Renike Renike komentáře u knih

Můj klenot Můj klenot Lauren Blakely

Po přečtení anotací a prologu, jsem si říkala, ano, to bude vtipné..no, moc vtipné mi to nepřipadalo, řekla bych - takový průměrný harlequin
Souhlasím s Lutzinkou

10.04.2022 3 z 5

Nejdražší Josephine Nejdražší Josephine Caroline George

Tak pro mě to bylo něco úžasného, nikdy jsem nečetla takovou knihu, která obsahovala 4 formy psani: emaily, smsky, dopisy, román, a i tak vytvořil celek, a děj ubíhal plynule ke krásnému závěru. Kniha obsahovala nádherné vyjadřování o lásce, moudrosti a spousta citátů. Nedokázala jsem si predstavit jak nakonec vše s minulostí a současnosti dopadne. Doporučuji přečíst - byl to dokonalý romantický příběh.

09.04.2022 5 z 5

Země Nory Robertsové Země Nory Robertsové Ava Miles

Do půlky byla taková pohodová romance, pak od druhé půlky i napínavá..četla se skvěle, a závěr: líbila..určitě přečtu i další díl, zajímá mě i Jill a Brian

06.04.2022 5 z 5

Deník zvěrolékaře: Můj život nejen se zvířaty Deník zvěrolékaře: Můj život nejen se zvířaty Jaroslav Morávek

Docela vtipné příběhy z veterinární praxe, ale čekala jsem dle názvu knihy, že autor bude psát ve formě deníku, nebylo to tak, proto o 1* míň.

03.04.2022 4 z 5

Hrdina ze sousedství Hrdina ze sousedství Nora Roberts

Mitch byl sympatický od začátku.. příběh se mi líbil.. byla to hezká oddychovka

31.03.2022 5 z 5

Ostrov kamélií Ostrov kamélií Tabea Bach (p)

Ano, libila. Krásný i když předvídatelný příběh z nádherné Bretaně. Ráda bych takový ostrov a zahradu kamélií navštívila. Takových botanickych zahrad v Bretani je víc...třeba jednou ;)
A jdu na pokračování..

21.03.2022 5 z 5

Atlas štěstí Atlas štěstí Helen Russell

Nádherná kniha. 33 mezinárodních návodů, jak dosáhnout štěstí. Zavede nás do 30 různých zemí v abecedním pořadí - od Anglie, přes Brazílii, Finsko, Itálii, Japonsko, Sýrii ...až po USA a Wales. Naučná kniha s krásnou ilustrací.

20.03.2022 5 z 5

Zvířata v naší mysli Zvířata v naší mysli Helena Leblochová

K vyučování super. Naučí děti respektovat zvířata, chránit přírodu. Na konci knihy shrne zásady ochranu a welfare farmarských, domácích a volně žijících zvířat.

19.03.2022 4 z 5

Cukrárna v Paříži Cukrárna v Paříži Julie Caplin

Mě přišla tahle kniha nejslabší ze série. Dost mě nudila a čekala jsem víc o mé milované Paříži. Kdyby nebyla v názvu, ani nevím, že zrovna tam se odehrává, kromě francouzských moučníků.

19.03.2022 4 z 5

Čtvero ročních období v Římě Čtvero ročních období v Římě Anthony Doerr

Můžu tvrdit, že jsem šťastný člověk, protože se mi také podařilo nějaký čas strávit v Římě, jak se píše v anotaci, v jednom z nejúchvatnějších měst na světe. Vím, jak to tam vypadá a jak nádherné město to je. Proto jsem si sáhla pro knihu, abych si to po té dlouhé době znovu připomněla a vzpomínala. Jenomže táhle kniha o tom to nebylo, bohužel. Americký spisovatel vypráví jak nezvládají nový pobyt, jak nezvládají být rodiče dvojčat, nezábavné, nevýživné, nudné a líčí historické prostředí Říma opravdu nevkusně (např. Sixtinská kaple voní jako plesnivé noviny???). Jako kdyby tam byli za trest. Dvě hvězdičky dávám kvůli Římě a kvůli nádhernému obalu knihy. Pokud někdo chce něco dozvědět o Římě, má si vybrat jinou knihu. Tohle bych spíš (ne)doporučila pro rodiče s miminem, k pobavení.

16.03.2022 2 z 5

Pár stránek navíc Pár stránek navíc Lin Rina

Bylo milé dozvědět se víc o dalších postavách, také z perspektivy Thomase a vše co se nevešlo, nebo bylo vynechané v 1. dílu

12.03.2022 5 z 5

Kroniky prachu Kroniky prachu Lin Rina

Nádhera.. nemohla jsem se od knihy odtrhnout.. a co mě bavila nejvíc? Scénka ve skříni:)) .. jdu na dodatek ;)

12.03.2022 5 z 5

Paholok a ja Paholok a ja Valerie Bowman

Stejně vtipná historka jako první díl. Pokud někdo hledá nějaký hlubší smysl v knize, nenajde. Kniha má čistě oddechový charakter. Mě se líbila :)

06.03.2022 4 z 5

Lokaj a já Lokaj a já Valerie Bowman

Byla to docela mila historka i vtipna ..grof Lucas i sympatak ;) .. zacinam hned i druhy dil :)

04.03.2022 4 z 5

Levandulový pokoj Levandulový pokoj Nina George

Byla to zvláštní kniha, neobvyklá pro čtení...některé pasáže nezáživné, ale plno krásných myšlenek o životě, lásce a smrti.

01.03.2022 3 z 5

Kočičí kavárna Kočičí kavárna Charlie Jonas

Pro kolacky: ne kazdemu rostou tak rychle vlasy, holt ve stari ;)

18.02.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Nádherná kniha o přírodě, o životě opuštěné holky v chatrči. Neskutečný silny příběh o samotě a lásce k muži a bažine - kde zpívají raci. Nečekala jsem, že ta kniha bude taková detektivka, a už vůbec nečekala takový konec. Knihu moc doporučuji. Snad nejlepší zatím co jsem letos četla.

13.02.2022 5 z 5

Domek u jezera Domek u jezera Jasinda Wilder

Krásná kniha. Moc dobře se četla. Jednou i kapesník byl potřebný. Nečekala jsem, že to bude spíš červená knihovna, ale byl to nádherný příběh od začátku až do konce. Četla jsem to kvůli letošní čtenářské výzvě - strom na obálce.

09.02.2022 5 z 5

Byl jsem číslo 30529 Byl jsem číslo 30529 Felix Weinberg

Obdivuhodné napsat po tolika letech zpět historii tak smutnou a nelidskou ve věku 82. Moc čtivé čtení.

06.02.2022 5 z 5

Pekárna s vůní skořice Pekárna s vůní skořice Ruth Kvarnström-Jones

Moc krásný příběh a už se těším na další pokračování:)

05.02.2022 5 z 5