.Tera. .Tera. komentáře u knih

V pasti V pasti Josh Malerman

Kniha se četla dobře, ale co se děje týče.... Nápad jako takový je dobrý, jen to vlastně není vůbec napínavé, v přítomnosti se neděje prakticky nic a v minulosti se sice něco málo děje, ale není to nic extrémně zajímavého. Ani nevím proč se to vlastně tak dobře četlo, ale asi to bude tím, že se není nad čím pozastavit nebo zapřemýšlet.

24.11.2024 3 z 5

101 minut 101 minut Štěpán Kopřiva

Asi nejsem cílová skupina této knihy, ale do čtení jsem se musela opravdu nutit. Autor si dal s knihou praci a bylo vidět, že má téma nastudované, což pochopitelně hodnotím kladně. Bohužel děj samotný mi nepřišel dost napínavý, ztrácela jsem orientaci v postavách a technických detailů bylo v textu příliš mnoho. Pro někoho se zájmem o práci hasičů může být kniha asi zábavná, ale mne to vůbec neoslovilo. Navíc nechápu proč je kniha označena jako thriller...

14.11.2024 2 z 5

Smrt v domě Gillespieů Smrt v domě Gillespieů Darcy Coates

Bylo to takové průměrné. Myslím si, že má Darcy mnohem lepší knihy.

22.10.2024 2 z 5

Hlubina Hlubina Jozef Karika

Jako vždy (v případě Kariky) jsem četla jedním dechem. Celkově jsem si knížku užila. Ovšem závěr byl poněkud zdlouhavý a přišlo mi, že se vlastně pořád jen opakuje to stejné. Realita se mění, lidi se mučí a všichni mají nadpozemskou sílu a výdrž...To mi bohužel dojem z knihy trochu zkazilo.

22.10.2024 3 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Darcy Coates

Tuhle knihu jsem si vážně užila. Prostředí potápění mi je blízké a tak jsem děj přímo hltala. Velmi jsem ocenila, že nám autorka dává možnost nahlédnout i do minulosti a lépe tak osvětluje osud lodi. Ani mi nevadilo, že na konci vynechala vysvětlení, toho proč se děje co se děje. Jediné co mi na knize mírně vadilo jsou oživlé mrtvoly, které mi přišly už zbytečně moc.

19.09.2024 5 z 5

Šeptající mrtví Šeptající mrtví Darcy Coates

Od Darcy jsem přečetla většinu knih, ale nemůžu se zbavit dojmu, že ty poslední knížky jsou čím dál tím slabší... Autorka se soustředí více na popis vztahů mezi postavami a daleko méně na děj. Kniha nebyla špatná a četla se velmi dobře, avšak chybělo jí napětí a strašidelné to nebylo ani trochu... Autorka zbytečně rozběhla určité linie děje, které se pak ani neobtěžovala dokončit.
SPOILER níže
Proč si hlavní postava nic nepamatuje? Kdo ji honil? Proč byla napadena klukem z města? Tyhle části knihy jsou vlastně pro děj samotný skoro zbytečné..

09.09.2024 3 z 5

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Tak tohle byla fakt pekelná jízda... Prvních 250 stran jsem úplně hltala, pak jsem začala být celkem unavená tou nepřetržitou akcí, která byla vlastně furt dokola. Naštěstí se autor dopracoval i k rozvedení nejrůznějších vztahů mezi postavami a kniha začala být opět zajímavá.
Celkově bych to zhodnotila tak, že by to mohlo být kratší, protože popisované akční části jsou vlastně pořád to stejné. Na druhou stranu to byla fakt jízda a knihu jsem si moc užila až na samotný závěr (3 poslední strany), který byl nedotažený a nedával smysl...

23.08.2024 4 z 5

Okřídlená duše Okřídlená duše Amanda Stevens

První dvě třetiny knihy jsou celkem o ničem. Poslední část nabrala slušný spád, ale zase byla moc rychle ukončena. Nejsem si jistá jestli se pouštět do pokračování.... bylo to takové nemastné neslané.

05.08.2024 2 z 5

Temné kouty Temné kouty Gillian Flynn

Autorčiny knihy se mi vcelku líbí, ale tahle... zbytečně dlouhé čtení, děj se posouvá velice pomalu, popisují se věci, které jsou zbytečné.... Trvalo mi skoro měsíc se knihou prokousat, protože nebyla vůbec napínavá.

24.07.2024 2 z 5

Hrůza na Šibeničním vrchu Hrůza na Šibeničním vrchu Darcy Coates

Tentorkát to bylo nějaké slabší.... V knize se děje pořád to samé dokola, celkově by to mohlo být o půlku kratší. Knihy od Darcy čtu ráda, ale tentokrát jsem se musela nutit, abych knihu vůbec dočetla.

14.05.2024 2 z 5

Odbočka v lesích Odbočka v lesích Kateřina Karolová

Nenáročné, ale napínavé čtení. Kniha sice není ničím výjimečná, ale velmi dobře se čte a čtenáře pohání zvědavost, aby zjistil jak to celé dopadne.

12.04.2024 4 z 5

Oživovatel Oživovatel Seth Patrick

Nápad super, ale to je tak vše. Kniha není ani napínavá ani strašidelná. Snažila jsem se pokračovat ve čtení, ale musela jsem se vyloženě nutit a vždycky to dopadlo ztrátou pozornosti. Pořád dokola se popisují nepodstatné situace, děj se nikam neposouva a celkově mi asi autorův styl psaní moc nesedl. Škoda, protože z nápadu se toho dalo vytřískat hodně.

27.03.2024

Děsy Leigh Harkerové Děsy Leigh Harkerové Darcy Coates

Asi nejlepší autorčina kniha. Její knížky jsou dost podobne, ale tahle byla příjemná změna. Úplně jsem ji hltala.

23.09.2023 5 z 5

Šepot v mlze Šepot v mlze Darcy Coates

Přečetla jsem toho od autorky docela dost, ale tahle kniha mi zatím přišla nejslabší. Zombie apokalypsa, kterou všichni důvěrně známe... Příběh se strašně dlouho nikam neposouval, napětí nulové a situace předvídatelné.... :-(

09.06.2023 3 z 5

Vermontské psycho Vermontské psycho Jennifer McMahon

Knihu jsem si fakt užila. Přečetla jsem ji skoro jedním dechem. Střídání časových línií krásně oživovalo příběh. I když je hniha delší, nepřišla mi nudná nebo zbytečně zdlouhavá. I když se nejedná o horor o napětí nebyla nouze.

29.03.2023 5 z 5