Stromovous komentáře u knih
Je to čistá hrůza a šílenství. Kniha má chaotický děj, ale jak napsat knihu o psychopatovi a vrahovi? Z knihy číší smrad, zděšení, krev, krutost a bolest...
Zajímava kniha plná mouder, doporučení pro velitele a historického materiálu. Nesmí chybět v historické knihovně a dílo slouží jako můstek pro další hledání a je v ní mnoho odkazů.
Skvělá kniha provázaná mlčenlivým dramatem rodiny Žákových. Příběh z více linek a pohledů dcery a otce je smutný, ale velice čtivý. Smekám a paní Mornštajnovou obdivuji. Četl jsem Hotýlek i Hanu, ale na knize Tiché roky mi něco učarovalo, asi ta pohnutelnost Bohdanky a Svatopluka, jejich osud a životní hledání cesty k sobě navzájem.
Strhující kniha, začátek mě moc neoslovoval, ale potom se kniha rozjela! Příběh měl zajímavý vývoj, mnoho podezřelých, ale konec mě sklamal, protože nedošlo k zadostiučinění.
Za mne bych knihu usadil více chronologicky, ale chápu proč ji paní Mornštajnová psala takto. Fungovalo to jako Haniny vzpomínky v ději. Do knihy jsem se nemohl začíst a musel se do čtení dokopat. V třetí části to už ale bylo na jedno přečtení a kruh se uzavřel. Kniha mi asi nesedla postavama a zbytečnou romancí na začátku, utvořila totiž velkou paralelu kdyby něco bylo jinak než by atd. Jinak mohu knihu doporučit a někdy si ji zase přečtu a zkusím přehodnotit. Kniha je o smrti snoubící se se životem a hlavní hrdinky, tedy Mira a teta Hana jim čelí plnými doušky.
Kniha rozhodně stojí za přečtení/prohlédnutí. Reportáže jsou z 32 míst světa a u všech jsem se toužebně zasnil tam na chvíli být, teda kromě Antarktidy :D
Úžasná kniha s krátkými kapitolami, velice čtivá a téma zabývající se Frankovým režimem mě nadchlo a donutilo hledat další informace. V knize je několik linek, avšak režimem unášené a následně prodávané děti mě zaskočilo nejvíce.
Vsuvky od známých lidí a konzulů, kteří působili ve Španělsku skvěle dokresluje dobu a příběhu dodává hloubku.
Konec mi přišel useklý a chtěl bych se dočíst k čistému završení. Náznaky jak asi skončí postavy po ději nicméně v knize jsou!
Za mne knihu velice doporučuji a od paní Sepetys si chci načíst více knih.
Kniha zaujme čestné místo v mé přeplněné knihovně.
Tragédie, blbě se kniha četla. Pořád se autor odkazoval na Boha a víru v něj, to si klidně zajděte do synagogy pane, ale to by nebyly peníze pro autora...
Během čtení jsem upadl do neuvěřitelné čtecí krize. Frustrace, že se panbíčkářům jednou vede lépe než nám normálním lidem v Česku, zemi Bezvěrců :)
Kniha nedá kolik slibuje!
Bojoval jsem s tím týden, ale bylo tam mnoho dobrých rad. Bohužel jsem si v hlavě stále promítal hnusné zacházení ze strany mého nadřízeného v práci.
Velmi se mi líbilo prostředí San Francisca. Kniha není žádný bůh ví jaký návod na život. Spíše vysvětluje téma sexu z více pohledů a ať je to seznamování přes internet, pornografie nebo polyamorie, mě kniha stála za přečtení. V závěru knihy se řeší výhody a také nevýhody antikoncepce a možná budoucnost sexu.
Krásná kniha s úžasnými fotografiemi, avšak je to chmurné čtení. Některé památky už dokonce neexistují kvůli barbarství lidí či přehlížení problémů.
Závěr trilogie mě potěšil, děj dobře plynul a celkově byla kniha čtivá.
Už se těším na další díl! Kniha je něco nového především proto, že pochází z Číny a má skvělou zápletku a pro mne neotřelý způsob vyšetřování.
Psáno jako divadelní hra a asi by si dílo zasloužilo přepsat do čtivější formy aby to bavilo i mladé čtenáře, protože mě osobně děj bavil, avšak forma vytáčela do nepříčetnosti.
Skvělá kniha! Je to světový román, ale s počtem mrtvých se vyrovná i thrilleru. Způsob podání příběho mi vyhovoval, ale knihu jsem četl nějaký čas i díky tomu, že je příběh psán nespisovně a mě to do začtení se do příběhu rušilo. Chápu proč to Nesbø udělal, ale konec mě dostal... Je to první kniha od Jo Nesbøa a určitě ne poslední!
Druhý díl se mi líbil více než Sníh nebo popel. Zatímco se v prvním díle oživovalo, tady se skutečně umíralo a příběhu to velice pomohlo! Dokonce si myslím, že Led nebo oheň je lepší a svižnější oproti jedničce. I to hledání klíču a cestování mezi královstvími děj oživilo a já jsem již zvědavý jak to celé dopadne.
(SPOILER) Zajímavý svět a postavy, avšak kniha má mnoho klišé jako např. že v sobě hrdinka najde velkou moc a zjistí kým doopravdy je. Možnost takto oživovat ztracené postavy za účelem boje na konci knihy se mi za tohoto použití v knize nelíbí, ale kniha se četla lehce a bez komplikací. Jako oddechovou YA literaturu mohu doporučit.