tarabas tarabas komentáře u knih

Jákobovy barvy Jákobovy barvy Lindsay Hawdon

Jákob je osmiletý cikánský chlapec ze čtvrtiny Rom a ze čtvrtiny Jeniš. Tohle prosté konstatování předurčilo jeho osud a osud jeho rodiny. Rómský holokaust je něco o čem se moc nemluví, ale co je nezvratnou skutečností. Pár lidí si řeklo, že si některé osoby nezaslouží žít a začali realizovat očistu světa. Bohužel trvalo léta, než se je podařilo zastavit.
Kniha je plná emocí, které na vás dýchají z každé stránky. Možná bych nedávala tolik časových linek, ale jinak není co knize vytknout.

31.05.2017 4 z 5

Kniha radosti Kniha radosti Douglas Carlton Abrams

Kniha mi přinesla plno podnětů k přemýšlení, ale i zábavu. Najdete zde plno historek ze života slavných mužů. Můžete si tak udělat obrázek, jak žijí a co vše musí zvládnout.

04.05.2017 4 z 5

Róziny dcery Róziny dcery Zdenka Becker

Knihu jsem přečetla jedním dechem. Styl autorky mi naprosto vyhovoval. Možná ke konci knihy už jsem se ztrácela v tom, kdo je kdo, vnučky, neteře. Vztahy v rodině nejsou nikdy jednoduché, aby věci fungovali musí se dělat kompromisy a mezi lidmi musí být spoustu lásky. Ukažte mi rodinu, kde všechno funguje. V knize bylo dobře vidět jak lehce jde udělat chybu, která se pak s člověkem táhne celý život a jak těžké je něco změnit.

11.04.2015 4 z 5

Měj mě rád/a Měj mě rád/a Markéta Hejkalová

Kniha o životě s plnou jeho barevností. Procházíte dějinami a sledujete jak se historie podepsala na osudech jednotlivých lidí a rodin.

31.10.2017 4 z 5

Bivoj Bivoj Juraj Červenák

Připomenutí Starých pověstí českých v mnohem zábavnější podobě.

19.07.2017 4 z 5

Lovci duchů Lovci duchů Neil Spring

Pro mě je kniha strašidelná tak akorát. Líbí se mi propojení fikce a skutečnosti. Čtenář si může dohledat, jak to vše bylo, jak farma vypadala a co vše se stalo.

07.02.2017 4 z 5

Sítě Sítě Petra Dvořáková

První kniha od této autorky. Musím říct, že mě zasáhla. Donutila mě přemýšlet nad svým životem. Navíc skvěle napsaná.

28.03.2016

Hotýlek Hotýlek Alena Mornštajnová

Hezky napsaný příběh jedné rodiny, jen bohužel mi vadilo to přeskakování. Jeden odstavec popisuje život jednoho člena rodiny, hup a druhý odstavec a jsem úplně jinde a u někoho jiného, jiná situace a někdy i jiné časové období. V jedné kapitole děda Leopold umře a v druhé je živý a zdravý. To mě trochu vadilo. Možná to chtělo alespoň trochu víc štěstí pro někoho z rodiny. Samá smůla.

12.07.2015 3 z 5

Zimní evangelium Zimní evangelium Brendan Kiely

Trochu smutná kniha o středoškolákovi Aidanovi. Rozhodně stojí za přečtení.

11.07.2015 4 z 5

Nejsem namalovaná! Nejsem namalovaná! Alice Kopřivová

Čtení, které ukazuje život s mírnou nadsázkou. Je fanj zjistit, že trapasy nevyrábím jen já.

11.05.2015 3 z 5

Padesát odstínů šedi Padesát odstínů šedi E. L. James (p)

Mě se kniha líbila. Přistupovala jsem k ní dost skepticky, ale byla jsem mile překvapena. Četla se moc dobře, člověk se odreaguje a zajímá ho jek to těm dvěma dopadne.

22.02.2015 5 z 5

Matěj maluje mapy Matěj maluje mapy Michaela Hošková

Kniha se moc dobře čte.
Jsem učitelka, proto mě zajímal život autisty. Byla jsem zvědavá na různé aspekty vývoje těchto dětí. Většinou mám vše načteno z odborné literatury, tady byl popsán pohled matky. Rozhodně doporučuji k přečtení.

22.12.2020 3 z 5

Vlčice ze Sernovodsku: Zápisky z čečenské války Vlčice ze Sernovodsku: Zápisky z čečenské války Irena Brežná

Drsný obraz války.

31.10.2017 4 z 5

Franz Kafka - Člověk své a naší doby Franz Kafka - Člověk své a naší doby Radek Malý

Musím pochválit zejména grafiku knihy. Krása.

27.06.2017 5 z 5

Vor v zakone - hlava mafie Vor v zakone - hlava mafie Vítězslav Jareš

Po knize 12.12 jsem se na čtení moc těšila. Tentokrát to ale bylo o level lepší počteníčko. Kniha mě chytla hned na začátku a já se ocitla ve světě mafie a jejich bojů. Gratuluji autorovi ke skvělé knize.

11.02.2017 5 z 5

Ztracená Ztracená Adam Nevill

Kniha mě pohltila, velmi dobře se mi četla.

14.12.2016 4 z 5

I viděl Bůh, že je to špatné I viděl Bůh, že je to špatné Otto Weiss

Kniha, která mě přes svou odlehčenou formu, naprosto dostala.

08.11.2016 5 z 5

Vídeňské bratrstvo Vídeňské bratrstvo Ingar Johnsrud

Napínavá kniha,která nenechá člověka ani chvilku se nudit.

09.08.2016 4 z 5

Ségry Ségry Raina Telgemeier

Super komiks. Moc se mi líbila tahle jednohubka ke čtení.

06.06.2016 5 z 5

Jak jsem svým vnoučatům vyprávěl o vesmíru Jak jsem svým vnoučatům vyprávěl o vesmíru Hubert Reeves

Útlá knížečka, která rozhodně stojí za pozornost. Jednoduše a zábavně vysvětlené největší otázky spojené s vesmírem, vznikem světa a přírodních zákonů. Autor si bere na pomoc přirovnání, legendy a selský rozum.

20.05.2016 5 z 5