schvomis schvomis komentáře u knih

Ani slovo Ani slovo Patricia Gibney

Chybí mi 60 stránek do konce a mám pocit, že to snad nedočtu.
Příběh i akce by byla fajn, kdyby nebylo tolik postav a rozvleklý způsob vyšetřování..
Edit. Dočteno. Pořád mě tato série baví. Ale tento díl opravdu podivně komplikovaný.

26.02.2025 3.5 z 5

Tanec skalpelů Tanec skalpelů Jenny Milewski

Není to úplně špatné, ale zdlouhavé. Od půlky jsem věděla, jak to dopadne.
A přesně tak to bylo. Na posledních 2 stranách lehce překvapení.
Napětí tam možná bylo na začátku, ale jinak nic.

19.02.2025 3 z 5

Vražda v rodině Vražda v rodině Cara Hunter

Forma, kterou autorka zvolila, je pro mě natolik rušivá, že knihu nejspíš odložím. Ještě uvidím, ale zatím mě to jen zklamalo.

12.02.2025 2 z 5

Mělký hrob Mělký hrob J. D. Kirk (p)

Tenhle díl byl super.

12.02.2025 4.5 z 5

Ztichlý dům Ztichlý dům Jenny Blackhurst

Jestli vám mám doporučit nějakou knihu, tak je to od autorky Hlas do ticha. Četla jsem ji jako první. S touto knihou se to bohužel nedá srovnat. Ztichlý dům je úmorný a dlouhý příběh. Zaujalo mě téma. Ale jinak jsem bohužel většinu zápletky odhalila poměrně brzo,čímž pro mě kniha ztratila kouzlo.

07.02.2025 3 z 5

Manželova žena Manželova žena Jane Corry

Ufff.. jsem naprosto nadšená, že jsem to nějak zvládla přelouskat a nemusela nechávat nedočtené..
Děj by byl ok, kdyby příběh nebyl prodlužován spoustou věcí okolo. Je to pak zbytečně nudné.
Autorku už asi vyhledávat nebudu.

05.02.2025 2.5 z 5

Šest rakví Šest rakví Angela Marsons

Za mě jedno velké wau. Skvělý díl. Velkolepé finále.

27.01.2025 5 z 5

Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Mrtvá holka, dobrá holka – část druhá Holly Jackson

Mě to bavilo. Opravdu. Líbilo se mi, jakým směrem se Pipa vydala? Ne. Ale kdo já jsem, abych ji hodnotila nebo soudila.. ve skutečnosti jsem jí jen držela palce. Napsané to bylo skvěle. Doporučuji.
A ano, nejvic se mi líbil asi první díl. Ale na druhou stranu, ten byl taky o něčem jiném, než tento díl. Tak jako postava, tak i celá série prošla vývojem. A autorka se s tím vypořádala skvěle.

23.01.2025 4.5 z 5

Tma Tma Bernard Minier

(SPOILER) Zase opravdu povedený díl. Četlo se to samo.
Akorát ten úplný závěr trochu překombinovaný. Úplně na sílu vsazený *spoiler* happyend ze všech stran. Jinak byla kniha super.

06.01.2025 4.5 z 5

Běh času Běh času Anne Tyler

Doslova taková "pěkná a milá kniha".
První polovina byla dle mě skvělá, druhá polovina rozvleklá, ale pořád milá :).
Proložila jsem si čtení thrillerů tímto kouskem a bylo to fajn. Nic převratného ale nečekejte.

03.01.2025 3.5 z 5

Kruh Kruh Bernard Minier

Lepší než první díl.

01.01.2025 4.5 z 5

Mráz Mráz Bernard Minier

Mráz je kniha co má 632 stran. Měla jsem z toho rozsahu trochu strach, ale zbytečně.
Minier píše čtivě. Ale i tak, na mě to bylo až moc rozvláčné. Teď jsem přečetla i druhý díl, oba jsou skvělé, druhý ještě lepší než první.

01.01.2025 4 z 5

Hlas do ticha Hlas do ticha Jenny Blackhurst

Kniha mě pohltila. I když je pravda, že vztahy jsou dost zamotané. I tak, super. Bavil mě nápad s podcastem..

16.12.2024 4.5 z 5

Stvůra Stvůra Kristýna Trpková

Detektivka tak nějak "jednoduše" napsaná. Přesto mě bavila. Celkový zážitek mi ale zkazil fakt, že jsem prakticky hned věděla, kdo je vrah. A to vraha netrefím téměř nikdy.
Chystám se na další díl.

10.12.2024 3 z 5

Ráj mrtvých dětí Ráj mrtvých dětí Roxann Hill

Čtivá kniha, taková jednohubka na jeden den. Spisovatelka mě zaujala.
Jinak překlad byl opravdu špatný, dost to knize ubralo na kvalitě.

07.12.2024 3.5 z 5

Na dně Temné řeky Na dně Temné řeky Leslie Wolfe

Kniha mě bavila

06.12.2024 4.5 z 5

Takový hněv Takový hněv Cara Hunter

Kniha mě bavila jako vždy. Ale bylo to strááášně natažené. Minimálně o 100 stránek bych to zkrátila a o nic bychom nepřišli.

01.12.2024 3.5 z 5

Já nevím Já nevím Barbara Abel

(SPOILER) Stejně jako název knihy, tak ani já vlastně nevím, jak hodnotit..
Prolínala se minulost a přítomnost strašně rušivě, přitom se nic nedělo.
Od třetiny knihy mě zajímalo jen to, jak to dopadne s Mylene.
A jak tu pár lidí podotklo, na konci se ze všech vyklubali psychopati :D

15.11.2024 3 z 5

Jen pět přežije Jen pět přežije Holly Jackson

Bavilo mě to. Konec je podle mě trochu překombinovaný.

13.10.2024 4 z 5

Vražedná čísla Vražedná čísla J. D. Kirk (p)

Jako ano, stále je to Jack Logan.
Ale po prvních dvou dílech jsem očekávala víc.

08.10.2024 3 z 5