ppheat

Naprosto fantastický životopis, čtivý, zajímavý, kniha vás nepustí, dokud neobrátíte poslední stránku.

Pěkné čtení, snad každá žena v něm objeví alespoň malý kousíček vlastního života.

Krásná knížka, plná fantazie, ale také mnoha podob lásky.

Dobře napsáno, čte se sama. Na rozdíl od mnoha knih o divokém západě je také tvrdě realistická. Nic pro slabé žaludky.

(SPOILER) Autorka umí psát, o tom žádná, použití jazyka by bylo za plný počet, ale tak nějak nemá o čem... V podstatě do poslední stránky jsem pořád čekala, že se NĚCO stane - a nestalo se nic. Chování jejích hrdinek je místy fakt těžko uvěřitelné. A k čemu se dobrala?
Že ve třiceti život nekončí a může to být lepší, ale v padesáti už jste tak leda zralá na to, hodit si mašli, když to nevyšlo? Takže fakt ne, díky.

Jako dítě jsem ji milovala, četla ji svým dětem a teď i vnoučkovi. Stále se líbí.

Spíše než o magii je tahle knížka o lásce, laskavosti a důvěře. Příjemné čtení.

(SPOILER) Moc pěkné napsané, ale marně hledám jiný výraz než kravina. Celé to magické propojení s přírodou je na sílu, veškerá ta avizovaná síla žen není o ničem jiném, než o nějakém nevysvětlitelném čáry máry, poperou se za mě vrány. (případně hmyz) A představa, že sedíte na půdě pár kroků od svého násilnického ex a hrůzou ani nedýcháte a zabíjíte přitom čas četbou starého rukopisu?

Klasická cukrkandlová romance, které by se měly vydávat s doporučením "nevhodné pro čtenářky pod třicet" nebo podobně, aby náhodou nevznikal v mladších ročnících mylný dojem, že někoho lze "předělat". Ale něco navíc tady přece jen je - mluví se o důležitosti lásky, a to nejen romantické, pospolitosti, vstřícnosti a ochoty pomoci a také si o pomoc říct.

Dobré, ale zas - mohlo to být i lepší... Opravdu hodně jmen, hodně spletitých vztahů, místy se člověk přestává orientovat.

Připojím se k předchozím komentářům - dvě časové roviny knize uškodily, zřejmě měly gradovat napětí, namísto toho byly otravné a nečetlo se to moc dobře. Málokdy se také sejde tak nesympatická sestava hlavních postav. Řemeslně dobře napsané, ale autorka to umí i lépe...

(SPOILER) Poněkud zavádějící anotace, mnohem, mnohem více erotiky, než jsem čekala, ale super napsáno, vtipné, dokonce i hlavní hrdinku, která mi napřed silně lezla na nervy, jsem byla nucena vzít na milost.
Dobré čtení!

Kniha čtivá, ale poněkud neuspořádaná. Čekala jsem, že se bude skutečně věnovat svému příšernému synovi a jeho peripetiím, čemuž je v knize věnován poměrně malý prostor s autorka sama dokonce uvádí, že s ním o této části jeho života raději ani nemluví - bojí se toho. Zbývající prostor v knize je jakýmsi bilancováním jejích dvou manželství s Adamovým otcem a řadu příhod už vyprávěla dříve.

Knížku už jsem četla před lety a musím přiznat, že tehdy se mi líbila vlastně více. S odstupem čtvrt století překvapeně zjišťují, jak moc byla poplatná době svého vzniku. Přesto dobře odvedená autorská práce, vtipné ironické glosy postav, černý humor. Trošku mi lezli na nervy, že korekturou prošlo opakované chybné použití slov tip - typ...

Dobře se to čte, zajímavý náhled na dění v dobách minulých

Hodně dobré čtení k zamyšlení, trošku vhled do psychologie davu a hlavně předkládá celou řadu etických i filozofických otázek. "Nesuď nikoho, dokud neujdeš míli v jeho botách... " (J. Niven). Rozhodně originální.

Tohle bylo hodně, hodně dobré čtení, byť nejsem cílovou skupinou. I když si základní námět autorka vypůjčila ze Stmívání, smekám, jak jej dokázala rozvinout a pracovat s ním, kam původní myšlenku posunula. Určitě přečtu i další díly.

Krásná romantická knížka, která je jako stvořená pro dlouhé zimní večery.