo se to perfektně :)

21.11.2024 5 z 5

Selfies Selfies Jussi Adler-Olsen

Tento díl mě vůbec nebavil. Hrozně překombinované, nereálné, co ta Rose?

Nevím no, slátanina.

Snad další díl bude lepší, když už ho mám koupený :)

18.11.2024 2 z 5

Andulka Andula Andulka Andula Patrik Hartl

Po přečtení všech Hartlových knih se dostavilo vyhoření, kdy jsem ho ani nemohla cítit, vidět, natož slyšet smát :)

Dceři (7let) jsme pak náhodou koupila Andulku, protože mě zaujaly ilustrace a prvních pár stran.

Tato knížka je super. Vtipná, milá, rodinná, o zvířátku. Krásné ilustrace!

07.11.2024 5 z 5

Hory zpívají Hory zpívají Nguyễn Phan Quế Mai

Kniha se moc hezky četla. Některé věci mohly být víc rozebrány do hloubky, za to ubírám jednu hvězdu.

31.10.2024 4 z 5

Nesmírný Nesmírný Jussi Adler-Olsen

Do knihy jsem se nemohla delší dobu začíst, dokonce jsem ji na čas odložila. Ve finále vlastně fajn, akorát některé pasáže (což bylo i u dílu Marco obdobné), nemusely být tak dlouhé.

29.10.2024 4 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Kniha mi přišla vyloženě průměrná. Postavy nevýrazné až nesympatické. Mnohdy zbytečně zdlouhavé a v některých momentech nudné. Zkusím další díl, snad mě nezklame.

27.10.2024 3 z 5

Třetí poločas Třetí poločas Ray Kluun

Tato kniha byla dost silná. Jsem ve věku, kdy hlavní autorka umírá, a proto se to nečetlo úplně snadno.

Na začátku jsem hlavního hrdinu nemohla ani vystát, i ve svém životě se tomuto typu mužů snažím vyhýbat. Ke konci jsem našla jakési porozumění, že ten, kdo na světě zůstane sám, je právě pozůstalý, a každý má nějaký jiný způsob, jak se s tím vyrovnat. Silný příběh psaný z pohledu proutníka, kterému se díky nemoci změní vnímání důležitosti některých věcí.

28.08.2024 4 z 5

Marco Marco Jussi Adler-Olsen

Poprvé z pěti dílů mě kniha nebavila. Pasáže, kdy Marco neustále utíkal a vyhýbal se všemu, mi nepřišly autentické. Snad se to vyrovná s dalším dílem :)

23.08.2024 3 z 5

Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Josef Mareš - Moje případy z 1. oddělení Martin Moravec

Celebritovský přístup pana Mareše mě místy dost štval, hodně vychloubačné a bez objektivního náhledu na práci u policie. Jako milovník kriminologie a kriminalistiky jsem všechny případy znala. Kniha nepřináší absolutně nic nového a je to jen jitření a využívání let praxe u policie ze subjektivního hlediska. Na knihu velmi chabé.

23.08.2024 2 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Super. Četlo se to samo. Jdu na čtvrtý případ :)

09.08.2024 5 z 5

Stařec a moře Stařec a moře Ernest Hemingway

Možná převratná kniha v době, kdy byla napsaná, ale za mě docela nuda.

03.08.2024 3 z 5

Námi to začíná Námi to začíná Colleen Hoover

Knihu bych označila za brak, nebyla o ničem zajímavém, neřešila žádné téma… byla to jen sladká pohádka, která si hrála na silný příběh.

03.08.2024 1 z 5

Zabijáci Zabijáci Jussi Adler-Olsen

Super. Jdu na další díl.

03.08.2024

Žena v kleci Žena v kleci Jussi Adler-Olsen

Super. Postava hlavního detektiva i jeho pomocníka byla super, moc mě to bavilo. Zápletka výborná, uvěřitelná, těším se na další díl.

30.07.2024 5 z 5

Námi to končí Námi to končí Colleen Hoover

Posloucháno jako audiokniha, příjemně strávený čas.

Mám k tomu drobnou výtku, že to bylo takový až moc sladký v některých ohledech.

25.07.2024 4 z 5

Všude samí lháři Všude samí lháři Shari Lapena

Druhá zkušenost s touto autorkou a opět hrozná slátanina. Zápletka primitivní a postava Avery neuvěřitelná. Škoda času.

22.07.2024 1 z 5

Poslední sbohem Poslední sbohem Tim Weaver

O trošku víc zamotanější než předchozí díly, ale i tak fajn prázdninový čtení.

Škoda, že si za čas nikdy nepamatuju o čem který díl byl :)

10.07.2024 4 z 5

Šikmý kostel 3 Šikmý kostel 3 Karin Lednická

Na počátku jsme se příliš věnovala tomu, abych si vzpomněla, která osoba souvisí s hrdiny v předchozích dílech. Později jsem zjistila, že to nebylo až tak podstatné, protože hrdinové v “trojce navazují na vyprávění z předchozích knih spíše okrajově.

Lednické se nedá upřít brilantní spisovatelský um. Kniha super. Těším se, až přijde čas si celou trilogii přečíst najednou.

08.07.2024 5 z 5