Terez2002195 Terez2002195 komentáře u knih

Dvůr křídel a zmaru Dvůr křídel a zmaru Sarah J. Maas

Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie

Můj názor: Tohle byl stoprocentně zatím ten nejlepší díl ze tří! A i když jsem zvědavá na další dva, nechci je číst teď, nechci se loučit s Velaris a postavami, které mi tak moc přirostly k srdci.

Ze začátku mě bavila Feyre, jaká skvělá herečka byla na konci druhého dílu a teď ve třetím díle. Plus, tady jsem si zamilovala i její nejstarší sestru Nestu, Elain mě lehce ze začátku děsila, ale pak už ne.

Také jsem si zamilovala Cassiana a Azriela, to jsou zlatíčka, stejně jako Rhysand. A to se týče Tamlina - toho stále nenávidím i když se na konci knihy zachoval nejlépe jak jen mohl Ale předtím v jedné scéně jsem chtěla vlézt to knihy a nakopat mu zadnici za to, jak se choval.

Také se mi líbí spojení a hašteření Cassiana s Nestou, ty dva bych dávám dohromady už od jejich prvního střetnutí A nesmím také zapomenout na miláčka Azriela! Zkrátka, prostě ty všechny tři kluky miluju a získali si mě.

Co ale autorka udělala na konci… kdo jste to četl, určitě nebudu jediná, která u té scénky plakala. Trhalo mi to srdce to číst i když jsem věděla, že to skončí dobře.

Když jsem to ale četla tak mi došlo, že se jednoho dne budu muset rozloučit s celým světem Velaris i se všemi postavami a bude to o dost horší!

Tenhle svět jsem si zamilovala, ty postavy (ne Tamlina fakt ne i když tady udělal dobrý skutek) ale zamilovala jsem si celou rodinku, celou bandu která je úžasná!

Četli jste od autorky tuhle nebo jinou sérii? Nebo se teprve chystáte?

,,Bylo toho příliš. Už toho obětoval příliš a podle všeho měl stále dojem, že to nestačí.

,,Temnota umožňuje světlu zářit.

,,Učiň tento svět... lepším, než byl, když jsi do něj vešla.

11/10

11.01.2025

Dvůr mlhy a hněvu Dvůr mlhy a hněvu Sarah J. Maas

(SPOILER) Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie

Můj názor: Druhý díl byl o dost lepší, než ten první a to jen z důvodu, že se zde objevoval mnohem víc Rhysand spolu s Feyrou - jo ty já spolu vidět můžu

Naopak kdo mi tady pil krev mnohem víc, než v jedničce byl opět blonďatý vladař jarního dvora - Tamlin. Nejenže mi pil krev, on mě stihl i pořádně naštvat a to hned u konce (kdo četl, tak mě určitě chápe) A nejen to! To co udělal Feyre? Já bych ho na místě fakt asi zabila, jelikož to co provedl… Tak naštvaná jsem na něj byla a stále jsem!

Nicméně naše hlavní dvě postavy jsou fakt dokonalé a tu ženskou co organizovala to co organizovala pro Tamlina a Feyre.. Ne já to nehodlám ani trochu komentovat, jelikož bych spoilerovala a to ani trochu nechci.

Rhysand si získal mé srdce a nejen on, ale i Cassian a Azriel! A to co Feyre udělala na konci? Jako to bylo fakt něco! Ona kdyby nemalovala, kdyby to nebyla romantasy, tak by měla být herečka!

Pardon, ale tady mě fakt vytáčel Tamlin a jsem ráda, že se mi nelíbil už od začátku, je fakt hnusnej a hnusil se mi od chvíle kdy ho Feyre spatřila u ní doma.

Plus za to co udělal Rhysandovi? Fakt by si zasloužil hrozně, šíleně trpět a ani tu lásku mu nepřeji a doufám, že on žádnou ani mít nebude, za to jak se chová k ženám? Bych mu pleskla a byl by pokoj.

Jak jsem říkala, druhý díl byl o dost lepší, díky Rhysandovi a Feyre. A to není všechno jelikož tady odkrýváme další tajemství co je mezi Rhysem s právě hlavní hrdinkou Feyre což jsem si fakt užila!

Četli jste sérii nebo jinou knihu od autorky? Zajímá mě váš názor v komentářích!

,,Už sis toho tolik prožila. Nechtěl jsem, aby sis myslela, že všechno, co jsem udělal, mělo za cíl získat tě, jen abych ochránil svou zemi. Jenže jsem si nemohla pomoct, toužil jsem s tebou být, miloval jsem tě a chtěl jsem tě. Pořád bez tebe nedokážu být.“

,,Lucien spustil ruce k bokům. Hlas se mu zlomil, když zašeptal: „Jsi moje družka.“

11.01.2025

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie

Můj názor: Už předtím jsem pokukovala po Dvorech, přemýšlela jsem nad tím jaké jsou a když už jsem začala číst ty romantasy kamarádce Angie a druhé kamarádce Em tak jsme si s Em domluvili společné čtení na dvory, které měla jako první přečtené.

Já se přiznám a říkala jsem to i holčinám se kterými jsem se bavila na Humbookfestu (zdravím je! ) tak jedničkou se fakt člověk musí prokousat a holkám jsem říkala, jak je to nudné a jak mě to nebaví.

Tak ke konci to bylo lepší, ale koho tam fakt ani trochu nemůžu snést je Tamlin, prosím, že nejsem jediná? Když byla v knize Freye s Tamlinem sama, musela jsem se nutit číst co ti dva tam dělají, ty dva mě nebavili, naopak Freye jsem si zamilovala a kdyby její palice nebyla taková jaká byla, tak bych jí i měla radši.

Za to Lucien? Bože toho jsem si zamilovala a to jak si dělal prdel z Freye a prohlásil na Freye a Tamlina:

,,Kotlík mě spal a uvař.

To je od něj za mě nejlepší hláška a bavím se nad ní doteď! Freye jsem zase na jednu stranu obdivovala jak zvládala starat se o sebe i svou rodinu. No a když přišel na řadu Rhys? Už mi pak kniha nepřišla tak nudná a scény s Freye a Rhysem se mi fakt líbily!

I když jsem si musela protrpět části kde je Tamlin a Freye, tak jsem se musela ke konci co se tam stalo uculovat, ale štvalo mě jak konec skončil i když na jednu stranu to chápu a někdo kdo nečetl dvojku neví, co a jak bude dál

,,Liščí maska. Velmi příhodné, Luciene.
,,Táhni do pekel, Rhysi.

,,Buď vděčná za své lidské srdce, Feyre. Lituj ty, kdo necítí vůbec nic.

9/10

11.01.2025 5 z 5

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie

Začnu asi tím koncem protože.. Co to sakra mělo znamenat??? Já myslela, že Warwicka fakt zabiju za to, co se stalo na konci.

Ale musím říct, že jsem si zamilovala Brex, která toho vydržela fakt hodně. A to co bylo mezi ní a Warwickem? To bylo fakt něco!

No a kdo tam byl dokonaly, byla Mrňouska, ty její prostředníky, to jsem si zamilovala!

Ta to zabíjela úplně nejvíc a Opie byl dobrý frajer také, jen měl depku z uklízení a přesto uklízel a měl deprese. To mě tam bavilo snad nejvíc a to co ještě dalšího vymýšlel to byla prdel

Chemie mezi Brex a Warwickem byla fakt úžasná, užívala jsem si jí a taky se mi líbilo, jak se Brexley vypořádala se soupeři v těch hrách

,,Jeho láska byla jen půjčkou. A já měla začít splácet dluh.

„Hej, vy dva, zmlkněte,“ zvedla jsem ruce. „Mrňousko, jsem si jistá, že tu omluvu myslel upřímně.“
Cvrk. Cvrk. Dva prostředníčky.
„Páni… zaobaleně vzato tě právě poslala do pr…
,,Jo,“ přikývla jsem honem, než to stihl doříct. „To jsem pochopila.

10/10

11.01.2025 5 z 5

Mílový klub Mílový klub Liz Tomforde

Bookstagram(Instagram): @bookish_tessie

První kniha přečtená 1.1.2025 a to na doporučení mojí drahé kamarádky. A musím říct jedno velké WOW. Tahle kniha se mi neskutečně moc líbila a už teď jsem zvědavá na další díly!

Vee a Zanderse, nebo spíš jak mu já ráda říkám - Zee jsem si oblíbila na maximum a jsou mým prvním párem v letošním roce 2025 Od začátku do konce se kniha četla krásně a to i když se mi u jedné scénky chtělo tak trochu plakat, ale nakonec se pláč nekonal

Jak miluju hokejové romantické knihy tedy hlavně od Elle Kennedy, tak tohle byla fakt jedna velká pecka a jsem zvědavá, jestli jí něco letos překoná! Chemie mezi Zandersem a Stevii byla tak hmatatelná, že kdykoliv byli ti dva spolu tak se nešlo prostě neculit!

Protože ti dva jsou spolu roztomilý! Ale taky milovníci sexuálních scén si tu přijdou na své. Koho jsem si ještě zamilovala je nejlepší kamarád Zanderse, Eli Maddison a jeho boží rodinka! Bože oni jsou tak vtipná dvojka! A také bratr Vee je úžasný!

Knihu můžu doporučit všem milovníkům knih Elle Kennedy, protože sakra.. tohle bylo teda fakt něco!

,,Už to pro nás všechny vymyslela. A jestli si myslíš, že ti moje žena s rudou hřívou dovolí, abys byl Ariel, tak se šeredně pleteš.

,,Chceš aby si tě někdo vybral jako první volbu. Tak to se právě děje. Teď si ty vyber mě."

„Nemusíš mít ráda svý tělo každej den. Není realistický to očekávat, ale já s tebou budu, abych ho miloval ve dnech, kdy to ty nedokážeš.“

11/10

02.01.2025 5 z 5