Shardlake Shardlake komentáře u knih

Panství Farleigh Panství Farleigh Rhys Bowen

Byla jsem překvapená, jak dobře se kniha četla. Pohled do rodiny anglického šlechtice za 2. světové války, spolupráce pro MI5, šifry a milostná linka vedou k odhalení pachatele, který chce zaútočit na Winstona Churchilla.
S Panstvím Downton jsem viděla ale jen velmi malou podobnost.

25.01.2022 3 z 5

Mrazivé vraždy Mrazivé vraždy Agatha Christie

Krásných 14 povídek od skvělé autorky detektivek včetně jednoho vzpomínkového vánočního příběhu. Každou povídku jsem si užívala. Moc pěkná kniha.

22.01.2022 5 z 5

Podzimní případ Podzimní případ Anders de la Motte

Autor opět používá dvě časové období, a to rok 1990, kdy se parta pěti přátel rozhodne na konci léta naposledy vykoupat v lomu a při níž dojde k události, kterou v roce 2017 opět rozkrývá a vyšetřuje policistka Anna. Příběh je čtivý a čtenář se nemůže odtrhnout od knihy, dokud nepřijde všemu odhalení na kloub. Doporučuji.

18.01.2022 5 z 5

Stín prokletí Stín prokletí Cynthia Harrod-Eagles

Pro mne opět čtivý díl. Většinou tohoto dílu se táhne spor v parlamentu mezi tory a whigy o prosazení reformy v anglickém parlamentu. Rozvoj železnice se začíná více uskutečňovat a prosazovat a do životů mnohých potomků z Morlandu zasáhne asijská cholera. Těším se na pokračování. Kdo bude dále pečovat o sídlo Morland a dostane se do těch správných rukou?

08.01.2022 5 z 5

Zamkni poslední dveře Zamkni poslední dveře Riley Sager (p)

Skvělý příběh, který chytne čtenáře od první stránky...
Za možností žít život v blahobytu a užívat si luxusní byt na Manhattanu, se skrývají pravidla, která není radno porušit, jinak Vám může jít i o život!
Čtení jsem si užila a těším se na další knihy autora. Vřele doporučuji!!

"Thomas Bartolomějský se rozhodl, že jeho osudem je postavit budovu, v níž by důležití lidé mohli žít v komfortu a kráse, zatímco on by je chránil před nemocemi obyčejné lůzy. A tak se zrodila Bartolomějská." str. 347

01.01.2022 5 z 5

Svět, který není Svět, který není Frank Tashlin

Tato komiksová knížka skrývá své poklady právě v autorových kresbách.
A opravdu jsou tam vačice i medvěd! :-)
Pozorný čtenář je najde.

30.12.2021 5 z 5

1352 – V plamenech 1352 – V plamenech Philippe Favre

Historický příběh odehrávající se za panování krále Karla IV. Guillaume Perronet, vystudovaný lékař, bojuje za práva svých spoluobčanů proti bezpráví biskupa Guicharda a právě v osobě Karla IV. nachází spojence, který mu pomůže.

30.12.2021 3 z 5

Myšlenky za volantem Myšlenky za volantem Marek Eben

Krásné a úsměvné! Díky pane Ebene za milé chvíle s touto knihou.

24.12.2021 5 z 5

Ďábelské zjevení Ďábelské zjevení Cynthia Harrod-Eagles

Děj se posouvá do 19. století, v průmyslu přichází na řadu rozmach v podobě parních stavů místo ručních, někteří dělníci dostávají možnost lépe bydlet a pracovat kratší dobu (noční směny se ruší), naproti tomu přichází krize, bída a hlad, které se dotýkají nejvíce chudáků a dělníků.
Pokrok v dějinách přesto nelze zastavit a tak na podzim roku 1830 přichází "zázrak" v podobě parní lokomotivy, nazývaný "železný kůň". Tento však u mnohých lidí nejen z Morlandu nemá vůbec pochopení. Opět krásné čtení, doporučuji.

14.12.2021 5 z 5

Maska smrti Maska smrti Mads Peder Nordbo

I tento třetí příběh odehrávající se v mrazivém Grónsku byl plný napětí. Tentokrát Matthew Cave pátrá po Qivittoqovi, postavě, která má zostřené smysly jako zvíře a nadpřirozené schopnosti a dle lidí žije po smrti dál jako duch. Kdo se skrývá v kůži z mrtvého a zabíjí ostatní? To čtenář zjistí, když si přečte další příběh, z kterého mrazí. Autor opět nasadil vysokou dějovou laťku a já všem ostatním milovníkům thrillerů tento příběh velmi doporučuji!

30.11.2021 5 z 5

Modlitba za mlčení Modlitba za mlčení Linda Castillo

Opět čtivé a napínavé od začátku až do konce.

19.11.2021 5 z 5

Osudová volba Osudová volba Cynthia Harrod-Eagles

Příběh se odehrává za průmyslové revoluce, pro lidi pracující v přádelnách je zlomovým bodem přijetí zákona o změně pracovní doby, na Morlandu dochází k tragické události a v dějinách Anglie přichází na svět i pozdější královna Viktorie... Děj je hutný a čtivý. Těším se na pokračování a doporučuji ostatním čtenářům.

14.11.2021 5 z 5

Jan Pavel II. - Můj milovaný předchůdce Jan Pavel II. - Můj milovaný předchůdce Joseph Alois Ratzinger

Papež Jan Pavel II. je mému srdci osobou velmi blízkou. V této malé knížečce čtenář najde milé vzpomínky na tohoto papeže. Doporučuji.

02.11.2021 5 z 5

Romantický válečník Romantický válečník Cynthia Harrod-Eagles

Tentokrát se příběh odehrává převážně v Belgii, kam odjíždí Lucy s Héloise a jejich dcerami Rosamund a Sophií, aby je uvedly do společnosti. Na pozadí plesů a hledání vhodných budoucích partnerů začnou opětovné boje s Napoleonem...

30.10.2021 4 z 5

Ledový strach Ledový strach Mads Peder Nordbo

I pokračování mělo spád, bylo napínavé, tajemné a mrazivé, jak už to u příběhu odehrávajícího se v Grónsku bývá. Opět vřele doporučuji a těším se na poslední díl.

10.10.2021 5 z 5

Chlupatý sluha pana faráře Chlupatý sluha pana faráře Arto Paasilinna

Podle anotace humoristická kniha. Vybrala jsem si ji na odpočinkové čtení jako pauzu od thrillerů. Kniha si dle mého názoru dělá výsměch z církve a v tomto případě i luteránské víry. Autor je podivín.

26.09.2021 3 z 5

Bez kůže Bez kůže Mads Peder Nordbo

Příběh se odehrává v neobvyklém prostředí, a to v menším městečku v Grónsku. Děj je napínavý, syrový a nutí číst až k jeho rozuzlení. Při četbě čtenář cítí zimu, sníh, led a nepřízeň počasí, jako by byl přímo na místě samotném. Pro mne nový autor a jeho knihu jsem si užila. Těším se na pokračování a knížku doporučuji!

22.09.2021 5 z 5

Sestry Sestry Kamila Hladká

Velmi čtivou formou zpracovány rozhovory s různými řeholními sestrami. Pro čtenáře se tak nabízí možnost nahlédnout "pod pokličku" řeholního života. Doporučuji.

14.09.2021 5 z 5

Kniha ke spálení Kniha ke spálení Bruce Holsinger

Po začtení se příjemný příběh odehrávající se v Anglii za vlády Richarda II. Požitek z četby kazilo nemálo překlepů v textu.

10.09.2021 3 z 5

Znamení rukou Znamení rukou Jan Dobraczyński

Parta pěti chlapců je přistižena při malování hákového kříže na zeď synagogy. Prokurátor, který dostane případ na starost, má sepsat obžalobu na chlapce. Postupně, jak se snaží obžalobu připravit, z politických důvodů se snaží co nejvíce chlapců z obžaloby vyvinit, až mu nakonec zůstane jen jeden chlapec Hans, o kterém se dozví, že chodí s jeho dcerou Inge. Hans, otrávený životem a tím, že mu všichni lžou, jede v autě s Inge pod vlivem alkoholu ze schůzky za vysoké rychlosti. Nehodu ani jeden z nich nepřežije a prokurátor následně nemá důvod podávat obžalobu.

26.08.2021 3 z 5