sadlo sadlo komentáře u knih

Tvar noci Tvar noci Tess Gerritsen

Asi v první třetině jsem chtěla knihu odložit. Avu v domě, který si pronajala, svádí duch zemřelého majitele. Udivilo mne, že spisovatelka výborných detektivek se "snížila" k tomuto námětu. Tak jsem zkusila číst dál, přeskočila jsem určitá místa. A fakt je, že jsem knihu s napětím dočetla do konce.

01.02.2021

Bezdomovci opět doma Bezdomovci opět doma Hilary McKay

Moc milé , zábavné, " nenudící" čtení. Určeno pro každý věk.

30.01.2021

Nečekané prázdniny Nečekané prázdniny Jacqueline Wilson

S chutí jsem si knihu přečetla ač jsem již dááávno dospělá. Knihy paní spisovatelky J. Wilsonové čtu velmi ráda. Od mala se mi líbí angličtí autoři píšící pro děti a mládež .
Vlastně se autorka ve své knize o těchto autorech zmiňuje.

28.01.2021

Tančím charleston Tančím charleston Jacqueline Wilson

Skvělá, skvělá. Dívky, děvčata, maminky a babičky. Doporučuji. Kdo má rád např. Táta Sekáč, Tajemná zahrada, Hra na Betsy Bowovou, Anna ze Zeleného domu,sáhněte po této knize

19.01.2021

Bezdomovci Bezdomovci Hilary McKay

Nebojte se nabídnout vašim potomkům. Příběh má říz a humor. Sestry Conroyovy nemají mobily, počítače, přesto ale prožijí skvělé prázdniny. Trošíčku mně připadají jako sourozenci Walkerovi z knih A. Ransome.

14.01.2021

Nový domov Nový domov Lizzie Page

Podle mého mínění, tato kniha si zaslouží 84%. Moc pěkně se četla. Pearl není hlavní postavou. Hlavní postavou je Vivien, která nás provází dějem celé knihy. Osud její rodiny, přátel od 1. světové války po konec druhé světové války nás nenechává v klidu.

11.01.2021

Zřícenina na krku a jiné katastrofy Zřícenina na krku a jiné katastrofy Hannah Mary Rothschild

Výborné čtení. Příběh je dobře napsaný a přeložený, a má "spád" . Vůbec jsem se nenudila . Nejenom, že jsem se pobavila, ale také jsem se dozvěděla zajímavosti o britské společnosti. A to poutavě napsanou formou.

29.12.2020

Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L. Neskutečná dobrodružství Florentina Flowerse, poctivého piráta ve službách madam L. Marek Toman

Moc fajn počteníčko. Jsem již dávno dospělá, ale toto dobrodružství jsem si s chutí přečetla. Nebojte se tuto krásně napsanou a krásně ilustrovanou knihu dát svým dětem, vnoučatům.
Humor zde nechybí.

10.12.2020

Láska a válka Láska a válka Liz Trenow

Nebylo to špatné čtení. Obávala jsem se, že to bude " červená knihovna", ale zmílila jsem se. Kdo se chce dozvědět něco bližšího o společenské situaci těsně po 1. světové válce, sáhněte po této knize. Rodiny hledají své pohřešované syny, manžely. Zajímavá kniha, doporučila bych ji i studentům, maturantům. Mohou si udělat představu o " Ztracené generaci".

02.12.2020

Skřivánci ve válce Skřivánci ve válce Hilary McKay

Moc poutavě napsaná knížka. Zaujme mládež i dospělé. 1.světová válka očima anglických mladých lidí.

25.10.2020

Němý viník Němý viník Maureen Johnson

Pokračování knihy Křiváci. Výborné čtení. Zaujme hned od začátku a na konci se dozvíte, že musíte čekat na další pokračování, stále jste v napětí, jak to skončí.

20.10.2020

Báječná škola pana Scotta Báječná škola pana Scotta Miroslava Salajková

Milé, příjemné čtení.Určeno i pro žáky prvního stupně. Od třetí třídy.

16.10.2020

Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Spolek přátel krásné literatury a bramborových koláčů Mary Ann Shaffer

Dávám 100%. Je to kniha, ke které se vracíte. Uklidní, zasmějete se. Doporučila bych čtenářům, kteří mají rádi např. knihu TÁTA SEKÁČ od Jean Websterové.

14.10.2020

Vůně jasmínu Vůně jasmínu Corina Bomann

Moc milé čtení. Od začátku až do konce mne příběh uchvátil. Výborně čtivé a nesentimentální.

05.10.2020

Serafina a čarodějná hůl Serafina a čarodějná hůl Robert Beatty

Druhý díl, mne nezklamal. Výborně se kniha čte, četba pro mládež i pro dospělé.

21.09.2020

Tajemné bratrstvo pana Benedikta Tajemné bratrstvo pana Benedikta Trenton Lee Stewart

Ač již babičkovský věk, kniha mne doopravdy potěšila. Určitě ji budu doporučovat .

14.09.2020

Serafina a černý plášť Serafina a černý plášť Robert Beatty

Milý dospělý čtenáři, přečti si tuto knihu, počteš si, zdraví Tě dospělý čtenář.

05.09.2020

Deník udavače Deník udavače Zdeněk Jarchovský

TAK TO JSEM SI POČETLA A DOPORUČUJI DÁL.

29.08.2020

Noemovo dítě Noemovo dítě Éric-Emmanuel Schmitt

Přečteno velice rychle. Autor mne opět nezklamal. Moc fajn čtení.

26.08.2020

Karanténa Karanténa Peter May

Pane May, řekněte mi, kde berete ty nápady.Opět dobré počteníčko.

20.08.2020