sadlo komentáře u knih
Výborně se tato kniha čte. Kdo má rád knihu Údolí rozhodnutí od spisovatelky Davenportové, nebo knihy / trilogii/ B. Bradfordové-Zámožná žena,... ., Zmrzlinová královna- Gilmanová S., sáhněte po Dcery nové doby.
Autorku mám ráda. Tak jsem s chutí sáhla po její nové knize. Není to klasická detektivka. Je to "návod", jak postupovat při odstranění manžela, aby se vyřešily tyto manželské problémy -nevěra, domácí násilí.
Přečetla jsem v češtině. Jedním slovem komentuji SKVĚLÉ ČTENÍ! Velice silně na mne zapůsobila. A DOOPRAVDY SE TO STALO, ŽÁDNÁ FIKCE. Taro, smekám před Vámi.
Po pár stránkách čtení Město světla se mi vybaví kniha od Goldinga Pán much. Myslím si, že tento příběh ve čtenářském prožitku něco zanechá. Rozhodně! A nadlouho.
Předchozí díl DÍTĚ ÚTESŮ byl čtivý, druhý díl mne také nezklamal. Doporučuji mládeži.
Čtivé, má to spád.Již se chystám na druhý díl."Mlha z moře". Knihu doporučuji mladým čtenářům, kteří mají rádi fantasy.
Co napsat?! SKVĚLÉ ČTENÍ. Další kniha pana Backmana, které se může směle zařadit do "něcoříkající" literatury. Úžasně zpracované myšlenky. Jít s tímto pánem na kávu či pivo, jistě bych si s ním měla o čem povídat.
To ano, ale kolik ročních období uplyne, aby oni byli doma, ve své rodné zemi. Pro nás, dříve narozené, je tento komiks čtení o něčem, co jsme prožili, ať už padesátá léta nebo normalizaci. Doporučuji všem dětem, mládeži, studentům, ale také dospělým, kteří ještě tápou "jak to skutečně bylo". Tady mají pravdivou odpověď.
Jedním slovem. Skvělé čtení. V doslovu autora se dočteme, že příběh, osoby nejsou fiktivní. Měli jiná jména, osudy jsou stejné. To je to děsivé. Autor čerpal ze skutečnosti.
Kniha je velice dobře napsaná a výborně přeložená. Chytne vás od začátku až do konce. Nebylo by špatné se těšit na pokračování.
ALE NEZAPOMEŇME, PŘÍBĚH V KNIZE NENÍ FIKCE, POUČME SE, ABY SE TOTO"DOBRODRUŽSTVÍ" NEOPAKOVALO.
Přečteno velice rychle, útlá knížečka, velká písmena. Lehoučké počteníčko.
Podobně jako u knihy Když zpívají cvrčci, dávám 100%. Ztracený příběh je nádherný příběh, výborně vyprávěný. Víra, Naděje a Láska.
Paní Hessová, díky! Unést vinu svých rodičů, prarodičů. Stále je to aktuální. Kolik let uplynulo od konce druhé světové války? V lidském životě jsou to generace, ale nepoučíme se a nepoučíme se. Každá generace si nese další a další odkazy svým dětem. Opět se lidstvo přiklonilo k zlu, opět se děti nepoučují z varování svých prarodičů, rodičů. Komunismus nebo nacismus, vědomé zlo. Bylo napsáno tolik knih, bylo promítnuto tolik filmů o těchto zhoubných ideologiích...
Upozorním na větu na str. 283, 7 řádek od zdola, mnoho vypovídá.
Doporučuji. Rodičům, prarodičům ,pokud si nevědí rady, jaký knižní dárek mají dát svým dětem. Doporučuji češtinářům, studentům a vůbec, všem , kdo milují knihy.
Milá paní Vetešková, ta se Vám povedla. Doporučím učitelům.
Jak už z podnázvu vyplývá, píše se rok 1945, květen a červen tohoto roku. Hlavní postavy příběhu a účastníci výpravy byli inspirováni těmito skutečnými skauty: Jaroslavem Medem, Milošem Formanem, Jiřím Navrátilem, Romanem Bubákem a Vladimírem Kolomýnem.
Netřeba vyprávět obsah , viz v anotaci knihy.Je to fajn čtení a vyprávění je doplněno dobovými fotografiemi. Skautky, skauti, nezapomeňte si tuto knihu přečíst a buďte hrdi, že jste skauti.
Nelituji, že jsem po této knize sáhla. Úžasně čtivé. Dějově bohaté, srozumitelné. Autorka není Ruska, to je zajímavé. V Rusku, v Moskvě , žila rok, kde studovala francouzskou a ruskou literaturu. Myslím si, že studium " brala vážně". Výborně vystihla ruskou " duši".
Určitě spisovatelka četla Sorokina, Vodolazkina.
K dispozici je již druhý díl.
Neváhejte a kupte SKVĚLÝ knižní dárek !!!!! Čtenářům od druháků po 99leté!