Renatecka Renatecka komentáře u knih

Za zamčenými dveřmi Za zamčenými dveřmi Freida McFadden

Skvěle se to četlo, příběh odsýpal. Tak málo postav a já jsem pachatele stejně neodhadla :D

22.03.2024 5 z 5

Když Paříž spala Když Paříž spala Ruth Druart

Když pominu nehorázné chyby v knížce typu: "Kapitán padesát jedna" namísto Kapitola padesát jedna, Paříš, Pažíž a podobně, tak příběh byl úžasný a poslední stránky jsem jenom hltala. Velmi silné a krásné, vřele doporučuji k přečtení.

31.01.2024 5 z 5

Terapie Terapie B. A. Paris (p)

Dobrý, líbilo, vraha jsem do poslední chvíle neodhadla.

29.08.2022 4 z 5

Dvě hrsti života Dvě hrsti života Katharina Fuchs

Moc zajímavá a krásná kniha - miluji takové ságy.

13.12.2021 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Hmm, tak ta byla opravdu parádně psychologicky vypracovaná. Moc se mi líbila a doporučuji.

03.01.2021 5 z 5

Dopisy, které nikdo nečetl Dopisy, které nikdo nečetl Iona Grey

Líbilo se. Příběh z války se mi líbil malinko víc, než ten ze současnosti.

08.11.2020 4 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Mankote, to je ale blbost nezajímavá a ještě k tomu divně napsaná. Od strany 295 jsem pasáže přeskakovala a dočetla prakticky jenom konec - fakt se to nedalo, zklamala mě tady ta vysoko hodnocená kniha.

28.08.2020 1 z 5

Žena, kterou jsem byla Žena, kterou jsem byla Kerry Fisher

Neuchvátila mě tak jako předchozí autorčina kniha. Takové nemastné, neslané, táhnoucí se a nakonec přeslazené. Nic moc.

29.07.2020 3 z 5

S pečetí viny S pečetí viny Jiří Hanibal

Super knížka. Náročná jak z hlediska dobových problémů, tak počtu postav. Řekla bych jedna z nejlepších na téma německo -české vztahy v pohraničí v době před a během 2. světové války.

19.07.2020 5 z 5

Tma Tma Jozef Karika

Nelíbilo, zklamání, pro mě bohužel ztráta času. Pár hvězdiček dávám za pěkný sloh, ale jinak celkem nuda - stále se opakovalo to stejné dokola, stejné fráze a myšlenky hlavního hrdiny. A "Oly" :-D = Wilson z filmu Trosečník po slovensku? :) Moc nedoporučuji.

11.05.2020 2 z 5

Zimní muži Zimní muži Jesper Bugge Kold

Tak to byla síla. Peklo na zemi a navíc brilantně sepsané. Doporučuji.

16.04.2020 5 z 5

Eugenie: Příběh české hoteliérky Eugenie: Příběh české hoteliérky Jana Poncarová

Pěkný příběh, místy opravdu na můj vkus dost poetična, ale líbilo se i tak. I když hlavní hrdinka mi zrovna dvakrát sympatická nebyla, spíše takový typ: penězi zhýčkaná, chladná panička.

23.02.2020 4 z 5

Matčina hra Matčina hra Sandie Jones

Dobrý. Hlavní hrdinka trochu naivní (i když to se asi zaláskovaným stává). Jestli jí to stálo za to ... už jenom to, že se Adam choval jak největší mamánek, měl být pro ni varovný signál.

03.01.2020 4 z 5

A každé ráno je cesta domů delší a delší A každé ráno je cesta domů delší a delší Fredrik Backman

Asi půjdu zcela proti proudu. Poselství této knížečky, která skončila dřív, než jsem se do ní stačila začíst, je asi silné a tuším ho, ale nějak mě to bohužel úplně minulo. Já prostě na to poetično nemám buňky...

10.06.2018 2 z 5

Cejch Cejch Zdeněk Šmíd

Skvělý popis problematiky rozporů v Sudetech a to pěkně od prapočátku. Hezky je zde ukázáno, jak se lidé spíš dělí na ty dobré a zlé, než na Němce a Čechy (a to za každého režimu, který kdy panoval).

17.09.2017 5 z 5

Malinka Malinka Dita Táborská

Poutavý psychologický román na téma adopce a mateřství. Hlavní hrdinka Malinka mi byla svou frivolností místy hodně nesympatická a na můj vkus docela zbytečně řešila fakt, že byla adoptovaná, měla jsem pocit jako kdyby si tím omlouvala svou lehkovážnou povahu. Spousta opuštěných dětí takové štěstí, že se dostanou do rodiny, kde jim dají šanci žít plnohodnotný život, nemá. Konec byl pro mě nejpoutavější, přestože poměrně dost smutný. Spousta věcí vyplula na povrch (ať už svým způsobem celoživotní nevěra Jaromíra a dost mi bylo líto, jak dopadla Ina). Jinak konec poměrně otevřený, chtělo by to pokračování :-)

04.09.2017 4 z 5

Olga Hepnarová Olga Hepnarová Roman Cílek

Perfektní dílo, četla jsem a četla a nemohla jsem se odtrhnout. Skvělé je, že do knihy byly zařazeny i různé svědectví lidí z okolí, dopisy přítele Miroslava D. apod. Za mě osobně je asi dobře, že dostala trest smrti, byla jasný viník a je známo, že každá akce má svou reakci, sama to i tak vysvětlovala, že lidi se k ní chovají hnusně, tak se pomstí. Tak se pomstila a pak byla řada na lidech... Každopádně si i myslím, že duševně nemocná byla, i když jednala tak racionálně a vše logicky vysvětlovala, byla sečtělá a intelektuálka. V procesu pak mluvila o jejím smyšleném otci Winiferovi, že s ním hovoří apod... to asi mluví za své. Chybělo jí hodně velká špetka citu, porozumění a snaha o pozitivní myšlení. Lidi jsou lidi, jiní nebudou a nebyla schopná se trochu obrnit, takzvaně na některé chování lidí k ní káknout a pak už si brala i sebemenší křivdy moc k srdci. A její rodina v tom všem hrála taky svou špatnou roli.

05.11.2016 5 z 5

Krvavé jahody Krvavé jahody Jiří S. Kupka (p)

Skvělá kniha. O nacistických zločinech bylo napsáno nesčetně knih, ale o ruských gulazích se až tak moc nepíše. Jedno období zločinnosti skončilo (2. světová), lidi jásali, ale druhým peklo začalo. Doporučuji k přečtení.

01.05.2016 5 z 5

Balada o snech Balada o snech Markéta Prášková

Krásný příběh. Přiznám se, že děj ze současnosti s Klárou a Viktorem mě ze začátku trochu rušil, ale asi to do knihy jako celku patřilo.

08.05.2024 4 z 5

Noční koupání Noční koupání Megan Goldin

Příběhy se soudním procesem moc v oblibě nemám, většinou se děj moc rozpitvává a je roztáhlý na nespočet stran. Tohle bylo ale velmi příjemné čtení a napínavé k tomu. Nitky mě vedly správným směrem a rozuzlení jsem tak nějak odhadla správně.

09.02.2024 4 z 5