regulax regulax komentáře u knih

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Malý princ přesně zapadá do kategorie ČV - kniha, kterou nebudete číst poprvé. Ta kniha se musí číst opakovaně, aby se našla a pochopila ta moudra obsažená v ni!

20.02.2024 5 z 5

Mistr a Markétka Mistr a Markétka Michail Bulgakov

Krása! Hltala jsem každou stránku a oddalovala konec. Na klasiku se to překvapivě parádně čte. Sofistikovaný pohled na spojení ráje s peklem. Povinná četba mě tady minula, díky ČV jsem to dohnala!

13.02.2024 5 z 5

Děvčátko Děvčátko Dorothy Koomson

I přes smutnou událost, která to všechno začala, se jedná o typicky romantickou harlekýnku s košatým vyprávěním citů a pocitů.

07.02.2024 4 z 5

Muž, který už nezavolal Muž, který už nezavolal Rosie Walsh

Nevím, kde jsem ke knize přišla, že by obchodní kejklíři, přečteno automaticky, ani bod v ČV není, o čem to vůbec bylo...asi nic moc...

22.01.2024 1 z 5

Na cestě Na cestě Jack Kerouac

* za bod získaný v ČV, jinak mě cesta či jízda volnomyšlenkářským životem moc nebrala, že by jiná společnost, jiná doba, jiný styl života, jiná výchova.... asi vše dohromady.

22.01.2024 1 z 5

V šedých tónech V šedých tónech Ruta Sepetys

Nádherný, i když mrazivý příběh.

Vraní oko Vraní oko Michaela Klevisová

Nevím jestli je autorka královna českých detektivek, ale kniha je čtivá, nenáročná krimi povídka. Neurazí, nenadchne.

Hospodyně Hospodyně Natalie Barelli

Napínavé, místy nereálné, prostě psycho! Ale četlo se to samo.

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

To, že AM luxusně píše, víme. Ale tohle mělo teda grády! Téma, při kterém se vám chce řvát, napovídat, měnit slova či věty.....ale jen čtete dál a dál jedním dechem a v závěru se málem udusíte.

22.01.2024 5 z 5

Břeh nesplněných snů Břeh nesplněných snů Alexandr Grin (p)

Styl psaní klasiků není vždy lehký ke čtení. Barvitá trilogie fantazie, lásky, nenávisti a dobrodružství.

30.10.2023 3 z 5

Kde jsi, když nejsi Kde jsi, když nejsi Radka Třeštíková

Není hvězdička navíc :-) Třeštíková graduje, co bude příště?!

23.08.2023 5 z 5

Učitelka angličtiny Učitelka angličtiny Magda Váňová

Bohatý děj, dlouhá časová osa hlavní postavy, široký záběr vedlejších vztahů a postav, košatý popis situací, to vše najdete v 400 stránkovém románu.

08.08.2023 5 z 5

Božská mrcha Božská mrcha Christina Lauren

Jejda, o čem to vlastně bylo?! Pár nahodilých sexy scén, toť vše.

10.07.2023 1 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Jedním slovem - NÁDHERNÁ.

26.06.2023 5 z 5

Velké sny Velké sny Sarah Lark (p)

Sympatická kniha ve stylu rozvláčné harlekýnky. Neurazí nenadchne. Více jsem vnímala pozadí hlavních hrdinů a dobové scény.

06.06.2023 3 z 5

Mráz Mráz Ema Řezáčová

Melancholický příběh o stárnoucí ženě, její rodině, sousedech a kočce. Čtení ze života.

24.05.2023 3 z 5

Císařovna Císařovna Norbert Frýd

Fajn čtení o historii naší země mající vliv i v zámoří.

24.05.2023 4 z 5

Až uvidíš moře Až uvidíš moře Scarlett Wilková

Nádhera! Nutno přečíst!

10.04.2023 5 z 5

Stíny Valbone Stíny Valbone Josef Habas Urban (p)

Oproti jedničce má dvojka košatější text a více působí jako román. Námět je žalostný, je fajn o tom vědět, ale toto nebyla ta správná cesta. Pelmel událostí umanuté Jany.

10.04.2023 2 z 5

Návrat do Valbone Návrat do Valbone Josef Habas Urban (p)

Námět knihy a skutečné události jsou hrůzostrašné. Ovšem samotný příběh umanuté Jany je místy přitažený za vlasy. Fakta a fikce splývají v pelmel.

10.04.2023 2 z 5