Sarriii

Velmi zajímavé a čtivé. Pohled na život člověka, který byl svým organizováním přímo spojen s tragickými osudy a smrtí obrovského množství lidí a to částečně i po válce. Nejdříve je hrdý na "svou" dobře odvedenou práci a tvrdí, že půjde do pekla spokojen a po útěku a dopadení po mnoha letech začne najednou tvrdit, že je nevinný a že poslouchal rozkazy. Jak hluboko může člověk klesnout a jak se dokáže "obrátit" ve snaze zachránit si život? Byl chladnokrevný v posílání lidí na smrt, pak si žil ještě dlouho spokojeně, s rodinou a nakonec byl popraven, aniž by se doznal a litoval toho. Napadá mě spoustu myšlenek okolo toho. Každopádně knihu doporučuji

Syrově, drsně napsáno. Příběhy tohoto typu jsou hrozné a velmi smutné. Alkoholismus a drogová závislost bohužel neničí jen toho daného člověka, ale především lidi kolem něj (rodinu, přátelé, kolegy co ho mají rádi a také se to týká i sousedů, kteří jsou přítomni jeho "vylevům" a také doktorů a osob, co se o něj "musí" starat). Ten kdo podlehne alkoholu většinou není spokojený se sebou, svým životem a má potíže s psychikou a stres. Je to síla a málo kdy je konec pozitivní :( Tady nebyl konec žádný (tedy výběr z několika) a mě to osobně vadí, nemám moc ráda otevřené konce. Na této knížce je to podle mě snad jediné mínus. Jinak hodnotím velmi dobře a určitě bych dala přečíst taky puberťákům, aby věděli, co se může dít a také se to stává a bohužel stávat bude

Kniha mě, bohužel, moc nebavila. Bylo to zdlouhavé, chvílemi stránky a kapitoly o ničem. Nemastné,neslané jakoby bez chuti, bez koření. Nakonec jsem ani nedočetla. Dostala jsem se tak do cca 2/3. Někoho to bavit může a být pro něj oddechové a skvělé, ale za mě nedoporučuji

Kniha čtivá. Příběh hodně silný, plný dramatických a velmi smutných částí, ale také odvahy, touhy bojovat s nepříznivým osudem a něco v životě dokázat.Celý děj prolíná láska a oddanost rodině a touha pomocí jejím členům. Vztahy a násilí mezi Palestinci a Izraelci se mi ani nechce komentovat, to bylo a bohužel asi i nyní je něco příšerného. Měli bychom být rádi, že žijeme svobodně v relativně velkém bezpečí a ve světě plném příležitostí

Kniha byla zajímavě napsaná. Prolínají se v ní jakoby dva příběhy. Jeden je o dědečkovi, který byl za druhé světové války vězněn v koncentračním táboře a po skončení války odjel do Austrálie a začínal od úplné nuly až nakonec vybudoval továrny na hračky, které dobře prosperovaly (ten mě bavil o hodně víc). Druhý příběh je o jeho vnukovi, který se má díky dědečkovi dobře, je pověřený vedením jedné z továren (nejde mu to, nemá o hračky zájem a jen si bere peníze). Má syna a manželku, která mu v továrně dělá účetnictví a vlastně za něj celou továrnu v podstatě řídí. On manželku akorát podvádí a dělá v obchodování jednu chybu za druhou. To mě vyloženě vytáčelo (měla sem pomyslné chuť ho proplesknout, aby se probral). Na konci knihy se ukáže, že dědeček i vnuk mají svá tajemství, která se nakonec odhalí. Závěr byl pro mě překvapení, to jsem nečekala :)

Napsáno stroze, syrově, bez příkras. Bylo řečeno nic a všechno. Akorát se podle mě daly zážitky rozvést a vyprávět o jednotlivých situacích. Tato forma je spíš základní výčet, přesto zajímavý.

Čtivá kniha :) Bavila mě. Zajímavý příběh především z prostředí módy a jejího vytváření. Taky o duševní síle a vůli překonat všechny problémy a nesnáze. Když o něco stojíš a jdeš si za svým snem, tak nakonec vybojuješ vše. Některé události měly nečekaný a zajímavý průběh i překvapující konec.
Seriál jsem zatím neviděla.

Kniha o životě černošshého obyvatelstva jednoho městečka. Popis jednotlivých osob a různých událostí a dějů byly velmi zajímavé. Některé části byly velmi čtivé, jiné o něco méně.

Čtivé, z pohledu německých vojáků. Příběh byl podle mě založený na skutečných historických událostech. Akorát část děje, postavy, místa atd. byla smyšlená.. Četlo se to dobře a pokud se to vnímá jako psychologie některých vojáků a emocí, které mohli zažívat, tak za mě fajn.

Přečteno. Čtivá kniha to byla. Vtipná i celkem ano. A byla za mě určitě pravdivá. Také tam bylo znát, že je to z jiné země, ikdyž základ je vždy téměř totožný jako tady v ČR. Ale určitě tam nebyly popsány všechny nepříjemné situace, které jako pokladní musí člověk denně zažívat. Třeba se ve Francii lidé chovají pořád o trochu líp než v Čechách??? A telefony jsou "mor" a je pravda, že člověk si kolikrát neuvědomuje, že na kase celou dobu telefonuje a že by si měl zachovat určité soukromí, pokladní ani ostatní zákazníci opravdu nepotřebují vědět, že Máňa má žaludeční vřed a že k obědu bude vepřo, knedlo, zelo :) A o některých situacích si člověk řekne, jak "nemilé", ale je to možné. Prostě bychom se měli zamyslet nad tím, jak se chováme.

Kniha se mi moc líbila. Příběh byl krásný a milý, ale také smutný a dojemný. Další velmi čtivá a krásná kniha :)

Kniha nebyla špatná. Ale jak se moc nezajímám o historii Francie, tak sem se chvílemi ztrácela. Nevěděla jsem úplně kdo je kdo. Postavy přibývaly a ubývaly...Nevím, ale kniha mě nikterak nenadchla a znovu bych ji nečetla. Ale zvládla sem dočíst, tak to ještě šlo

Mě to bavilo. A ta "omáčka" k tomu patřila. Kdyby to byl strohý popis války a nic okolo hrdinů atd. tak by ty pasáže o válce podle mě nevynikly. Ale to je můj názor

Kniha byla velmi čtivá, poutavě napsaná. Co se týká příběhu, tak je opravdu neuvěřitelné, že se tohle dělo a že to ti vojáci a zajatci museli zažívat. Ano, byla válka a Američani ji nakonec vyhráli,ale ty oběti. Tolik obětí :( Taková nenávist, že to ostatní donutí dělat z lidí otroky, o ekonomické stránce nemluvím. To je jasný, že se to hodilo. Ale o chování k zajatým lidem. Američani se pomstili ne moc lidským způsobem, ale není se čemu divit. Touha po pomstě je mocná. A když se kácí les, lítají třísky

Mám z knížky rozporuplné pocity. Chvílemi mě bavila a chvílemi ne. A to čarodějnictví a rituální obřady mi tam přišli docela přehnané,ale budiž. Nic, co by mě extra zaujalo a obohatlilo.Nevím

Kniha mě zaujala v knihovně. Jsem ráda, že sem si ji přečetla. Příjemně se mi četla. Člověk se i něco dozví o jiné kultuře a vnímání běžných věcí. Celou knihu také provází téma ženské obřízky, která se bohužel stále ještě praktikuje na mnoha místech, hlavně v Africe. Je to hrozný, co musí ty holčičky zažívat :( Bylo mi z toho strašně. Jinak mě trochu mrzelo, že konec byl takový useklý. Za mě to bylo spíš na škodu

Bylo to čtivý, ale zároveň to bylo fakt drsný. Pro slabší povahy fakt nedoporučuji. Skoro celou knihu jsem si říkala:To snad ani není možný. Bohužel to možný je. Je to hrůza! Jsem ráda, že většina aspoň ze sekty odešla a doufám, že je jim lépe, ikdyž určitě pořád psychicky trpí. A smutný taky je, že se dělo teď nedávno a asi pořád děje.

Nevím úplně, co říct. Nebyla to skvělá ani špatná kniha. Byla originální, jiná než je většina ostatních knih o holokaustu. Je tam dost psychologie a rozebírání jednotlivých členů rodiny. Začátek byl dobrý, pak nic moc a konec byl zase dobrý.

Čtivá kniha. Poučná. Láska je prostě slepá a člověk uvěří a pak se diví, jak se všechno dokáže zvrtnout. Hrdinky mi bylo chvílemi i líto, ikdyž si za svou situaci mohla hlavně sama.

Kniha mě bavila. Akorát mi docela trvalo než jsem se zorientovala v postavách. A to mi vadilo, ale když se tím člověk prokouše a zvykne si, tak je to fajn.