Terie Terie komentáře u knih

Pastýřská koruna Pastýřská koruna Terry Pratchett

Dlouho jsem odkládala četbu, protože jsem nechtěla, aby to skončilo. Je to zvláštní pocit, když víte, že už nic nového nebude. Žádné nové příběhy ze Zeměplochy. Ale nic nebrání tomu, přečíst si všechno několikrát znovu (jak už se u některých knih stalo). Díky za všechno, Terry.

17.08.2020 5 z 5

Vánoční koleda Vánoční koleda Charles Dickens

Ideální doba na čtení :) za chvíli začíná advent, venku je všechno pod sněhem a člověk se doma v teple zabalí do deky a začte se. Skvělé počtení, 5 hvězd (i když se musím přiznat, že významný podíl na vnímání knihy má i úžasný film Roberta Zemeckise, ten fakt zbožňuju :))

29.11.2023 5 z 5

Tenká hranice touhy Tenká hranice touhy Patrick Rothfuss

Boží. Miluju Basta.

Je to krátký, ale milý. A teď, Patricku, mi řekni - kde jsou ksakru Dveře z kamene?!

27.09.2024 5 z 5

Třinácté znamení Třinácté znamení Elizabeth Briggs

Páni to byla jízda! Ayla je hrozně sympatická, i ostatní postavy jsou moc fajn. Smečka hadonoše je rozhodně skvělá parta, jako rodina. Jordan je blbec a Sluneční čarodějky jsou docela mrchy. :D Příjemná oddechovka, nic extra složitýho, ale ani primitivního. Vidím trochu podobností s jinými díly, ale už toho mám dost načteno, tak se stopro originál hledá těžko. Tohle mi ale sedlo. Rozhodně se těším na další díl, snad vyjde co nejdřív. :)

27.05.2023 5 z 5

Noční brána Noční brána Peter May

May poslední dobou až moc rád kombinuje vyšetřování v současnosti a super story z minulosti. Příběhy, na nichž stojí celá série Akta Enzo, staví právě na nevyřešených starých případech, které Enzo magicky rozlouskne.

V tomhle případě bylo těch historických vsuvek až moc, spíš převažovaly a Enzo neměl moc prostoru na vyšetřování. Škoda.

May tyhle příběhy z minulosti umí, to zas jo, ale určitě by stálo za to napsat klidně i celou knihu jako historickou detektivku a nehrnout to až moc do současnějšího příběhu.

Ale jo, nakonec dávám palec nahoru. Enzo je strašnej sympaťák. Třeba jeho známí zase vyšťourají další zapomenutou nevyřešenou vraždu a Enzo bude mít co na práci. :)

12.04.2023 4 z 5

Gothikana Gothikana RuNyx

Připadá mi, že jsem četla jakousi goth fanfikci nadrženého teenagera. Čas od času se vyskytla chvíle, která působila tak trochu mimo, nevím no.

Sexuální scény radši nebudu komentovat. Netuším, jestli za to může plně autorka nebo překladatel (nebo oba), ale to byla hrůza a děs, až mi bylo za oba aktéry trapně.

Nejsem schopná se vyžvejknout, jaký z toho mám pocit, něco je na tom "jinak" (a nemyslím dobře jinak), něco tomu chybí nebo co... Ale celkem slušně to odsýpalo a bylo rychle hotovo.

Jedna hvězda za boží obálku a ořízku, druhá za obsah.

13.09.2024 2 z 5

Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Deník Věrky Kohnové: Jak ráda bych tak zůstala Jiří Sankot

Tahle kniha s člověkem celkem zamává, zvlášť když má v rodině lidi s podobným osudem. Navíc je mi spousta míst jako Plzeňákovi známých, některými chodím denně do práce. Klobouk dolů před oběma autory.

17.06.2023 5 z 5

Červená, bílá a královsky modrá Červená, bílá a královsky modrá Casey McQuiston

Nevím, tohle mi moc nesedlo. Ačkoliv má kniha samé pozitivní recenze, já bych tomu víc jak 2,5 hvězdičky nedala. Určitě jsem četla lepší knížky s lgbt postavami a tahle kombinace sexu s politikou fakt není můj šálek čaje.

03.11.2022 2 z 5

Noční cirkus Noční cirkus Erin Morgenstern

Kdyby tak šlo dát aspoň milion hvězd... To byl tak úžasný, kouzelný příběh, určitě ho budu číst ještě mnohokrát.

20.03.2022 5 z 5

Pod kupolí Pod kupolí Stephen King

Tahle kniha byla výborná. Myslela jsem si, že po přečtení To a Řbitova zviřátek už se mi těžko něco bude líbit víc, ale King překvapil. Opravdu skvělé, dobře se čte, ne-li přímo hltá. Doporučuju :)

28.12.2015 5 z 5

Sedm manželů Evelyn Hugo Sedm manželů Evelyn Hugo Taylor Jenkins Reid

Teda... páni, to bylo něco. Četlo se to úplně samo. Šílená jízda Hollywoodem se ženou, která se s ničím nemaže. Ani nevím, jak jsem se tak rychle ocitla na konci, ale fakt jsem si to užila. Ve čtečce na mě čeká Malibu v plamenech, tak uvidíme, jestli TJR udrží laťku stejně vysoko.

26.02.2024 5 z 5

Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Uff, no... Úžasná obálka a děj odehrávající se v knihkupectví a ještě v Paříži? Zní to slibně, ale obsah už tak skvělý není.

Výměna obchodů, spontánní cesta do francouzské metropole... Bonjour et au revoir. Většina postav mi byla hrozně nesympatická, hlavně přítel hlavní hrdinky (nemůžu si pomoct, ale pořád jsem čekala, kdy ji podvede a opustí) a někteří zaměstnanci knihkupectví. Jediná postava, kterou jsem si oblíbila, je Oceane.

Druhou půlku knihy jsem většinu textu přeskakovala a přečetla sem tam nějakou větu, abych se víceméně udržela v obraze. Konec je takový nic moc, Ridgeovi nevěřím a taky jsem čekala nějaký výsledek z té výměny.

Jedna hvězda za obálku, jedna za nápad. Kniha určitě půjde dál, ani ta obálka mi nestojí za to, aby mi zabírala místo v knihovně.

22.12.2023 2 z 5

Já a ty, navždy Já a ty, navždy Jo Watson

Tak tohle mi sedlo. Možná bych jindy plný počet nedala, možná ano, těžko říct, ale při mojí momentální čtecí náladě to bylo fakt super.

Becca je správný ztřeštěný trdlo a Mike je super sympaťák, oba si zaslouží svůj kus štěstí. Náhodně objevený příběh vytažený z minulosti byl skvěle zapracovaný, prostě dávám 5 hvězd. :)

03.11.2023 5 z 5

Arazanini vlci Arazanini vlci John Flanagan

Ach jo, už to prostě není ono. :( Příběhy Willa a Maddie už nejsou to, co dřív bývaly příběhy Willa a jeho přátel.

19.08.2023 2 z 5

DNA DNA Yrsa Sigurðardóttir

Zajímavý námět, i když způsob vražd na mě asi moc drsný. Ale mělo to spád, konec byl pro mě překvapující. Určitě si přečtu další autorčiny knihy. Celkový dobrý dojem ale zabíjelo neskutečné množství chyb v textu e-knihy, ke konci téměř v každé větě. Škoda, dost to kazilo čtení.

17.08.2019 4 z 5

Čtvrté křídlo Čtvrté křídlo Rebecca Yarros

Prosím řekněte mi, že existuje Andarna jako plyšák. Nutně potřebuju.

Bylo to dobrý. Rozhodně kolem toho nemuselo být takový halo. Jsem ale ráda, že jsem nakonec podlehla a přečetla si to.

Líbilo se mi to? Jo.
Přečtu si další díl? Rozhodně. Hrňte ho sem.

Mini spoiler: Dain je ještě větší sráč, než jsem čekala. Shoř v pekle a stoupej na lego, blbečku.

26.08.2024 4 z 5

Měsíční čarodějky Měsíční čarodějky Elizabeth Briggs

Ach jo. Pro mě má série bohužel sestupnou tendenci. Jak jsem byla z prvního dílu nadšená, tady už to byla nuda a nezájem. Další díl si nejspíš přečtu, ale už bez valného nadšení.

11.07.2024 2 z 5

Údolí Údolí Bernard Minier

Bylo to takový hrozně roztahaný a zbytečně dlouhý, občas přitažený za vlasy. Třetí díl Tma pro mě prostě zabil celou sérii a už se nemůžu vrátit zpátky k těm super pocitům, co jsem měla z Mrazu a Kruhu. Škoda.

24.01.2024 2 z 5

Zlatá Zlatá Marissa Meyer

Mno, tak z tohohle mám poněkud smíšené pocity. Na jednu stranu to bylo celkem čtivé, hlavní hrdinka sympatická, ale romantická linka byla zvláštní. Úplně jsem tomu nevěřila, pořád jsem čekala na nějaký podraz, změnu, obrat, nevím.

Na můj vkus je tu taky zbytečně moc a zbytečně krutých smrtí, např. ve 14 letech bych tohle asi číst nechtěla (kniha je pro čtenáře od 12 let). Král duchů je bezcitný parchant, fakt doufám, že v dalším díle dostane řádně po tlamě.

Z první části duologie jsem celkem zklamaná, snad bude druhý díl lepší a konec bude stát za to. Zatím to nesahá Měsíčním kronikám ani po kotníky. Škoda.

28.09.2023 2 z 5

Chlorid sodný Chlorid sodný Jussi Adler-Olsen

Jeden z trochu slabších dílů. Ale sakra co to bylo za konec?! Pro tvoje vlastní dobro, Jussi, fakt doufám, že už pilně dopisuješ další díl!

09.04.2023 3 z 5