qinska komentáře u knih
Knihy Betty jsou mé nejoblíbenější a proto jsem si sama vyhledávala informace a fotografie z jejího života. Moc děkuji autorce za pečlivou a dobře odvedenou práci. Kéž by vyšla aspoň část její korespondence.
Ze začátku jsem se do čtení musela trochu nutit, no potom mě příběh chytl a četl se dobře. Líbila se mi současnost, charaktery a vztahy. Příběh Marie mi ale nepřišel moc pravděpodobný.
Příběh mě že začátku nudil, potom začal být napínavý a nakonec se mi moc líbil. Hlavně to, že svět ani jedné strany není jen černý a bílý. Nemůžeme za to, kým se narodíme, ale záleží jen na nás, jak s tím naložíme.
Trochu jsem se v knize našla. Velmi zajímavě pojatý posmrtný život, nicméně svým způsobem to dává smysl. Když mě kniha bavila nejvíc, tak zkončila. Rozhodně jsem zvědavá na další knihy autorky.
V téhle knize pan spisovatel odkryl karty minulosti i budoucnosti. Je tu méně pátrání, ale o to více osvětlení. A Flavie a její rodina jsou opět úžasní. S dalším dílem se k nim ráda vrátím.
Někdy si neuvědomujeme co máme, dokud o to nepřijdeme. Utěšujeme se tím, že každý je nahraditelný, ale dobře víme, že to tak není. A už navždy to bude bolet, pokud ovšem...
V jednoduchosti je krása. A přesně takové jsou básně v knize. K tomu moc pěkné obrázky. Jako dítě jsem ji milovala a znala je všechny nazpaměť. Teď se mi po dlouhé době dostala do ruky a zjišťuji, že je stále umím.
Hana, narozená z tak velké lásky, že jim nakonec snad překážela. S narušenou duší, která nerozeznává dobro a zlo. Vytržena že své jistoty. A jak pláče. Její bolest cítím až v srdci. To si jednou někdo odnese.
Krásná kniha, příjemné vyprávění, které vás na chvíli vrátí do dětství.
Velmi zajímavá výprava do vlastního těla. Zajímáme se o tolik zbytečných věcí, ale podstatu vlastního těla bereme jako samozřejmost. Rozhodně doporučuji.
To místo bylo naplněné hlubokým tichem, jaké lze slyšet jen v kostelích - tichem tak nesmírným, bezčasím a hlasitým, že z něj skoro bolí uši, dunivým vakuem negativního zvuku .
Milá kniha o splněných snech, přátelství a dívce, která zbožňuje pečení a lidi přirovnává k zákuskům. A jaká je Hannah? Řekla bych...jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou.
Otec pronajal dům filmařům a díky tomu se Flavie osobně seznámí s hvězdou. Opět nalezne mrtvolu, takže jí nezbyde nic jiného, než vyšetřit další zločin. A to má spoustu jiné práce, protože začínají vánoce.
Flavie nenudí. A opět zajímavá témata...věštba, sekta, tajemné podzemí jejich domu a samozřejmě zločin, kterému je Flavie na stopě.
Velice mě bavil Edie i jeho rodiče. Ráda bych se o nich dozvěděla více.Tak jako všichni v knize mají svá tajemství, též kniha si nějaké ponechala. A to je dobře. Nemusí být vše dopodrobna vysvětlené, ty náznaky úplně stačí, je tak ponechaný prostor...
Moc se mi to líbilo. Šílená Meg, záhadné úmrtí, loutkové divadlo a Flavie opět pátrá. Už se těším na další.
Můžeme mít vše v životě nalinkované a žít podle nejlepšího přesvědčení, ale když zasáhne osud, jsme bezmocní.
Flavie se mi moc líbila. Záviděla jsem jí její laboratoř i zápal pro chemii. Trochu jako jedenáctiletý Sheldon Cooper na stopě zločinu.
Teprve, když máme možnost podívat se na něčí život ze všech stran, i zevnitř, teprve potom ho můžeme zcela pochopit, potom můžeme pochopit i jeho vinu...