R47 komentáře u knih
Myslím, že skvělá odpověd na Marvelovské What if. I nefanoušci Supermana si tady můžou přijít na své. Vlastně to může být zajímavé i pro ty, kteří lidem v kostýmech nefandí.
Alex Ross zase jednou zachraňuje rádoby výjimečný scénář.
Velká zábava. Přečtete to za večer, po obědě nebo před snídaní.
Místo bitek dvou svalovců, niterné drama. Za tohle má Keith velké plus. Ale fanoušci těchhle dvou mlátiček budou asi zklamaní.
Ani kresba Alexe Rosse tenhle ikstý ničim originální origin nezachrání.
Neprávem zapomenutá kniha. Výborný román i skvělý dokument doby (podobně jako třeba Haškův Švejk, i když je to úplně jiný žánr - kde jinde se dočtete, co se psalo v dobových novinách, o kolik podražil chleba apod.). Ale chápu, že to není pro každého.
Skvělá a erudová kniha, výkladové pasáže doplňují výňatky z Welzlova díla.
Obsáhlá a poctivá kniha. Grafická úprava ovšem jak e-mail od seniora (jeden vykřičník nikdy nestačí, čím víc barev a fontů, tím lépe, a nezapomenout nechat občas zapnutý CAPS LOCK). Už dlouho jsem neměl v ruce knihu s tolika pravopisnýma i typografickýma chybama. Proto snižuju hodnocení.
Nečtěte to ani jako fanoušci. Původní kouzlo a mystika jsou ty tam.
Hrozná blbost. Hvězda za to, že v době vydání to možná ještě blbost nebyla. A taky, že kdo moc chce, tak v tom něco z tý Duny vidí. Blbý je, že to působí jako něco, co Herbert napsal před Dunou. Jako taková prvotina, kde si ty věci nějak testoval. Ale ono to vyšlo až deset let po Duně.
Uznávám, že je to blbost. Ale já se u toho strašně bavil. Dokonce tak moc, že jsem přečetl všechny knihy ze série, které u nás vyšly. Nicméně to stejně u nás nevyšlo komplet, tak to asi nemá cenu.
Neskutečné. Jednak to, co čtete, jednak to, že ten člověk uměl taky tak dobře psát. A pak jsou tam i jeho olejomalby polární krajiny, který cestou maloval. Fakt neskutečný.
Uhrančivá vize. Facinující jazyk. Vyprávění, které vás vtáhne a nepustí. Bohužel.
Asi ta kontroverznost časem nějak otupěla. Vlastně netuším, proč to číst. Dejte si film. Esenci dostanete a stačí vám na to kratší doba.
Konečně pořádný slovník češtiny, který se dá číst v posteli jak beletrie. Kam se na něj hrabe Hacknutá čeština.
Na mě to nefungovalo. Asi je to záslužný, ale mnou to tak jen projelo.
Skvělé pokračování. Jen tam není nic navíc.
Přesně ten typ příběhu, který může fungovat jen jako komiks.