samkko komentáře u knih
Docela nuda. Začala to parádně (tak prvních 80 stran), ale pak to sklouzlo do té průměrné akční klasiky..
Jedna z mých oblíbených knih. Nic moc k totmu psát nebudu, radši si to přečtěte a udělejte si názor sami, ale vždy, když se nad tím hlouběji zamyslím, tak nikdy nedospěju k jasnému závěru, zda bych se na dlouhý pochod přihlásil, či ne. A jelikož jsem ve věku kluků z pochodu, kniha má ke mě o to užší vztah a já ji prostě miluji!
Shrnu všechny tři díly. Nic lepšího, velkolepějšího, propracovanějšího a více epického ve světě scifi už nikdy nikde nenajdete.
I když jsem to čet ze školní povinnosti, nebylo to ani zdaleka tak špatné a nudné, jak jsem očekával. Děj je poměrně záživný a konec velmi úctyhodný. (Pokud je zde nějaký fanoušek této knihy, který se ne a ne dočkat kvalitnímu filmovému zpracování.. Koukněte naletošní pecku The Northman)
Nemám co dadat. Takto intenzivní zážitek jsem doposud z žádného čtení neměl. Knihu jsem přečet za 6 dní a užíval jsem si každé jediné napsané písmenko. Chbosky dokázal napsat snad ten nejlepší a nejvíce epicky pojatý horor ever! Jsem unešen postavami, příběhem, koncem, lokacemi, atmosférou a stylem vyprávění. Pravděpodobně si domů koupím vlastní výtisk a budu si knihu vystavovat a kochat se i její překrásnou obálkou.
Jakožto milovník filmových i knižních thrillerů, mužů říct, že tohle se teda nepovedlo. Slabé postavy, předvídatelný konec, málo násilí, nevyužitý mysteriózní potenciál domu atd..
Zajímavá kniha a byť vím, že jsem ji ke konci už pomalu přeskakoval, tuším že se k ní jednou vrátím. Bachmanovky miluju, ale asi jsem si to nevychutnal v té pravé době. Prvních šedesát stran je ale úžasných. Opravdu jsem snad nikdy nečetl tak geniální popis městečka, prozářeného dopoledním sluncem :).
Kniha plná skvělých i průměrných povídek. Pár z nich mě opravdu nadchlo a některé až tak, že jsem nad nimi hluboce uvažoval. Jak už je asi u Welshe zvykem, čte se to dobře, postavy jsou fajn a žádná povídka neskončí happy endem. (Na zadní straně výtisku bylo krásné moto: nikdy není tak hrozně, aby nemohlo být ještě hůř).
No, lepší než 2001 to rozhodně nebylo, ale ta neuvěřitelná epičnost z toho prostě stříká! Bohužel se mi to četlo docela blbě (možná překladem), ale nedokázal jsem se tak pestře soustředit víc než jednu stranu, což je fakt škoda.
No teda nadšený nejsem ani trochu a Blake mě po skvělé Temné hmotě pořádně zklamal. Napsal totiž jednu z nejnudnějších a nejvykrádačtějších scifíček co jsem kdy četl. Postavy jsou slabé a neprokreslené, děj není tak zajímavý jak se může na první pohled zdát a konec si už ani nepamatuju (a to jsem to dočet před měsícem). Takže teda dost bída.
První polovina byla opravdu mistrovská! Nádherný popis přírody, skvělý wibe po celou dobu a četlo se to samo. Druhá polovina byla také skvělá, ale už to zaběhlo to takové té právní klasiky (soud a spoustu obhajovaní). I tak vás kniha ale bude pořád bavit a budete s velkým očekáváním čekat na samotný konec. Který mě bohužel nepřekvapil tak jak některé, ale i tak je to prostě mistrovské dílo. (Kdo neví chystá se i filmové zpracování na léto tohohle roku, s poměrně dost dobrou začínající herečkou, takže jakožto filmový fanoušek mohu říct, že se je na co těšit)
Geniální, úžasné a mistrovské. O knize nebudu nic říkat, jen že dosti připomíná film Prokletý ostrov (2010) a atmosférou lehce i Maják (2019).
Teda to byla síla. Opravdu mistrovská kniha která vás donutí se na nejednou věcí zamyslet. Konec je nádherný, ale poslední strana (o 20 let později) byla jedna z nejdepresivnějších částí co jsem kdys čet.
Nejlepší thriller všech dob!! Plný nečekaných zvratů, brilantních postav, mrazivé atmosféry, plný krve a násilí. Autor je prostě borec, kterému říkám knížní Tarantino. Knihu si rozhodně přečtu ještě nejméně 3x.
Naprostý nářez, který sice není tak dobrý jako autorova předešlá kniha Není úniku, ale i tak je to bezesporu opět jedno z nejlepších děl žánru. Postavy jsou opět velice sympatické, brutalita taktéž nezaostává.... No prostě bomba od které se jen tak neodtrhnete. Nemůžu se dočkat na další knihu autora.
Zbytečný, dlouhý nudný příběh, který si už po měsíci skoro nepamatuji. Jen vím že to byla neuvěřitelná nuda se špatnými postavami. Tudíž jako fanoušek thrillerů vám tohle to nedoporučuji.
Tohle bylo něco. Od zdejších komentářů jsem čekal něco pořádně zvráceného, jenže to jsem nedostal. Tedy ne v takové míře v jaké jsem chtěl. Příběh se čte sám, postavy jsou tajemné a perfektní, no a ten konec.... Pokud jste filmový fanoušek, tak by jste si hned řekl, že tohle by mělo natočit studio A24. Prostě brilantní. Rozhodně jedna z nejlepších knih co jsem četl.
65 procent cože!! Tohle bylo naprosto perfektní postapo dílo. Originální, svižné, zábavné, ne moc dlouhé... Atmosféra zde byla skvělá, stejně jako postavy.
Geniální one man, survival horror který je zajímavý i ve svých nejhlušších místech (není jich tam moc). Nechápu jak Karika dokázal i přes minimum postav, stále držed a dokonce stupňovat napětí. Atmosféru zde tvoří slovenská příroda, mráz, samota, beznaděj a TMA. Konec je slast pro každého milovníka temných thrillerů.
Lehký, MEGA atmosférický slovenský horror s lehce folklórovou atmosférou.. Anoo!
Kniha se čte dobře, děj ubíhá rychle, napětí se stupňuje a vítr zrychluje. Ovšem u konce jsem si říkal, že by to mohlo být míň scifi a více thriller (horor). Každopádně čtení jsem si užil. Btw, obálka přesně vystihuje tu správnou atmosféru.