Siwan Siwan komentáře u knih

Pád Pád Lauren Kate

Dávám jednu hvězdu za sympatickou hrdinku, jednu za to, že mě to chytlo a jednu za to, že mě to přimělo se vrátit k zápiskům z religionistiky :-) Jinak škoda, že neměli v celé sérii víc prostoru záporné postavy. Byly nejzajímavější :-) Druhý díl už nebyl nic moc, trojka vyloženě příšerná, ale čtyřka to vylepšila a vrátila se na úroveň prvního dílu.

10.05.2017 3 z 5

Rosiin sladký krámek snů Rosiin sladký krámek snů Jenny Colgan

Příjemně ubíhající kniha s hezkou atmosférou. I rozvíjející děj mě vlastně chytil, oddechovka s vůní bonbonů :) krásný závěr.

15.04.2017 3 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

místy velmi vtipné, spíše z počátku. Postupem se vtipy trochu oposlouchají.

03.02.2017 2 z 5

Kosti mistra Kosti mistra George Crane

Jedna z nejlépe napsaných knih, jaké jsem kdy četla. Má úžasnou poetiku.

13.12.2015 5 z 5

Divotání Divotání A.G. Howard (p)

Druhý díl je rozhodně lepší než první. A prostě je to parádní fantazie.

18.10.2015 4 z 5

Černý cukr Černý cukr Miguel Bonnefoy

(SPOILER) Jedná se určitě o zajímavý příběh, který slupnete za pár hodin, kniha je poměrně tenká. Nevím jestli to bylo tím, asi ano, ale zřejmě potřebuju k tomu, abych mohla všechny ty události se třemi generacemi prožít přece jen delší stopáž. Takhle fajn, jinak nic.
Spoiler
Je teda fakt, že na flašku rumu Captain Morgan už se budu vždycky koukat jinak :)

30.06.2024 3 z 5

Syn podsvětí Syn podsvětí Vladimíra Šebová

Bavilo mě určitě víc než první díl, ale to je tak všechno.

26.11.2023 3 z 5

Dědictví krve Dědictví krve Amélie Wen Zhao

Bavilo mě to prvních sto stran. A pak nevím vůbec jak finiš, nazdar, adios...Nevím jestli to bylo tím, že mě žádná z postav vlastně nenadchla, nebo, že mi to připadalo jako líčení neosobních postav, kterým se dějí tragédie, opět nějak neosobně, při velké scéně v divadle mě to vlastně nechalo úplně chladnou...prostě, asi jsme si nesedli já a příběh. Takže určitě to stojí za to pro někoho komu záleží hlavně na ději a ne tolik na postavách a bude to nejspíš supr. Za mě určitě ne.

04.11.2023 2 z 5

Králova přízeň Králova přízeň Philippa Gregory

Velmi pěkné, před lety jsem viděla film, který se mi líbil moc a řekla bych, že je to jeden z mála, který vystihl knihu a dobu stejně dobře jako kniha.

16.09.2023 4 z 5

Láska a tetování Láska a tetování J. D. Hawkins

No...jak začít? Téma perfektní, zpracování tristní. Od tohohle typu knih nevyžaduju moc. Fakt nečekám Vojnu a mír ani propracovanost postav. Ale co se počítá je určitá chemie mezi hlavními postavami a alespoň pokus o to, aby se z toho vymáčklo co nejvíc. Nevím jestli je to tím, že to psal chlap, ale popis erotických scén je tragickej. A tím myslím, že pokud svýho "sviště" popíše jako nabitou bouchačku, celý je to bez nápadu - pokud nepočítám, že přitom vystřídají sexuálních poloh jak na tréninku gymnastek, tak je to o ničem. Chemie mezi hlavními postavami má být "jiskřivá" a to teda určitě není. Přitom ten děj by se dal tak využít...pro představu k porovnání Samantha Young - Scotland Street.
Bohužel...tenhle pán by měl psát, ale určitě něco jiného než eroticko-zamilované romány.

15.09.2023 1 z 5

Lvi na výsluní Lvi na výsluní Stefania Auci

První díl byl víc poetický a příběhový, v tomto mi připadalo, že se autorka snažila vměstnat obrovské množství informací o tom, čeho všeho rodina Floriů dosáhla do malého množství stran a na soucit s postavami, nebo snad na to začít je mít rád nebo nerad prostě nebyl prostor...ale stále zajímavé a dobře popsané.

07.05.2023 4 z 5

Polámaná loutka Polámaná loutka Amo Jones

Autorka sice umí psát, ale to je tak všechno. Tenhle díl mě přesvědčil, že tuhle sérii číst dál nebudu, protože to se fakt nedá. Záplava nelogičností a nesmyslů, které má člověk udržet prostě přesahuje moji hranici.

23.02.2023 1 z 5

Možná jednou Možná jednou Colleen Hoover

Pokusila jsem se to přečíst, ale tak hrozně mě to nebavilo, že jsem to vzdala....cca ve čtvrtině...ne, že by to bylo nějak strašný, jenom mě to prostě ani trochu nebavilo.

16.09.2022

Ostrov tisíce pramenů Ostrov tisíce pramenů Sarah Lark (p)

Jeden z nejlepších románů, pojednávající o životě v koloniích, z období plantážníků a také o životě otroků v té době. Autorka čerpá při psaní románů vždy z historických zdrojů a i když je zasazuje do fiktivních postav nebo situací je z nich tehdejší atmosféra výborně znatelná.
Doporučuji i její trilogii z Nového Zélandu.

21.02.2020 5 z 5

Božský Božský Christina Lauren

Co si pamatuju nějak to se mnou nezamávalo, ani nevím proč...

01.11.2019 3 z 5

Přiznání Přiznání Anna Todd

Tak mě utekl druhý díl stejně parádně jako první. Jestli bude třetí ještě lepší, jak se píše, tak se nemůžu dočkat :)

16.04.2019 5 z 5

Jamaica Lane Jamaica Lane Samantha Young

Klasická červená knihovna, na tohle téma bych řekla líp napsaný Hříšník od Ch.Laurenové, ale má to spád a čte se to dobře, takže v rámci žánru pohoda.

17.11.2018 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Naprosto souzním s komentářem Zuzis. Je to prostě děs běs. A film Sekretářka jsem viděla :)

24.05.2018

Tisíc oken Tisíc oken Binh Nguyen

Krásné básně :)

24.04.2018 5 z 5

Městečko Thunder Point Městečko Thunder Point Robyn Carr

Příjemná letní oddechovka. Propletené osudy několika postav tomu dodávají šmrnc a i když víceméně víte, že všechno dobře dopadne, je to fajn čtení. Druhý díl stejně příjemný. V rámci žánru výborný :)

15.04.2018 5 z 5