sadlo sadlo komentáře u knih

Vojtěch Cepl Vojtěch Cepl Tomáš Němeček

Ano, také se mně tato knížka líbila. Normalizaci jsem prožila jako dospívající, Svobodná Evropa, Hlas Ameriky, četba samizdatu.... to vše pomáhalo přežít a uchovat si kajžtakž čisté svědomí.
Doporučuji všem studentům, nejen studentům práv.

06.08.2016 5 z 5

Na březích švestkového potoka Na březích švestkového potoka Laura Ingalls Wilder

Také mne mrzí, že nevyšlo více dílů, pro americké děti tyto knihy byly /asi již nejsou/ oblíbené jako náš Kája Mařík.Nebo Pipi Dlouhá Punčocha pro švédské čtenáře.

Veselí občané sichemští Veselí občané sichemští Ernest Claes

Tuto knihu jsem četla pod názvem U nás v Sichemu. Autor je Belgičan a já belgickou , holandskou literaturu mám moc ráda. Jejich humor je mi velice blízký, sympatický.
U nás v Sichemu je čtení ke spravení nálady. Zvonokosy jsou jistě velice oblíbené, ale moje "parketa" to není. Claes má jemný,"inteligentní" humor.Jistě je to /byl/ člověk pevných mravních zásad a to je mi velice sympatické. Nyní čtu jeho další knihu Syn po tátovi. Chlapec Kubík a holčička Nelinka, trošíčku jako Kája Mařík a Zdeňa Rédlová. Děti spolu vyrůstají na belgickém venkově, počátkem minulého století.Kubík se chce stát mnichem, podobně jako jeho strýc.Pokud se vám knihu podaří sehnat, přečtěte si ji.

Neříkejte mi Izmael Neříkejte mi Izmael Michael Gerard Bauer

Dnes jsem ji dočetla a usedám k PC, abych této skvělé knize dala pochvalu, díky Vám pane pane Bauere Pobavila jsem se a hlavně hodně pomůžete chytrým , slušným dětem, které rodiče vychovávají ke slušnosti.

31.07.2016 5 z 5

3333 km k Jakubovi 3333 km k Jakubovi Petra Braunová

Vyzývám pedagogy, kteří čtou moji "recenzi" této knihy, doporučujte ji svým žákům.
Snažím se číst, ač pokročile dospělá, i dětské knihy. Stále si přeji udržovat přehled o literatuře, která u nás vychází. Uvědomuji si, jak je důležité děti seznamovat s literaturou.Za pár let se projeví "dnešní nečtenářství",Humanitní obory, pedagogické fakulty budou nuceny slevovat ve svých nárocích a to bude problém v naší budoucí "inteligenci".
Tato kniha je skvěle napsána, anotaci nebudu připojovat, tu si přečtěte nahoře.Ještě jednu upoutávku na výborné čtení pro pedagogy a jejich žáky - Neříkejte mi Izmael.

31.07.2016 2 z 5

Literární spolek Laury Sněžné Literární spolek Laury Sněžné Pasi Ilmari Jääskeläinen

Mně se líbila.

27.07.2016 4 z 5

Chirurg Chirurg Tess Gerritsen

Všechny knihy této autorky jsou výborné detektivky, nedoporučuji pro čtenáře "mírnějších " detektivek.

26.07.2016

Vražda při bar micva Vražda při bar micva Lee Harris (p)

Všech 15 knih příběhů bývalé jeptišky Chris jsem přečetla a ani jednou jsem se nezklamala. Nechybí napětí, kultivovanost. Nezapomeňte si přečíst další řadu od této autorky.

26.07.2016 5 z 5

O dievčatku, ktoré prehltlo oblak veľký ako Eiffelova veža O dievčatku, ktoré prehltlo oblak veľký ako Eiffelova veža Romain Puértolas

Přidávám stejný komentář jako k druhé knize autora -Podivuhodná cesta fakíra...

22.07.2016 5 z 5

Podivuhodná cesta  fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY Podivuhodná cesta fakíra, který uvízl ve skříni z IKEY Romain Puértolas

Skvělé čtení. Tento styl humoru "já můžu". S autorem bych si velmi ráda popovídala u kávy.Asi bychom se shodli na mnoha věcech, nenudili bychom se.

Výhonek osmilisté růže Výhonek osmilisté růže Auður Ava Ólafsdóttir

Připojuji se ke kladnému hodnocení této knihy, pohladí, potěší, pozitivní.

22.07.2016 5 z 5

Není co závidět: Obyčejné životy v Severní Koreji Není co závidět: Obyčejné životy v Severní Koreji Barbara Demick

Doporučujte studentům, mladým lidem. Po
dobná témata jsou v knihách čínských autorů o "kulturní revoluci". Kdo se chce dozvědět informace o životě v Severní Korei, přečtěte si tuto knihu. Jsou to autentická vyprávění severokorejských emigrantů. Ještě nyní mně běhá mráz po zádech.
Další podobná kniha :TADY JE RÁJ.Autor je Hjok Kang.

22.07.2016

Ježíš z Nazareta - I. díl Ježíš z Nazareta - I. díl Roman Brandstaetter

Velice zajímavá kniha pro každého, kdo se chce dozvědět o Ježíši. Zajímavé je , že autorem je Žid, který konvertoval ke křesťanství. Doporučuji těm čtenářům, kteří se alespoň trochu "orientují" v Bibli. Ve Starém i Novém Zákoně. Velice mne zaujalo to, co jsem se v podobných knihách nedočetla, jak autor , díky své židovské výchově, popisuje denní život, zvyky židovské obce v době života Ježíše.
Pro snadnější přiblížení této doby doporučuji knihy /beletrii/ Ben Hur - Wallace L.,Dobraczynski Jan - Listy Nikodémovy, Stín Otce. Zvláště pochopení Starého Zákona -Mojžíš od Messadieé.

Poutník Poutník Maria Calasanz Ziesche

Připojuji se, knihy od této autorky jsou dle mého názoru, SKVĚLÉ. Je to pohlazení po duši.

Člověk František Člověk František Gerhard Mester

Milé, potěšilo mne to zastavení s touto knížečkou.

Paklíč Paklíč Eduard Fiker

Skvělý humor, podobně jako ve Fantomu operety, Muž s kuželkou ajn.
Skvělý, inteligentní humor. Na tomto humoru jsem vyrůstala a dodnes tyto knížky jsou uloženy v mé knihovně.

Stráž na Psí skále Stráž na Psí skále Eduard Fiker

Rodiče, prarodiče, apeluji na vás, pořiďte tuto knihu vašim dětem, vnukům. Skvělá kovbojka, western. Vůbec, pan Fiker patří k nedoceněným českým spisovatelům. Psal detektivky, kovbojky, skvělé humoristické knížky.
Začtěte se do jeho tvorby.

18.07.2016

Na vlnách odvahy a dobrodružství Na vlnách odvahy a dobrodružství Otakar Batlička

Dovoluji si tvrdit, že jsem přečetla všechny knihy od tohoto autora, všechny, které byly k dispozici. Mrzí mne, že autorovi nebylo dáno jich napsat více.

Nový začátek Nový začátek Maria Calasanz Ziesche

Všechny knihy této autorky stojí za přečtení. I za zakoupení domů. Ráda se k nim vracím a těším se z jejich obsahu.

10.07.2016 5 z 5

Otec vyhoštěných Otec vyhoštěných Wilhelm Hünermann

W.Hüuneemann patří k mým oblíbeným autorům.Velice čtivým způsobem nás seznamuje s osudy, životy světců, farářů, papežů. Kdo hledá četbu, která polaská srdce, duši a zároveň poučí, přečtěte si knihy tohoto autora..
Obrázek ukazuje staré vydání, Karmelitánské nakladatelství vydalo nedávno tento titul s výborným překladem.

10.07.2016 5 z 5