renefer komentáře u knih
Zase dobré čtivo, napínavé, dobrodružné, s překvapivým rozuzlením, tuhle sérii s Pendergastem miluji. Jen ta umanutá Margo mi trochu leze krkem.
Zajímavě psaný napínavý příběh. Jen by to chtělo trochu osvětlit, jak vlastně Martina získala všechny informace, protože ten konec knihy je opravdu trochu moc sci-fi. A finální všeobecné odsouzení mi taky přišlo dost směšné, proti tomu, co se dnes a denně člověk dozvídá z tisku o různých celebritách, je to vlastně ještě slabý čajíček.
Já jsem nadšená. Nechápu, jak autor dokáže v hlavě udržet všechny dějové linky a vybruslit i z bezvýchodné situace. Sice je tam opět strašné kvantum postav, ale ty nejdůležitější si člověk zapamatuje.
První díly s touto dvojkou byly skvělé. Teď to trochu pokulhává. Motiv pro celé konání pachatele je nejasný. Florin, místo aby pátral, tak vyzvedává děti ze školy a snaží se s nimi budovat nějaký vztah, Achim totální idiot, tak by snad jednal pouze někdo s lobotomií. Úplně se ztrácí detektivní linka, posila z Vídně je nula nula nic. Ve finále se unesená vlastně zachrání sama a já se ji nedivím.
Rozmýšlela jsem mezi 3 a 4 * a nakonec jsem se usnesla, že přece jen to tak dobré není. Líbí se mi mezipasáže, které popisují fakta a uvádějí nám do příběhu trochu logičnosti. Květuška mi vůbec neseděla, trochu se mi jevila jako paranoidní puberťák a trochu jako sjetá hysterka. Ale ta hororová linka se mi celkem líbila, rozhodně lepší než její krimi příběhy.
Trobl je pořád stejný trouba, vrah je jasný už od prvního objevení na scéně, ale dobře se to poslouchá.
Já tomu pořád nějak nemůžu přijít na chuť. Polovina trpaslíků jsou naprosto nezničitelní nadtrpaslíci, kteří sice dostanou vždycky do držky, ale dokážou s posledním vypětím sil nepřítele porazit. Druhá polovina jsou postradatelní trpaslíci, kteří to schytají a je po nich.
A příběh? Opravdu skočíme třetím na špek s pohádkou, že mají tajemnou zbraň a když jim vyklidíme pole, tak zemi ochrání? A když přitáhnou avataři pobít naše úhlavní nepřátele Alfy, tak jim opravdu půjdeme po krku, protože s Alfy si sice neporadíme, ale avatary zastavíme za cenu jakýchkoliv ztrát? Při každém tomhle nesmyslu jsem se dost rozčilovala a měla chuť hodit celé dílko do koše, ale dočetla jsem a pauza teď bude opravdu dlooooooháááá
Asi jsem nejak nepochopila, proc vlastne ke vsemu doslo. Proc museli umrit Drewovi rodice a proc ho nenechali v klidu v klastere. Vzajemne hratky s nepritelem mi prisly moc prekombinovane, hlavne ze oba byli vzdycky o nekolik kroku napred pred tim druhym. Autor se snazil sokovat konecnym rozuzlenim, kdo za tim vlastne stoji, ze si ani neuvedomil, ze mu cely pribeh plave na vode.
Já si nemůžu pomoct, ale knížky od této spisovatelky miluju a vždycky je zhltnu jak malinu. Je v nich všechno, co mám ráda a přesně nadávkované - záhada, napětí, láska, nenávist, vzrušení..
Já nevím. Bylo to zajímavé, konec byl překvapující, ale nějak mě to ke čtení nestrhlo, nemohla jsem se začíst. Možná toho napětí bylo moc, že to člověk až přestal vnímat.
Tady jsem slapla vedle. Nemam rada, kdyz se spisovatel obraci primo ke ctenari, tak nejak mi to narusuje linku pribehu. Dalsi problem je Tara. Kdo je to, ze ji vsichni znaji a vsichni se ji obavaji? Soukromy detektiv nebo vnucka mafiana Luigiho. Dobre, dejme tomu v Italii ale v Cesku?? Navic vysetrovani pojate jako zavod dvou skupin policie, z nichz jedna si najme prave Taru? A takovych hlouposti je tam vic. Zrejme se jedna o nejakou krimi komedii, ale neni to uveritelne ani jako krimi ani jako komedie.
Začátek a konec dobrý, ale popis budování a zařizování základny mě nebavil. Škoda, že autor nedal víc prostoru ninjovi, pirátovi a zombíkovi.
Jako horor dobrý, asi se do žádnýho řopíku dlouho nepodívám. Občas jsem ale byla nucena přeskakovat dlouhé popisné pasáže.
Protože jsem několikrát navštívila kapucínskou hrobku v Brně, kde Franc odpočívá, pustila jsem se do této knihy.
Je pravda, že se mi víc líbí Rytíři z Vřesova, ale tady se člověk dozvěděl něco z reálné minulosti jedné z brněnských legend. Bohužel mi u knihy chybí dodatek, kde většina autorů objasňuje, z jakých pramenů čerpali skutečné historické reálie a co je dílem jejich fantazie.
Ze začátku to fakt bylo dobrý. Za plný počet. Hanna je pěkně hubatá a dává to Garetovi sežrat jen co je pravda. To, že se do sebe zamilují, se dalo čekat. Ale že z ní najednou udělá spisovatelka hvězdu školy a neodolatelnou krásku, to už mi přišlo přitažené za vlasy. Korunu tomu nasadit Garetův otec a to, jak hubatá Hanna najednou stáhla ocas a místo, aby jej usadila, začala vymýšlet nesmysly a shazovat nejen sebe ale i druhé.
Překvapení. Dlouho jsem se tehle knize vyhybala, dostala jsem ji zdarma k nakupu jinych knih. Obal je desivy, pripravovala jsem se na nejaky smutny pribeh o nevylecitelne nemocnem diteti. To co jsem dostala bylo ale uplne neco jineho. Mlada zena, ktera odvrhne svou nalinkovanou budoucnost, aby vyzkousela v zivote co jde. S nikym se moc nepare, kazdemu rekne, co si mysli a muze na potkani fackuje. A pak je tu Flo, etericka bytost, nadana zvlastni schopnosti, ktera ji zmeni cely zivot od zakladu.
Přijde mi, že se Kristýna rozhodla dostihnout ba i předehnat Kotletu. Tento díl je brutálnější, temnější a hororovější než jakýkoliv předešlý. Nešetří se krví, vnitřnostmi, mučením a popisem zrůdností, kterých jsou "lidé" schopni. I když to nebylo špatné, chyběl mi tam humor. Třeba takový Giuseppe a jeho: "Kapitáne, můj kapitáne" :)
Tak to bylo pěkně temné a zamotané. Doufala jsem, že Angie na tom bude líp než Silja, ale nestalo se, naštěstí se z toho dostala celkem dobře. Jablko nepadá daleko od stromu, takové bratry potkat nechceš.