poulet

Můj druhý audiozážitek s knihou mimo můj obvyklý žánr a opět katastrofa :-D. Instagramoví influenceři jdou svým vkusem opravdu mimo mě. Napínavý to nebylo, sexuální scény z červený knihovny na každý stránce a ten wau závěr, kterej se dal čekat, že přijde, byl tak strašně lacinej a nepravděpodobnej. Nevěřim tomu, že jsem to přetrpěla až do konce. Dvě hvězdičky za to, že to nebylo zas tak nudný a že ještě něco horšího určitě existuje.

Neskutečná slátanina. Jedna hvězdička za audioverzi (ale nedoporučuji poslouchat, protože si kvůli ní možná (stejně jako já ) až pozdě uvědomíte, jak moc zlý to je).

Za mě ztráta času - nic lehčího už člověk číst snad ani nemůže ( a to vážně nejsem žádnej intelektuál). Přišla jsem si, jako když mi je 13 a čtu Lenku Lanczovou.

Trochu mě mrzí, že jsem dřív četla Krále krysu od Mievilla, kde je ta atmosféra lehce podobná. Byla bych si to užila víc, kdybych tohle četla jako první. No...pěknej svět, postavy, nápady, ale všechno je takový jenom nastíněný, nedotažený...chtěla bych toho vědět víc, měla jsem pocit, že se ten příběh pořád jen rozjíždí a přitom už byl konec. Čekala jsem trochu víc od takovýho hitu.

Pomalé tempo, občas nějakej hrabalovskej obraz. Příběh za mě trochu nuda, ale dobře napsáno a opět musím pochválit audiozpracování na ČRo. Výborně načteno (Pavel Olbram) a atmosféra doladěna i pěknou hudbou.

Zaslechla jsem kdysi dva strašně dobře přečtený díly na Vltavě a od tý doby jsem na tu knížku myslela. Když jsem se k ní konečně dostala, přesně splnila, ba dokonce předčila, má očekávání nastavená audiem. Ta atmosféra. To, jak to bylo napsaný. Depka teda příšerná a pominu-li závěr, mohlo se toho víc dít, ale celkově hrozně zajímavej, neobvyklej počin, kterej se (alespoň mně) výborně četl. Závidím autorce, že umí takhle psát a že jí vůbec napadlo takhle zpracovat tohle téma. Dobrý!

(SPOILER) Napsaný jako vždycky skvěle, tohle umí King výborně - ty popisy lidí, prostředí, atmosféry- ale: už nikdy nechci číst tak strašidelnou knížku!:-D Navíc nejsem přítel až takový duchařiny/nadpřirozena a ani hororů - za mě teda příběh ne, ale pro ty, kdo tyhle žánry vyhledávají, to je, myslím, hodně dobrý.

Dočetla jsem do strany 300 a odložila to. Jak čtu v komentářích, asi to byla ta nejhorší chvíle, protože pak se začne něco dít, ale já těm fyzikálním věcem prostě nerozuměla a i když chápu, že to pro příběh nebylo zásadní, bylo tam toho tolik, že už jsem toho měla dost. Sci-fi čtu jako odpočinkovou literaturu pro zábavu (vzala jsem si ji na dovolenou! :-) )a tohle mě fakt nebavilo.

V první polovině jsem měla co dělat, abych se některými povídkami prokousala, rozhodně jsem musela dost přemýšlet, o čem byly, a nejsem si jistá, že jsem to všude domyslela. Žádné úplně lehké čtení. Zhruba od povídky Croatoan to šlo podstatně lépe a musím přiznat, že ty nejmainstreamovější (Mephisto z Onyxu....) jsem si užila nejvíc. Za přečtení to určitě stojí, ale nečekejte žádnou kingovinu :-)

Poslouchala jsem na Vltavě, moc se mi líbil styl, jakým to bylo napsané, příběh taky dobrý. Co ale bylo naprosto skvělé, bylo audio zpracování, za které přidávám minimálně hvězdičku, možná i dvě. S audioknihami mívám často problém s předčítajícím, ale Andrea Elsnerová četla opravdu pěkně a ta hudba...krásný. Nejsem si jistá, že by se mi kniha tolik líbila, kdybych ji četla :-)

Jedna z nejlepších knížek, kterou jsem v posledních letech četla. Bála jsem se, že vzhledem k tomu hypu okolo budu zklamaná, ale opak je pravdou. Děj je teda zejména ve střední části pro silný povahy (musela jsem odkládat a pořád jsem se bála, co se ještě stane), ale jinak prostě skvělý. Trošinku mi vadilo, že některý věci se hodně opakujou a zpomalujou plynutí děje, ale to je detail.

Lepší audio jsem asi neslyšela - skvěle napsáno, skvěle přečteno.

(SPOILER) Jako vždycky u Kinga. Cesta je cíl.
Dobře napsáno, parádní příběh, zábavný postavy a jejich psychologie, pak nadpřirozeno, které mě nebaví, a pak se po tisíci stránkách všechno vyřeší na jedný. V koncích je prostě King slabší. No a tu cestu zpátky bych zkrátila na čtvrtinu. Každopádně stále dobrá zábava a je fakt neuvěřitelný, jak ten člověk umí poutavě psát a jakou má fantazii.

(SPOILER) Mě to nebavilo. Nejprve jsem byla ráda, že od příliš lehkého Endymionu dílu jsme zpátky v něčem, co má myšlenku, tady jich ale bylo tolik, že mi dělalo problém to sledovat a váhám, jestli kdybych ty desítky stran plných autorovy filozofie četla pozorně a přemýšlela o nich, jestli by dávaly smysl. Takhle jsem byla přehlcená ( a to jsem absolvent FF :-D) a znuděná. Dost mi vadilo překrucování "závěrů" Kantosu, nahodilé řešení všeho nebezpečného, pasivní Raul a vševědoucí Aenea taky nic moc. Nemes, co dokáže všechno, ale pak ji přemůže obyčejný zraněný člověk mě otravovala už od minule. Co se mi líbilo, bylo vykreslení Ťan Šanu, to bylo nádherný. Četla jsem nové vydání (obě knihy v jedné), tak rovnou dodám, že závěr byl trochu lepší, jak přišlo víc děje, už to šlo lépe, ale zase - tak náhlé konce všeho a vlastně bez vysvětlení. No nic, měla jsem číst jen Kantos :-D.

Po dlouhý době jsem sáhla po Palahniukovi a jsem nadšená. Některý povídky horší, některý skvělý, jednu jsem měla pro nechutnost problém dočíst. Každopádně oceňuju ty nápady. Nejlepší povídka jsou za mě určitě Zombíci.

Mělo to nápad, mělo to nadhled, zároveň se to koukalo po vážných tématech. Dobrý!

Četla jsem podruhé - asi po 10 letech, napoprvé se mi líbila hodně, teď ještě mnohem víc. První povídka je majstrštyk, dokonalost, ale i další dvě mají co říct. Má to hloubku, vazba na Whitmana tomu dává přízračnou atmosféru a zaroveň je každá z těch tří povídek sama o sobě pěknej příběh. Skvělý, prostě skvělý.

Špína, beznaděj, hnus, bezohlednost a nikde ani záblesk naděje. Tak bych to asi shrnula. Překvapilo mě, že se děj odehrává v 70. letech 20. století, nebýt historie (která je, pravda, důležitou součástí knihy), datuju někam nejméně do poloviny 19. století. O čem to bylo? O tom, že život byl těžkej a že spoustě lidem války, komunisti a další svistva zkazily život? Že je nesnadný vymanit se ze škatulek, a to především na vesnici? O nějaký lidský hrdosti? O tom, jaký lidi dokážou bejt, i když nemusí? Tak nějak asi. Čtení je to těžký i pro otrlý... .

Poslouchala jsem na Vltavě a nebylo to špatný, ale na mě trochu moc YA... Jednoduchá oddychovka, ale docela zábavná ( i když teda závěrečná scéna v důchoďáku....:-/) Dala bych 3*, ale je to debut český autorky, tak jsem pro 4* a jsem zvědavá, co autorka napíše příště.