sladkovka sladkovka komentáře u knih

Kdo šije u Podolské? Kdo šije u Podolské? Lucie Hlavinková

Krutá padesátá léta, měl by si každý přečíst pro připomenutí, co dokázal režim v těchto letech.
Kniha se hezky četla a styl psaní autorky mi velice sedl. Určitě zkusím i jinou knihu od této autorky.

23.12.2022 5 z 5

Veselé Vánoce, Kristýno! Veselé Vánoce, Kristýno! Jindřiška Kracíková

Pro mě taková česká Bridget Jonesová. Kniha na pohodu a odpočinek.

08.12.2022 3 z 5

Do tmy Do tmy Anna Bolavá (p)

Kniha se mi ze začátku četla dost těžko, ale musím souhlasit, že čím déle jsem knihu četla tak jsem se do kapitol více začítala a kniha se mi už nechtěla odložit. Čtení knihy je dost složitější a občas jsem se v ní trochu ztrácela.

09.11.2022 3 z 5

Dívka, která psala na hedvábí Dívka, která psala na hedvábí Kelli Estes

Kniha se mi moc líbila i když bylo v knize dost překlepů. Zase jsem se dozvěděla i něco z historie a kultury staré číny. Velmi silný, smutný a dojemný příběh. Za mě všech 5*

06.11.2022 5 z 5

Zahrada Zahrada Petra Dvořáková

(SPOILER) Ze začátku mě kniha moc nevtáhla do děje, ale postupně jsem se v cítila do hlavní postavy jaké je těžké zjištění o jeho sexuální orientaci a záporný postoj jeho okolí, aniž by něco proběhlo. Nedivím se že přijde okamžik, kdy nešťastného člověka napadají myšlenky jako jsou v této knize skvěle vylíčené.

28.10.2022 4 z 5

Všechno nejlepší, Anno Všechno nejlepší, Anno Petra Jirglová

Za mě fakt pohodovka. U této knihy jsem si odpočinula a od srdce zasmála. Při dočtení mi i bylo smutno, že končí Aničky trapasy.

23.09.2022 5 z 5

...a naposled konvalinky ...a naposled konvalinky Jarmila Pospíšilová

U knihy mi bylo tak nějak smutno. Taková obětavost a pokora k blízkému člověku. Přála bych si, aby pro mě jednou někdo blízký udělal něco podobného. Ke konci mi tekly slzy dojetím i když jsem věděla jak to skončí.

13.08.2022 5 z 5

Minuta na rozloučenou Minuta na rozloučenou Hana Marie Körnerová (p)

Oddechová kniha, která se moc dobře četla. Konec se dal předpokládat, ale mě to nevadilo, chtěla jsem knihu na pohodu a to si myslím, že jsem šáhla správně. Od knihy nelze očekávat velké zápletky, takže vzít jí opravdu na odpočinek.

11.08.2022 4 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

Tak za mě zatím nejhorší Minier. Skvělý děj a prostředí, ale těch stránek navíc a za mě zbytečných. U těchto stránek jsem se až nudila.

09.08.2022 3 z 5

Chlapec, který rozdával sny Chlapec, který rozdával sny Luca Di Fulvio

Příběh v zemi o splněných snech většiny lidí z doby na začátku dvacátého století. Popsaní hlavních postav autorem a jejich psychiky i prostředí mě moc bavilo. Při čtení jsem se přistihla, že se na hlas slovy snažím knihu komentovat.

15.07.2022 4 z 5

Sestřičky a zuřící válka Sestřičky a zuřící válka Donna Douglas

Kniha jako vždy nezklamala, ale musím přiznat, že jsem už nehltala řádky jako na začátku. Možná je to tím že jsou zde už nové postavy a já nemám moc ráda ty nekonečné příběhy a nové osudy.
Tak snad autorka tyto příběhy ukončí a vymyslí nové z jiného prostředí a zase tak čtivé jako tyto

29.05.2022 5 z 5

Sestry Sestry Bernard Minier

Je to prostě Minier, co jiného dodat. Ten nikdy nezklame. Moc povedené.

22.05.2022 5 z 5

Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Hájovna: Příběh o ztrátě svobody a mateřské lásce Karla Kubíková

Knihu jsem zhltla během dne. Strach a obavy hlavní hrdinky jsem vnímala hodně silně, protože téma myslivost a strach na samotě je mi hodně blízké. Autorkou popsaný pocit svobody byl tak silný, že jsem se chvílemi přistihla jak přemýšlím nad věcmi, který člověk bere jako samozřejmé, že to tak být vždy nemusí a měl bych si jich více vážit. Moc krásně napsané.

15.05.2022 5 z 5

Skryté zlo Skryté zlo Sandra Brown

Kniha mě chytla hned od první stránky. Dělalo mi problém knihu odložit a řádky knihy mě neuspávaly, což je u mě správná kniha. Moc mě bavil děj a autorčin styl. Byla jsem napnutá od začátku až do konce a snad jsem nepostrádala v knize nic. A ten konec? Pro mě wau.

05.05.2022 5 z 5

Nezapomeň na mě Nezapomeň na mě Amy McLellan

Kniha není špatná, jak už napsali čtenáři přede mnou, děj se dost vlekl, ale chápu, že autorka chtěla popsat pocity člověka s nemocí s prosopagnosií. Konec byl hodně čtiví. Nelituji, že jsem si knihu přečetla, ale určitě už se ke knize vracet nebudu.

18.04.2022 3 z 5

Sestřičky ve víru osudu Sestřičky ve víru osudu Donna Douglas

Kniha je třetí díl o sestřičkách, která se mi líbila zatím asi nejvíc, až na ty překlepy. Líbí se mi doba, kde je ještě nějaká úcta, pokora a respekt. Je to krásné odpočinkové čtení. Určitě se těším na další díl.

08.04.2022 5 z 5

Kde zpívají raci Kde zpívají raci Delia Owens

Páni tak to byla síla. Kniha mě okamžitě v táhla do děje. Stránky jsem hltala, ale přitom jsem je nechtěla dočíst, abych si je šetřila. Tento příběh jen tak z hlavy nevypustím a ke knize se určitě opět vrátím.

07.02.2022 5 z 5

Vězňova žena Vězňova žena Maggie Brookes

Silný příběh, jedna z knih, kterou dlouho nevypustím z hlavy. Jsem toho tak plná, že při každém soustě myslím na to jak ti lidé hladověli. Není možné, kde se brala v lidech taková síla přežít. Jen mě mrzí na konci, že jsem se nedozvěděla co se stalo s Ralphem a doba po rozchodu zraněného Billa s Izzy než se opět setkali.

04.02.2022 5 z 5

Sněhová sestřička Sněhová sestřička Maja Lunde

Nemám slov, mohu jen dodat, že kniha, která je určená pro děti tak je úžasná i pro dospělé. Nádherná ilustrace a provedení knihy. Za mě SKVĚLÁ KNIHA.

04.12.2021 5 z 5

Ohnivé květy Ohnivé květy Susan Meissner

Dvě ženy, dvě tragédie a dva osudy. Každý v jiné časové době, plný lásky a ztráty milovaného člověka. Pro mě velmi silné příběhy, kdy jsem na konci dočetla se slzami. Už mi chyběl jen šál s aksamitníky, Do kterého bych utřela své slzy.

26.09.2021 5 z 5